Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 26 September 2017 01:16

ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ!

Προφητικά κείμενα στο "Σπήγκελ" , άγνωστα στην Ελλάδα: "Μια καταστροφή για τους σοσιαλδημοκράτες θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών".

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αλέξανδρος Ι. Ντάσκας

Την πρόβλεψη αυτή είχε κάνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο πασίγνωστο περιοδικό "Σπήγκελ" ο Γερμανός ψυχολόγος Στ.Γκρύνεβαλντ.
Και με απίστευτα ακριβή τρόπο είχε προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών που έγιναν 20 ημέρες μετά, όχι δημοσκοπικά, αλλά εξετάζοντας ως ψυχολόγος πολλούς Γερμανούς επιστημονικά.

Image result for Αλίς Βάιντελ

Το κριτήριο των Γερμανών δεν ήταν τίποτα άλλο, κατά την εξέταση του ψυχολόγου παρά το προσφυγικό και η πιθανή απώλεια της Γερμανικής ταυτότητας από την θεαματική αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων στη Γερμανία, κάτι που δεν αποτυπώνεται πιά με τις μικρές Αγκυρες σε Βερολίνο και Μόναχο και άλλες πόλεις, αλλά και με τη μικρή Αγκυρα στις...εθνικές ομάδες της Γερμανίας!
Είχε προβλέψει άνοδο των ακροδεξιών, στα επίπεδα που ανέβηκαν.

Related image

Είναι αξιοσημέιωτος ο χώρος που έδωσε στον ψυχολόγο το Σπήγκελ, κάτι αδιανόητο για την Ελλάδα, όπου ¨ολα τα ξέρουν οι δημοσιογράφοι". Οπως και το θέαμα με την πολιτισμένη άμεση συμμετοχή των γερμανών αρχηγών στο ίδιο τραπέζι της τηλεόρασης πριν βγουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Πριν προχωρήσουμε σε μια σειρά απο ρεπορτάζ για το ποιά είναι τα καλά και ποιά τα κακά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα αναδημοσιεύσουμε απο το "ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ" προφητικά και πολύ σοβαρά κείμενα που είχαν δημοσιευθεί πολύ νωρίτερα και έχουν θαυμαστή ακρίβεια και εξηγήσεις απο το "νοικοκύρη" δηλαδή Γερμανούς για τη σημασία των εκλογών στη Γερμανία, το ρόλο σε αυτές των Τράμπ, Πούτιν, αλλά και του Ερντογάν, οποίος αναδείχθηκε σε κεντρικό (αρνητικό) πρόσωπο της προκελογικής καμπάνιας στη Γερμανία.

Image result for ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Θυμηθείτε το τεράστιο θέμα που είχε δημιουργηθεί με την ομαδική επίθεση μουσουλμάνων (προσφύγων και μη) σε πλατείες της Γερμανίας πριν ένα και πλέον χρόνο.

Θυμηθείτε και την έκταση που πήρε η δολοφονία μιας 14χρονης Γερμανίδας,από Αφγανό πρόσφυγα, ο οποίος αφέθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου,(τον οποίο στήριξε και η αντιπολίτευση) από τις ελληνικές φυλακές, χωρίς να ενημερωθεί η Γερμανία για παρόμοιο έγκλημα του Αφγανού στην Κέρκυρα και ανάλογα αξιολογήστε το δημοσίευμα στο "Σπήγκελ" πριν 20 ημέρες.
Την επιμέλεια της δημοσίευσης -μετάφρασης στο "ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ" είχε ο Αλέξανδρος Ι.Ντάσκας.

"Οι Γερμανοί στις παραμονές των εκλογών: "Δεν έχω ξαναδεί τόσο πολύ μίσος" / Germans on the Eve of the Election 'I've Never Seen So Much Hate'

Συντάκτης: Αλέξανδρος Nτάσκας , ημέρα Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 3:09 π.μ.
 
Image result for ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Ο ψυχολόγος Στέφαν Γκρύνεβαλντ έχει περάσει μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του μελετώντας τους Γερμανούς. Σε μία νέα μελέτη, εξέτασε τις τρέχουσες πολιτικές στάσεις και ανακάλυψε άγρια συναισθήματα πριν από τις επερχόμενες εκλογές


 
 
Συνέντευξη διενεργηθείσα από τον Νιλς Μίνκμαρ
 
 
SPIEGEL: Κύριε Γκρύνεβαλντ, στον δρόμο προς τις εκλογές, το Ινστιτούτο Ράινγκολντ έχει αναλάβει για μία ακόμα φορά μία λεπτομερή ανάλυση της πολιτικής κατάστασης της Γερμανίας. Πώς προχωρήσατε στην έρευνα;
 
Γκρύνεβαλντ: Βάλαμε 50 ψηφοφόρους στον καναπέ. Είκοσι έξι υποβλήθηκαν σε εις βάθος ψυχολογικές συνεντεύξεις, οι άλλοι έλαβαν μέρος σε τρεις ομαδικές συζητήσεις. Επτά ψυχολόγοι συμμετείχαν στην έρευνα, με δύο από αυτούς να επικεντρώνουν στην ανατολική Γερμανία. Δεν είναι αντιπροσωπευτική, αλλά μπορεί κανείς να αναγνωρίσει συγκεκριμένες τάσεις.
 
SPIEGEL: Ποιά ήταν τα ευρήματά σας;
 
Γκρύνεβαλντ: Σε θεμελιακό επίπεδο, οι ψηφοφόροι είναι πλήρως απογοητευμένοι από την προεκλογική εκστρατεία. Νιώθουν πως τα πράγματα που είναι σημαντικά για αυτούς δεν συζητούνται και ότι πολλά πράγματα συγκαλύπτονται. Θέλαμε να ανακαλύψουμε το γιατί.
Image result for διαδηλωσεις για τους βιασμους στη γερμανια
 
SPIEGEL: Τι ανακαλύψατε;
 
Γκρύνεβαλντ: Στις αναλυτικές συνεντεύξεις, το μόνο που οι άνθρωποι ήθελαν να συζητήσουν ήταν η προσφυγική κρίση, η προσφυγική κρίση, η προσφυγική κρίση. Παρά το γεγονός ότι αφέθηκε εκτός της προεκλογικής εκστρατείας με τόσο κομψό τρόπο, παραμένει ένα μελανό σημείο το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί από τους πολιτικούς.
 
SPIEGEL: Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα;
 
Γκρύνεβαλντ: Η κρίση πριν από δύο χρόνια βύθισε τους ψηφοφόρους σε ένα δίλημμα, στο οποίο δεν έχουν βρει ακόμα μία ξεκάθαρη απάντηση. Να ανοίξω την πόρτα ή να την κλείσω; Από την μία πλευρά, θέλουν να είναι κομμάτι της κουλτούρας του καλωσορίσματος, αλλά επίσης φοβούνται να κατακλυστούν από ξένους και να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την ίδια τους την χώρα πλέον. Ως αποτέλεσμα, θέλουν από όσους χαράσσουν τις πολιτικές να αναπτύξουν ένα σχέδιο, να βρουν ένα σημείο συμβιβασμού. Αλλά δεν το έχουν κάνει, και τώρα οι ψηφοφόροι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι.
Image result for διαδηλωσεις για τους βιασμους στη γερμανια
 
SPIEGEL: Ποιά είναι η συνέπεια αυτού του γεγονότος;
 
Γκρύνεβαλντ: Οι ψηφοφόροι είναι αποπροσανατολισμένοι, γεμάτοι από αβεβαιότητες. Περιγράφουν την Γερμανία είτε ως μία ασθενή, διαλυμένη χώρα, είτε ως ένα ασφαλές νησί αφθονίας σε μία θάλασσα κινδύνων. Όλα είναι πολύ εύθραυστα και οδηγούν σε συναισθηματικά ξεσπάσματα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο θυμό και μίσος μεταξύ των υπό έρευνα υποκειμένων.
 
SPIEGEL: Περιμένετε αυξανόμενη πολιτική ριζοσπαστικοποίηση;
 
Γκρύνεβαλντ: Όχι ακόμη, γιατί ως αντίδραση σε αυτό που γίνεται αντιληπτό ως σκλήρυνση των μετώπων, οι ψηφοφόροι κάνουν επίσης και ένα βήμα πίσω. Θεωρούν ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διολισθήσουμε στην ριζοσπαστικοποίηση, γιατί είμαστε περικυκλωμένοι από τρεις αγριανθρώπους: Τον Τραμπ, τον Ερντογάν και τον Πούτιν. Ο θυμός εκφράζεται σε σκιώδεις ψηφιακούς κόσμους, αλλά στον αναλογικό κόσμο χαλιναγωγούν αυστηρότερα τους εαυτούς τους.
Related image
 
SPIEGEL: Είναι η προσφυγική κρίση απλώς ένα σύμβολο για την δυσαρέσκειά τους σχετικά με την δύσκολη κατάσταση του κόσμου σήμερα;
 
Γκρύνεβαλντ: Ναι, γιατί πολύ πριν από την προσφυγική κρίση οι άνθρωποι ένιωθαν αποξενωμένοι από την παγκοσμιοποίηση, καθώς επίσης ανησυχούσαν για την παγκόσμια ασφάλεια.
 
SPIEGEL: Πώς προσλαμβάνεται από την κοινή γνώμη ο Τραμπ;
 
Γκρύνεβαλντ: Επενεργεί προς όφελος της Μέρκελ. Εξαιτίας αυτού, του Πούτιν και του Ερντογάν, θεωρείται ως το πρόσωπο που μπορεί να δαμάσει τους αγριανθρώπους. Η καγκελάριος θεωρείται ως η μόνη στην οποία μπορούμε να στηριχτούμε, οπότε πρέπει να έχουμε μία καλή σχέση μαζί της. 
 
SPIEGEL: Και ο αντίπαλός της;
 
Γκρύνεβαλντ: Εν μέσω του σκεπτικισμού για τη Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς (των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών - SPD) εμφανίστηκε νωρίτερα φέτος ως μία προσωπικότητα που θεωρείται προσγειωμένη με μία στάση ανθρώπου ικανού να πάρει τον έλεγχο. Θεωρήθηκε ως ένας πατέρας που επιστρέφει, κάποιος που επιτέλους θα κάλυπτε το πατρικό κενό στην γερμανική πολιτική - και αυτή η εικόνα διογκώθηκε σε μεσσιανικές διαστάσεις. Ο Σουλτς, το πρόσωπο, δεν μπορούσε να ικανοποιήσει αυτές τις προσδοκίες. Θεωρείται περισσότερο ως ο φιλικός θείος. Το SPD αντιμετωπίζει μία δυνητική καταστροφή σε αυτές τις εκλογές. 
Image result for ΣΠΗΓΚΕΛ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 
SPIEGEL: Θα μπορούσε το δεξιόστροφο λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να πάει καλύτερα από όσο οι δημοσκοπήσεις μας οδηγούν να πιστέψουμε;
 
Γκρύνεβαλντ: Η AfD διοχετεύει μεγάλο μέρος αυτού του θυμού, αλλά δεν έχει μία ηγετική προσωπικότητα. Ως τέτοια, ήταν εσφαλμένη η απομάκρυνση της Φράουκε Πέτρυ από το προσκήνιο. Η τάση των ψηφοφόρων να αυτοσυγκρατούνται, όπως την περιέγραψα νωρίτερα, δεν θα βοηθήσει την AfD.
 
SPIEGEL: Και το  Θα πάνε καλά επειδή η κλιματική αλλαγή θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα; 
 
Γκρύνεβαλντ: Όχι, θα είναι δύσκολα για αυτούς. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα προβλήματά τους εντοπίζονται αλλού. Και οι Πράσινοι θεωρούνται επίσης αλαζόνες, γιατί ο αγώνας τους για την φύση στρέφεται συχνά εναντίον της ανθρώπινης φύσης.
 
SPIEGEL: Πώς τα υπό εξέταση πρόσωπα βλέπουν την προσωπική τους κατάσταση;
 
Γκρύνεβαλντ: Καλή αλλά δυσκολεύονται να βρουν την θέση τους. Θέσεις εργασίας, θέσεις παιδικών σταθμών, θέσεις πάρκινγκ. Η στέγαση είναι επίσης ένα σπουδαίο θέμα. Όλα αυτά είναι σύμβολα μίας ισχυρής ανάγκης για δομή και προσανατολισμό.
Image result for ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
 
SPIEGEL: Η καγκελάριος παρέχει αυτήν την τάξη; 
 
Γκρύνεβαλντ: Εν μέρει. Θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά, αλλά εξακολουθεί να μην είναι κάτι περισσότερο από μία έκφραση αφοσίωσης με μισή καρδιά. H δοκιμασμένη και αποδεδειγμένα ικανή θα τεθεί για ακόμη μία φορά υπό επιτήρηση.
 
SPIEGEL: Αν το ακροαριστερό Κόμμα της Αριστεράς, το SPD και οι Πράσινοι είχαν προτείνει έναν διαφορετικό κοινό υποψήφιο και αν είχαν υποσχεθεί ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο δράσης, θα είχε γίνει αυτό δεκτό με θετικό τρόπο;
 
Γκρύνεβαλντ: Συζητήσαμε μία ποικιλία πιθανών συμμαχιών με τα υπό εξέταση πρόσωπα. Αλλά αυτή η επιλογή δεν αναφέρθηκε ποτέ.
 
SPIEGEL: Τι αναδείχθηκε αντ' αυτής;
 
Γκρύνεβαλντ: Η Μέρκελ με τον (Κρίστιαν) Λίντνερ (του φιλοεπιχειρηματικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος - FDP). Υπήρχε πραγματική αγάπη για τον Λίντνερ στις συνεντεύξεις. Ο υποψήφιος του FDP θεωρείται ως ένας σύγχρονος αστέρας της τηλεόρασης, ακόμη και ως ένα είδος 007, που μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή. Ένα είδος dream team είναι το αποτέλεσμα. Η δοκιμασμένη Μέρκελ κι ένας μίνι Γερμανός Μακρόν που της προσφέρει ένα χέρι βοηθείας. Ως τέτοια, προβλέπω μία συμμαχία των συντηρητικών της Μέρκελ με το FDP.
 
 

O Στέφαν Γκρύνεβαλντ, 56 ετών, έγραψε το ευπώλητο "Deutschland auf der Couch" ("Η Γερμανία στον καναπέ") και ηγείται του Ινστιτούτου Ράινγκολντ στην Κολωνία, ένα

εξειδικευμένο ινστιτούτο έρευνας αγορών.

Πηγή: http://www.spiegel.de/international/germany/germans-ahead-of-the-vote-i-ve-never-seen-so-much-hate-a-1165684.html 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας