Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 31 October 2017 11:03

Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση

Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Αίθουσα Σύνταξης

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 31%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ενωση Κεντρώων με 3%.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η επικράτηση της Ν.Δ. είναι συντριπτική, καθώς το 65,5% των πολιτών εκτιμούν ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές με μόλις το 19,5% να «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

Στη δημοσκόπηση τρίτη δύναμη παραμένει η Χρυσή Αυγή που μετρήθηκε σταθερά στο 7%, ενώ υποχωρεί κατά μία μονάδα η Δημοκρατική Συμπαράταξη που καταγράφει ποσοστό 6,5% έναντι του 7,5% που είχε τον προηγούμενο μήνα. Πτωτικά κινείται και το ΚΚΕ που μετρήθηκε στο 5,5% από το 6,5% που αποτυπώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οριακά, με 3%, η Ένωση Κεντρώων είναι το μόνο κόμμα από τα υπόλοιπα που μπορεί να ελπίζει σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2% και το Ποτάμι με 1,5% και μένουν εκτός Βουλής.
nd

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας