Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018
Saturday, 09 December 2017 09:10

Παυλόπουλος: Γι’ αυτό διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Παυλόπουλος: Γι’ αυτό διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας της Αυστραλίας, Ντάνιελ Άντριους. Κατά τη συνάντησή τους τον ευχαρίστησε -μεταξύ άλλων- για τη στήριξη της χώρας του στην προσπάθεια να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Ο λόγος για τον οποίο διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι γιατί ο Παρθενώνας έχει μία μοναδικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι το λίκνο του δυτικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, βεβαίως. Επομένως, αυτό το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να αποπνέει αυτό το μεγαλείο, για το οποίο είναι προορισμένο μέσα στην Ιστορία. Ακριβώς επειδή έχει αυτήν τη μοναδικότητα, γι' αυτό ζητάμε αυτά τα "Μάρμαρα", όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, πίσω. Δεν ζητήσαμε άλλα πράγματα από άλλα μουσεία, γιατί δεν υπάρχει αυτή η μοναδικότητα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Άντριους εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται το λίκνο του πολιτισμού και πολλών πρακτικών που έχουμε υιοθετήσει στον δυτικό πολιτισμό και παράλληλα μετέφερε τους χαιρετισμούς της ελληνικής ομογένειας της Μελβούρνης, της μεγαλύτερης ελληνικής πόλης στην Αυστραλία.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας