Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Friday, 29 September 2017 10:14

Πιτσιόρλας για το Taxibeat: Πρέπει να αποδεχθούμε τις νέες ιδέες. Το Ελληνικό θα προχωρήσει

Πιτσιόρλας για το Taxibeat: Πρέπει να αποδεχθούμε τις νέες ιδέες. Το Ελληνικό θα προχωρήσει

Οι Έλληνες αρνούμαστε την αξιολόγηση και κάνουμε λάθος, πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομίας.  Όποια απόφαση και να πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου, είπε για το Ελληνικό.

Αίθουσα Σύνταξης

Αντίθετος με την άποψη που επικρατεί στην κυβέρνηση για το θέμα που προέκυψε με τις εταιρίες στον χώρο των ταξιτζήδων και την σφοδρή αντίδραση του ΣΑΤΑ εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Ξέρω το taxi-beat, το χρησιμοποιεί και ο γιος μου» δήλωσε και πρόσθεσε πως «ως λαός έχουμε μία άπωση στην έννοια της αξιολόγησης και νομίζω ότι κάνουμε λάθος. Όλοι αξιολογούμαστε και θα πρέπει να αποδεχτούμε νέες ιδέες, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχουν μπει πια στη ζωή μας, σε όλο τον κόσμο».

«Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ είναι άλλης εποχής», επισήμανε αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση του συνδέσμου των αυτοκινητιστών, όπου δήλωναν πως «δεν είναι πόρνες στις βιτρίνες του Άμστερνταμ» για να τους αξιολογεί ο πελάτης!

Όποια απόφαση και να πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου

Όποια απόφαση και να πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου στο Ελληνικό, δήλωσε κατηγορηματικά για το θέμα ως ο αρμόδιος υφυπουργός για το έργο.

Ο κύριος Πιτσιόρλας πρόσθεσε πως «δεν καταλαβαίνει» τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, καθώς όπως είπε όποια απόφαση και να λάβει το όργανο θα είναι γνωμοδοτική και εφόσον χαρακτηρίσει κάποια περιοχή μέσα στην συγκεκριμένη έκταση «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», αυτό απλά θα σημαίνει πως κατά την πρόοδο των εργασιών θα πρέπει να δοθεί «αυξημένη προσοχή» στην περιοχή αυτή.

Επανέλαβε εξάλλου την θέση του, μιλώντας στον Σκάι, πως το 2018 θα μπουν οι μπουλντόζες στο χώρο και θα ξεκινήσει το έργο: «Είχα πει και θα το ξαναπώ», ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί το ΠΔ και εφόσον έχει δοθεί η άδεια για το καζίνο, «το 2018 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες».

Το αν υπάρχουν ή όχι αρχαιότητες και τι αξία έχουν αυτές, θα το αποφασίσουν οι αρχαιολόγοι, είπε και διευκρίνισε πως εφόσον το πολιτικό συμβούλιο λέει ότι το έργο θα γίνει, θα γίνει.

Το θέμα είναι φορτισμένο, παραδέχθηκε ο κύριος Πιτσιόρλας, «πρέπει όμως να το φέρουμε στα μέτρα του και η ουσία του είναι ότι σε έναν χώρο όπου υπάρχουν αρχαιότητες, πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, όπου το ΚΑΣ γνωμοδοτεί». Πρέπει να αφεθεί μόνο του, πρόσθεσε, «και να καταλήξει στο πόρισμα και την γνωμοδότηση, εάν πει ότι «οκ», προχωρούμε, εάν πει ότι για κάποια περιοχή πρέπει να δοθεί αυξημένη προσοχή, θα προχωρήσουμε έτσι».

Το θέμα έχει φορτιστεί διότι υπάρχουν αντιλήψεις λανθασμένες γιατί κατά το παρελθόν δεν έχουμε δείξει τον ανάλογο σεβασμό και γιατί από την άλλη μεριά επικρατούν ακραίες απόψεις, επισήμανε και δήλωσε πως ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα έχουν χτιστεί πάνω σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας