Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 23 May 2017 09:10

Πύρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την εξαγορά των μετοχών του Mega

Πύρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την εξαγορά των μετοχών του Mega

Η διαπλοκή με την κυβέρνηση είναι ο κοινός παρονομαστής των αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τη μεταβίβαση μετοχών στον Ιβάν Σαββίδη.

Αίθουσα Σύνταξης

Τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που μιλά για διαπλοκή, προκαλεί η εξαγορά πακέτου μετοχών του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη μετά από συμφωνία ανάμεσα στον ίδιο και τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα. Η Νέα Δημοκρατία μιλα για «πακέτο πακέτο παλιάς και νέας διαπλοκής, δύο σε ένα», για πολλές μεθοδεύσεις που ωφέλησαν τον Ιβάν Σαββίδη κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο twitter μιλά για αλλαγή σκυτάλης «στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Έως τώρα, το Μαξίμου έχει αντιδράσει με ένα λακωνικό non paper στην ανακοίνωση της ΝΔ, στο οποίο, ωστόσο, δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που θέτει η Πειραιώς.

Τρία ερωτήματα από τη ΝΔ
Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση που εξέδωσε θέτει σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει και αφορούν αυτή καθαυτή τη συμφωνία εξαγοράς των μετοχών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει ότι η παλιά και η νέα διαπλοκή κινούνται χέρι- χέρι με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου «και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών». Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» και προσθέτει: «Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση:

-Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

-Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

-Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πολλές κυβερνητικές μεθοδεύσεις επωφελήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να καταφέρει να αγοράσει μετοχές του Mega: Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την συμφωνία ανάμεσα στον Ιωάν Σαββίδη και τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα.

Ο κ.Λοβέρδος επισημαίνει ότι όσα είπε στη συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες ο κ.Σαββίδης τα έκανε πράξη και «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά» και προσθέτει: «Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τη μεταβίβαση μετοχών του Μega στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά για αλλαγή σκυτάλης «στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και αναρωτιέται αν ο κ.Μπόμπολας εκτός του ότι «παρέδωσε στο Σαββίδη» θα πληρώσει και τα χρέη του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα, υπενθυμίζει παλαιότερη ανάρτησή του με την οποία «προέβλεπε» την εξαγορά ΜΜΕ «στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας