Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Sunday, 09 July 2017 10:12

Ποτάμι: Στις δημοκρατίες λειτουργούν θεσμοί και υπάρχει διάκριση των εξουσιών

Ποτάμι: Στις δημοκρατίες λειτουργούν θεσμοί και υπάρχει διάκριση των εξουσιών

Βολές στην κυβέρνηση για επιθέσεις εναντίον δικαστών και προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.

Αίθουσα Σύνταξης

«Όταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως εμπόδια, δείχνει ότι διακατέχεται από ολοκληρωτική νοοτροπία» αυτό τονίζει το Ποτάμι σχετικά με τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί οι δικαστές.

«Η διαρκής αμφισβήτηση των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων και οι συνεχείς επιθέσεις υπουργών κατά δικαστών, δείχνουν έλλειψη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών και θέτουν ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα. Είναι γνωστή η προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τη δικαιοσύνη μέσω ανάδειξης προσώπων προσκείμενων σε αυτήν» τονίζει το κόμα.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «είναι γνωστές επίσης ακόμη και οι προσωπικές επιθέσεις κατά δικαστών μέσω του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ότι στις δημοκρατίες λειτουργούν θεσμοί και υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η λογική "έχουμε την κυβέρνηση πρέπει να πάρουμε την εξουσία" δηλαδή να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας τα πάντα, ισχύει σε δικτατορικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκές χώρες».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας