Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Thursday, 30 November 2017 08:25

ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΛΛΑΚΗ

ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΛΛΑΚΗ

Εξοπλιστικά και ΚΕΕΛΠΝΟ στο φαγοπότι-Επιτροπή Ανταγωνισμού με παρασκήνιο...

Γιάννης Ντάσκας

Ω τι κόσμος...
Καταπέλτης ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤΕΝΝΑ για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ρουκέττες απο τον Νίκο Νικολόπουλο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και οβίδες από τον Παύλο Πολλάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον εσμό του λευκού κολλάρου που τα έπαιρναν απο παντού και χωρίς καμία αιτιολογία ουσιαστικά.

Image result for ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ενα -ενα με τη σειρά:
Στον καταιγισμό ερωτήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου προέκυψε η πραγματικότητα:
Η Ελλάδα πούλησε στη Σαουδική Αραβία βλήματα αξίας 68 εκατομ ευρώ. Η Σαουδική Αραβία όρισε ως εκπρόσωπο τον Βασ. Παπαδόπουλο.
Λίγο μετά, μέσω του πρεσβευτή μας στη Σαουδική Αραβία, εμφανίστηκε ο Τζον Σφακιανάκης, ο οποίος επεδίωκε να αγοράσει τα ίδια βλήματα με πολύ μικρότερο ποσό, κοντά στα 15 εκατομ ευρώ, όπως είπε ο κ.Καμμένος. Αρα η Ελλάδα με αγοραστή τον κ. Σφακιανάκη θα έχασε τεράστιο ποσό.Τελικά μάλλον χάνει ακόμα μεγαλύτερο, αν δεν προχωρήσει η πώληση...

Image result for ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο κ.Καμμένος κατηγόρησε ευθέως τους κ.κ. Λοβέρδο και Βορίδη ότι βοηθούν με όσα λένε στη Βουλή ή στα δικαστήρια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οποίος προσπαθεί να έχει κάθε μέρα σε πρωτοσέλιδο τον Πάνο Καμμένο.
Προφανώς ο κ. Καμμένος δεν είχε ακούσει τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στο ράδιο Αλαφούζος να πλέκει εγκώμια στον Σφακιανάκη και να θάβει με φτυάρια Τσίπρα και Καμμένο...
Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι έμπορος όπλων Πατεράκης τον απείλησε μέσω τηλεφώνων που ανήκουν σε εταιρεία εξοπλιστικών και τον συνέδεσε με τον Αδωνη Γεωργιάδη και την περίοδο Μεϊμαράκη, όταν αντάλλασε φοβερές κατηγορίες (μπροστάντζας κλπ) με τον Γιώργο Καρατζαφέρη...

Αμέσως μετά ο Μάκης Βορίδης συνέχισε την μπουρδολογία και όταν τον ρώτησε ευθέως αν η φράση του Γεωργιάδη "ο πρωθυπουργός μπήκε στο κάδρο με τις μίζες" ο κ.Βορίδης τον άδειασε λέγοντας ότι"υπάρχει παράβαση του νόμου περι μεσαζόντων". Και φυσικά, όπως του παρατήρησε ο Νικ. Χατζηνικολάου αυτό είναι τελείως διαφορετικό απο αυτό που είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Image result for ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Γιατί αυτή η διαφορά;
Γιατί είναι απλό. Αν η Ελλάδα πουλήσει για 68 εκατομ στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μίζα και φαγοπότι, αφού υπογράφει το κράτος. Αν η Ελλάδα μέσω Σφακιανάκη πουλούσε το ΙΔΙΟ υλικό για 15 εκατομ ποιός ωφελείται;
Η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας. Αρα αφού θα κέρδιζε η Σαουδική Αραβία 50 εκατομ. από τη διαφορά τιμής με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να δώσει μίζα και 10 εκατομ και πάλι κέρδος θα είχε...
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ενεργεί ως βουλευτής και δεν έχει καμία νομική ή άλλη σχέση με τον Βαγγ. Μαρινάκη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η υπόθεση(αυτή δεν έχει σχέση με τον τίτλο και τη λέξη μίζες που έχουμε εκεί για τις άλλες δυο) είναι εκπληκτική. Απο τη μία η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην οποία προίσταται ο κ.Κυριτσάκης, πρωην Αρεοπαγίτης. Από την άλλη οι αποκαλύψεις ότι η Επιτροπή παράγει άθλια αποτελέσματα με αποκορύφωμα την καταδίκη της για την υπόθεση Φλωρά, την επι χρόνια λειτουργία καρτέλ κλπ.
Προσέξετε καλά μια νέα ερώτηση που κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος για μια υπόθεση-μπαλλάκι:

Image result for ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Ποια η τύχη των δικογραφιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού»;

Με την υπ’ αριθμό 604/7-12-2015 αναφορά μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ενημερώσαμε σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης καθαρογραφής της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πολύκροτη υπόθεση της Μπύρας.
Σε συνέχεια της αναφοράς μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης την απέστειλε στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς η οποία σχημάτισε την δικογραφία με ΑΒΜ ΕΔ2015/334 την οποία και διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε αυτεπαγγέλτως την με ΑΒΜ Ω2015/198 ποινική δικογραφία η οποία στις 21/12/2015 χρεώθηκε σε Εισαγγελείς.

Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε η εν λόγω δικογραφία έχει σταλεί τρεις φορές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς αρχειοθέτηση. Τις δυο πρώτες φορές ο Εισαγγελέας Εφετών την επέστρεψε για περαιτέρω έρευνα. Για την τρίτη έρευνα αγνοούμε το αποτέλεσμά της, όμως οι πληροφορίες μας λένε ότι και πάλι αποφασίστηκε η αρχειοθέτησή της.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε όμως για ποιο λόγο μια τόσο σοβαρή δικογραφία πηγαινοέρχεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία Εφετών, και υστέρα από διάστημα δυο ετών, ακόμα δεν έχει καταλήξει η Εισαγγελία στο αν υπάρχει ή όχι ποινικό αδίκημα.
Παράλληλα με την έναρξη της ανωτέρω ποινικής διαδικασίας, είχε προκύψει και το περίφημο ζήτημα της καταγγελίας του διορισμένου προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη, ενώπιον της Βουλής, για τους εκβιασμούς που δεχόταν, όπως ο ίδιος ανέφερε, από δικηγορικά γραφεία, σε συνεργασία με μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κατά σύμπτωση η απαράδεκτη αναφορά του κ. Κυριτσάκη ήταν ακριβώς το διάστημα που ξεκινούσε η προκαταρκτική έρευνα για την καθυστέρηση στην υπόθεση της Μπύρας. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο διορισμένος δημόσιος υπάλληλος είχε κάνει ειδική αναφορά στις πρακτικές των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ειδικά σε εμένα, όπου αποστέλλουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορές πολιτών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατάσσει προκαταρκτική εξέταση, «ταλαιπωρώντας» τις υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Με απλά λόγια ο κ. Κυριτσάκης διαμαρτυρόταν, προφανώς, το διάστημα εκείνο για την ποινική δικογραφία της καθυστέρησης της Μπύρας.

Image result for ΚΑΡΤΕΛ ΜΠΥΡΑΣ

Όπως είναι γνωστό, την ίδια ημέρα της απαράδεκτης αναφοράς του κ. Κυριτσάκη, και με δεδομένη την ανύπαρκτη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής στις άθλιες κατηγορίες κατά μελών του Κοινοβουλίου, προσέφυγα στην Δικαιοσύνη ζητώντας να διερευνηθεί τάχιστα η υπόθεση. Μάλιστα στην συνέχεια κλήθηκα ως μάρτυρας στην σχετική δικογραφία η οποία έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου Εισαγγελίας Α.Π. 1049/06.02.2017
Για την ανωτέρω πράξη μου ο διορισμένος δημόσιος υπάλληλος κ. Κυριτσάκης, συνεχίζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του ενώπιον της Βουλής, με στιγμάτισε λέγοντας «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται», αφήνοντας να εννοηθεί ότι προσωπικά συνδέομαι με τους εκβιασμούς που ανέφερε στην Βουλή από δικηγορικά γραφεία. Μάλιστα ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς στο κανάλι του, την ίδια ημέρα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον μου, με συνέντευξη του κ. Κυριτσάκη, «δείχνοντας» με ως τον Βουλευτή που «εκβιάζει» την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως συνεργάτης δικηγορικού γραφείου.

Επειδή οι ανωτέρω δικογραφίες είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και αφορούν το Δημόσιο συμφέρον.
Επειδή είναι από κάθε πλευράς απαράδεκτο η δικογραφία Ω2015/198 να γίνεται μπαλάκι ανάμεσα στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στον Εισαγγελέα Εφετών με αδυναμία και των δυο πλευρών να καταλήξουν εάν υφίστανται ή όχι ποινικά αδικήματα.
Επειδή η δικογραφία αριθμό πρωτοκόλλου Εισαγγελίας Α.Π. 1049/06.02.2017 αφορά ένα ζήτημα που θίγει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες Βουλευτές, αφού εξετάζει τις καταγγελίες του κ. Κυριτσάκη περί συνεργασίας Βουλευτών με δικηγορικό γραφείο που εκβιάζει την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Ποια η πορεία της δικογραφίας με ΑΒΜ Ω2015/198 έως σήμερα;
Για ποια αιτία η δικογραφία με ΑΒΜ Ω2015/198 αρχειοθετήθηκε, να μας παραδοθεί η σχετική Εισαγγελική Διάταξη;
Ποια η πορεία της δικογραφίας με αριθμό πρωτοκόλλου Εισαγγελίας Α.Π. 1049/06.02.2017 έως σήμερα;
Για ποια αιτία η δικογραφία αριθμό πρωτοκόλλου Εισαγγελίας Α.Π. 1049/06.02.2017 αρχειοθετήθηκε, να μας παραδοθεί η σχετική Εισαγγελική Διάταξη;

Image result for ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ποια τα συμπεράσματα του Εισαγγελέα στην δικογραφία με ΑΒΜ αριθμό πρωτοκόλλου Εισαγγελίας Α.Π. 1049/06.02.2017 αναφορικά με την εμπλοκή Βουλευτών σε εκβιασμούς εις βάρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού;
Να μας παραδοθούν όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην δικογραφία με ΑΒΜ αριθμό πρωτοκόλλου Εισαγγελίας Α.Π. 1049/06.02.2017 αναφορικά με την εμπλοκή Βουλευτών σε εκβιασμούς εις βάρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ιδίως η κατάθεση του κ. Κυριτσάκη.
Κατά τις δικές μας πληροφορίες και πάλι η δικογραφία ΔΕΝ αρχειοθετήθηκε και αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση,αλλά και πόσο σοβαρό παρασκήνιο εξελίσσεται.

Περιττό να σημειώσουμε ότι κατα τη νομική μας άποψη και επειδή οι ισχυρισμοί Κυριτσάκη έμειναν αναπόδεικτοι ως σήμερα και προφανώς και στο μέλλον θα μπορούσε να τους ονομάσει κανείς "κυριτσακισμό" καθώς ούτε αποδείχθηκαν,ούτε παραιτήθηκε απο τη θέση του...
Θυμίζουμε ότιο κ.Κυριτσάκης ως εισηγητής εφετείου πρότεινε και έγινε δεκτή στην αλλαγή σκοπού διαθήκης χρυσοφόρας του Ερυθρου Σταυρού.Την εισήγηση δέχθηκε μεν το Εφετείο ,αλλά όχι ο Αρειος Πάγος...

Για την υπόθεση αυτή ο κ.Νικολόπουλος μας είπε:

Image result for ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
"Κλήθηκα και κατέθεσα στον χθες στον 25ο πταισματοδίκη κ Δ. Γιαταγάνα σχετικά με την κωλυσιεργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την προκλητική χρονική καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων και επιβολής προστίμων για καταγγελόμενες παράνομες και παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και για την ύπαρξη καρτέλ με αποτέλεσμα την ζημία του δημοσίου που, όπως ακούστηκε στην Βουλή, μπορεί και να φτάνει στα 500 εκατομμύρια ευρώ!

Η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει εάν ο κ. Κυριτσάκης και οι συνεργάτες έπραξαν το καθήκον τους και εάν από αμέλεια ζημίωσαν το δημόσιο, αφού η χρονική καθυστέρηση των 3 ή 5 ετών δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει 120 εργαζόμενους - στελέχη και όλα τα μέσα που χρειάζεται , ενώ επίσης στεγάζεται σε πολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις .
Είναι προφανές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι… ασυναγώνιστη στην καθυστέρηση της έκδοσης αποφάσεων και το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται σε επίπεδο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι παρήγορο, πάντως, το γεγονός ότι, έστω και τώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων για να διερευνηθούν ο ευθύνες της καθυστέρησης και εν τέλει να ωφεληθεί το Κράτος.
Ωστόσο, προκαλεί απορίες το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες φορές κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί, δια της «αδράνειάς» τους, είχαν αφήσει στο απυρόβλητο τον ανέλεγκτο τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Γιατί, άραγε έσπευδαν, να αρχειοθετούν προγενέστερες αναφορές για τις εξοργιστικές καθυστερήσεις της Επιτροπής; Αναρωτιέμαι δε, αν θα διερευνηθούν τύχουσες ευθύνες των δικαστικών που επέλεγαν τη «μέθοδο» της αρχειοθέτησης και έδιναν την αίσθηση ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι υπεράνω των νόμων.
Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι η Δικαιοσύνη, έστω και καθυστερημένα, σε κάποιες περιπτώσεις, βρίσκει, εν τέλει, τον σωστό βηματισμό της και χαίρομαι που την διευκόλυνα στην αναζήτηση της αλήθειας και την- ενδεχόμενη- απόδοση ευθυνών».

Ο ΠΟΛΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Image result for ΠΟΛΑΚΗΣ

Μερικές από τις αμέτρητες και κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, «μαύρου» πολιτικού χρήματος και διαπλοκής ΜΜΕ και πολιτικής, παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και...τον Στάθη Σχινά.

Αθροιστικά, οι υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ τη δεκαετία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως το 2014 αφορούν πάνω από 600-700 εκατ. ευρώ, που διακινήθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως είπε σε άλλο σημείο.

Η «αμαρτωλή» πορεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δημιουργήθηκε για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση επιδημιολογικών κινδύνων, ξεκίνησε με την εκμετάλλευση του σκανδαλώδους νομοθετικού πλαισίου και στο όνομα πιθανών κινδύνων απέκτησε ένα πολύ ελαστικό πλαίσιο για τις διαδικασίες προμηθειών και υπηρεσιών, όπως είπε ο κ. Πολάκης.

Την περίοδο πριν και μετά την Ολυμπιάδα πέρασαν από εκεί εκατοντάδες εκατομμύρια σε σχέση με την τρομοκρατία, την γρίπη, το AIDS/HIV, σειρά άλλων θεμάτων, όπως ανέφερε και στο όνομα της απόκρουσης κινδύνων μετατράπηκε σερ μηχανισμό διασποράς δημόσιου χρήματος και διάχυσης «μαύρου» χρήματος.

Δάνειο 200 εκατ. ευρώ για εμβόλια που πετάχτηκαν

Image result for ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ αγοράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη, που θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την Αφρική, όταν ήδη τα αποτελέσματα της επιδημίας σε άλλες χώρες είχαν δείξει ότι δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αναμενόταν.

Με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δανειοδοτήθηκε με 200 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, από τα οποία τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ και τελικά τα εμβόλια στην μεγάλη τους πλειοψηφία καταστράφηκαν, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν διάφορες χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, «με λίγα λόγια γλεντήθηκαν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

29 εκατ. ευρώ για κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης την σκανδαλώδη διαδικασία αναζήτησης κτιρίου για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου υπήρξαν «φωτογραφικές» προδιαγραφές, όπως να απέχει μέχρι 300 μ. από το προηγούμενο κτίριο, να είναι ημιτελές, να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ο κάθε όροφος και η ψευδοροφή του.

Τελικά, αγοράστηκε με 11 εκατ. ευρώ ένα κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ, ενώ η αποπεράτωσή του κόστισε άλλα 18 εκατ. ευρώ.

Θερμικές σε εικοσαπλάσια τιμή

Τρίτη κραυγαλέα περίπτωση, πάλι κατά την περίοδο της έξαρσης της επιδημίας γρίπης, ήταν η αγορά θερμικών καμερών για τα αεροδρόμια και άλλα σημεία εισόδου στην χώρα μας.

Ενώ η ακριβότερη κάμερα σήμερα τιμολογείται στα 10.000-12.000 ευρώ, εμείς τις αποκτήσαμε με 220.000-230.000 κάθε μία, όπως είπε.

Οι συνέταιροι του Άδωνι, τα Παραπολιτικά και το... ήθος του Ant1

Image result for ΑΔΩΝΗΣ

Η κατάσταση αυτή έλαβε οργιώδεις διαστάσεις από το 2007-2008 μέχρι και το 2014, συνέχισε ο κ. Πολάκης, αναφέροντας χαρακτηριτικά ότι το 2014, χρονιά μνημονίων, περικοπών και μιζέριας, δόθηκαν 5,8 εκατ. ευρώ σε διαφημιστική δαπάνη σε ΜΜΕ, site, περιοδικά σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει μόνο από τα τιμολόγια άνω των 30.000 ευρώ που έχει ελέγξει το ΓΛΚ.

«Πρώην συνέταιροι του Άδωνι χρηματοδοτήθηκαν ... site φτιάχτηκε στο όνομα μητέρας και γραμματέα πολιτευτή της ΝΔ, πήρε 85.000 ευρώ και έκλεισε σε ένα χρόνο», είπε ο κ. Πολάκης, αναφέροντας και σειρά άλλων περιπτώσεων, όπως τοποθέτηση banner για τρεις μήνες με κόστος 15.000 ευρώ.

«Υπάρχουν δεκάδες χαρτιά που έχουν κατατεθεί στους εισαγγελείς ... για 8.000 ευρώ σε σύμβουλο επικοινωνίας για 2-3 μήνες, ή 18.000 σε άλλον ... για 19.000 σε εφημερίδες (Καρφί και Παραπολιτικά) προκειμένου να δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο "Πολυομυελίτιδα στη Συρία"», συνέχισε ο υπουργός.

Αντίστοιχα, χρηματοδοτήθηκε ο όμιλος Ant1 για να διοργανώσει βραβεία ήθους, μία χρονιά με 250.000 ευρώ και μία ακόμη με 750.000 ευρώ.

Τα εκατομμύρια στη σύζυγο του Στουρνάρα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πολάκης στην εμπλοκή της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, η οποία ανέλαβε την προώθηση διάφορων ενημερωτικών κινήσεων για τον καρκίνο.

Image result for ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

«Δεν στέκομαι στο ότι δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, είδαν ότι είχε ψωμί και το γυρίσανε αλλιώς», είπε ο κ. Πολάκης, αλλά αντί να δώσουν 20.000-30.000-100.000 ευρώ, να δημιουργηθούν spot και υλικό και να επιβληθεί στα ΜΜΕ η προβολή τους, δόθηκε 1,5-2 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί αυτή η προβολή.

Μάλιστα, όπως είπε «δεν υπάρχουν και παραστατικά ότι όντως προβλήθηκαν» όσο προβλεπόταν, τόνισε.

Όλα αυτά, περιλαμβάνονται σε πολλές αναφορές που είχαν πάει στην εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δυστυχώς όσο ήταν επικεφαλής εκεί η κ. Ράικου, «τα κράταγε στο συρτάρι, την κ. Στουρνάρα δεν την προχώρησε καθόλου, χωρίς παράλληλα να εκδώσει και απαλλακτικό βούλευμα», όπως υπογράμμισε.

Εκατομμύρια ευρώ «έφυγαν» χωρίς παραστατικά

Σε περιπτώσεις όπως ο Υγειονομικός Χάρτης ή το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, μερικά εκατομμύρια δόθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί τίποτε, συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Image result for ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Υπάρχει επίσης άλλο ένα πόρισμα που «πάει κι έρχεται στην εισαγγελία» ήδη πριν αναλάβει την εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα, στην περίπτωση της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων δομών στήριξης τοξικοεξαρτημένων με πρόσληψη νέου προσωπικού.

Η χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ έγινε με «ανύπαρκτη» απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, για πρόσληψη περίπου 120-130 ατόμων και ανάπτυξη νέων δομών. Η απόφαση δεν βγήκε ποτέ, όμως το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδότησε τον ΟΚΑΝΑ με 10 εκατ. ευρώ κατ' αρχήν (η συμφωνία ήταν για 20 εκατ. ευρώ). Περίπου οκτώ μήνες μετά, ο ΟΚΑΝΑ επανήλθε ζητώντας τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ ... έγινε έλεγχος και φάνηκε ότι από τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ για τα 5-7 εκατ. ευρώ δεν υπάρχουν παραστατικά, πού χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς να έχει προσληφθεί κόσμος.

Related image

Είναι μία ιστορία που έχει ξεκινήσει από το 2013 (το 2014 έγινε ο έλεγχος) και υπάρχει ένα μπαλάκι και μία διαδικασία πινγκ-πονγκ με την εισαγγελία, που ενώ έχει δύο πορίσματα στα χέρια της ζητάει και τρίτο για να διευκρινιστούν κάποιες λεπτομέρειες. «Είναι συνειδητή καθυστέρηση, εμπλέκονται η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Κρεμαστινού, η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλλιώρη, επί υπουργίας Λοβέρδου ... είναι μία έρευνα που κάθεται και πελαγοδρομεί ανάμεσα σε Εισαγγελία, ΣΕΥΠ, υπηρεσίες και τελικά δεν ασκείται δίωξη ... για παραγραφή το πάνε, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη», είπε ο κ. Πολάκης.

Εκδικάζονται τώρα υποθέσεις δέκα και πλέον χρόνων πριν

Επίσης, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ προσλήφθηκε προσωπικό (και υπάρχουν διώξεις και δικαστήρια σε εξέλιξη), όπως το 2005-2006 με προσλήψεις ορισμένου χρόνου που μετά μονιμοποιήθηκαν και κάποιοι μετατάχθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, είπε ο υπουργός.

«Δεν είναι ένα το σκάνδαλο, είναι δεκάδες ξεχωριστές περιπτώσεις. Για κάποιες της περιόδου 2004-2005-2006 έχουν ασκηθεί διώξεις ... αυτός είναι ο λόγος που, παρά την δικαστική καθυστέρηση, διώξαμε πέρυσι τον κ. Παπαδημητρίου, που έχει κατηγορηθεί για απιστία και κατάχρηση δημόσιου χρήματος σε υπόθεση 300.000 ευρώ για τη βιοτρομοκρατία ... υπάρχει η ιστορία με τον τότε πρόεδρο κ. Χατζάκη ... αυτές είναι υποθέσεις του 2003, 2004, 2005, που εκδικάζονται τώρα».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας