Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 26 May 2017 08:59

Πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα καταδικάζουν με δηλώσεις τους την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού

Πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα καταδικάζουν με δηλώσεις τους την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αίθουσα Σύνταξης

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ίδιο και στους συνοδούς του, που επίσης τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα:
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν».

Μητσοτάκης: καταδικάζω με οργή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.

Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Γεννηματά: Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε δήλωση της για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου επεσήμανε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους.Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας».

Δηλώσεις Τζανακόπουλου και Στουρνάρα

Στον Ευαγγελισμό έσπευσαν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εύχεται «ταχεία ανάρρωση» στον κ. Παπαδήμο με όλη του την καρδιά, ενώ ανέφερε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για όλες τις εξελίξεις.

Στο νοσοκομείο έσπευσε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε λόγο για «άνανδρη επίθεση». Είναι μια επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

Επίσης με την διευθύντρια του Ευαγγελισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία» έγραψε πριν από λίγο στο Twittter ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και την συμπαράσταση του στον Λουκά Παπαδήμο

Γιώργος Παπανδρέου: Πλήγμα στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη

Στο νοσοκομείο μετέβη και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για «τραγική στιγμή» και ευχήθηκε «καλή ανάρρωση» στον κ. Παπαδήμο και στους άλλους δύο τραυματίες. Χαρακτήρισε το συμβάν «εγκληματική ενέργεια», καθώς και για «χτύπημα στη Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:
«Είναι μία τραγική στιγμή. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Λουκά Παπαδήμο και όσους τραυματίστηκαν, με αλληλεγγύη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Είναι μία εγκληματική ενέργεια, που διέπραξαν κοινοί εγκληματίες. Ένα πλήγμα στη Δημοκρατία.
Η επίθεση σε έναν άνθρωπο που καλέσαμε να βοηθήσει την Ελλάδα σε μία δύσκολη στιγμή της, αποτελεί πλήγμα και στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη».

ΚΚΕ για επίθεση κατά Παπαδήμου: «Τέτοιου είδους ενέργειες, υπηρετούν εχθρικούς σχεδιασμούς

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». «Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΑΝΕΛ για επίθεση κατά Παπαδήμου: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Γιάννης Δραγασάκης: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση του για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία».

Η ΔΗΜΑΡ για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου. Αυτές οι εχθρικές ενέργειες προς την δημοκρατία δεν θα περάσουν. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο και τους τραυματίες και ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση τους. Οι αρχές θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρουν τους δράστες της επίθεσης που αμαύρωσαν την διεθνή εικόνα της χώρας» τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

Ώρα Αποφάσεων: Η επίθεση είναι, δυστυχώς, η κατάληξη της ακραίας διχαστικής πολιτικής συμπεριφοράς

«Η δολοφονική στοχοποίηση του Λουκά Παπαδήμου είναι, δυστυχώς, η αποτρόπαιη κατάληξη της ακραίας διχαστικής πολιτικής συμπεριφοράς που εμφανίστηκε στη χώρα από το 2011 με την ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων» σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ωρα Αποφάσεων. «Την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην τρομοκρατία και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Απευθύνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους τραυματίες» σημείωσε επίσης η πολιτική κίνηση της Αννα Διαμαντοπούλου και των Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη.

Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.

Κώστας Σημίτης: Στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση

Ο Πρώην Πρωθυπουργός σε δήλωση του για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του κ. Παπαδήμου επεσήμανε: «Ο κ.Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. Έχει βοηθήσει πολύ σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση. Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν το καλό της χώρας γίνονται στόχος. Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται, ή κινδυνεύουν, τα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Εύχομαι στον κ.Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και οι γιατροί με διαβεβαίωσαν γι΄αυτό.

Αβραμόπουλος: Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου την δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των Ελλήνων. Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών.»

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η επαγρύπνηση δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερευαισθησία

«Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια» σημείωσε σε δήλωση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι «η επαγρύπνηση δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερευαισθησία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών. Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ότι συνιστά – άμεσα ή έμμεσα - ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας. Απευθύνω τις θερμότερες μου ευχές στο Λουκά Παπαδήμο και τους συνοδούς του για καλή και γρήγορη ανάρρωση».

Κώστας Μπακογιάννης: «Είστε δειλοί και λίγοι»

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε την οργή του για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Χτυπάτε εκεί που είναι εύκολο, εκεί που η προστασία είναι ελάχιστη. Δεν σας νοιάζουν οικογένειες, άνθρωποι ή ακόμα ακόμα και η ουσία της υποτιθέμενης ευθύνης. Ένα πυροτέχνημα με αίμα. Όποιο βολεύει και είναι εύκολο. Είστε δειλοί και λίγοι. Είμαστε πολλοί κι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Στην τρύπα απ´όπου βγήκατε θα ξανασυρθείτε, γιατί δεν αντέχετε το φως. Η βία δεν θα κερδίσει. Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, απ´όπου κι αν προέρχεται, είναι μία προσπάθεια εκφοβισμού της Δημοκρατίας. Δεν θα πετύχετε. Η καρδιά μας είναι δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό και το μήνυμα μας ξεκάθαρο: είμαστε εδώ και δεν φοβόμαστε!».

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει"

"Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα" αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του.

Μπαλάφας: «Εγκληματική, δολοφονική και άνανδρη» η επίθεση

«Η εγκληματική, δολοφονική και άνανδρη απόπειρα, όχι απλά καταδικάζεται από το σύνολο των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα, ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τραυματισθέντα πρώην πρωθυπουργό και τους συνοδούς του και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν δυνάμεις που ανεξάρτητα από το προσωπείο τους κάθε φορά και τους στόχους που επιλέγουν, στοχεύουν να πλήξουν τη δημοκρατία, τις ελευθερίες του λαού και την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την πρόοδο».

Δημήτρης Παπαδημούλης : Η τρομοκρατική βία υπονομεύει την ομαλότητα

«Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του. Η τρομοκρατική βία είναι εχθρός μας. Υπονομεύει την δημοκρατική ομαλότητα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Κατσιώτη στον Ευαγγελισμό

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Κατσιώτης, μετέβη σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του.

Ο κ. Κατσιώτης ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και των συνοδών του και μετέφερε εκ μέρους του γ.γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην οικογένεια του, ευχές για ταχεία ανάρρωση

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας