Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 05 February 2018 19:56

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ 10 ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ 10 ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS!

Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος και άλλοι θα ερευνηθούν απο τη Βουλή χωρίς να σημαίνει ότι βρέθηκαν στοιχεία ήδη εναντίον τους. Ετσι είναι ο νόμος που οι ίδιοι έφτιαξαν...

Γιάννης Ντάσκας

Δεν θα αρχίσουμε την πιθανή παραπομπή πρώην υπουργών σε ειδικό δικαστήριο για άγρια δωροδοκία μέσω της NOVARTIS με εκτενή αναφορά στην επιτυχία μας να σας αναγγείλουμε πρώτοι απο ολους την περασμένη Πέμπτη την επικείμενη ταχύτατα υποβολή της δικογραφίας στη Βουλή. Κάτι που έγινε πρωί-πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2018.

Αυτό ήδη το γνωρίζετε με την απλή ανάγνωση και με τα προηγούμενα ρεπορτάζ μας.
Πάμε στην ουσία.
Στη δικογραφία αναφέρονται δυο πρώην πρωθυπουργοί, ένας πρώην διάσημος πρωθυπουργικός σύμβουλος ή συζυγος πρωτοκλασσάτου Υπουργού που διοργάνωνε συνέδρια κλπ.
Και αναφέρονται συνολικά 8 πρώην Υπουργοί των κυβερνήσεων Σαμαρά Βενιζέλου.

Αναφέρονται δηλαδή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι εξής πολιτικοί:

Γιάννης Στουρνάρας

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αδωνις Γεωργιάδης

Ευαγγελος Βενιζελος

Ανδρέας Λυκουρέντζος

Μάριος Σαλμάς

Ανδρέας Λοβέρδος

Γιώργος Κουτρουμάνης

Παναγιώτης Πικραμμένος

Αντώνης Σαμαράς

Αφού είναι ανεπίσημες οι πληροφορίες θα περιμέναμε από όλους τους πρώην στις αρμόδιες θέσεις, δηλαδή τους κ.κ. Σαμαρα (θυμάστε ότι δεν υποδέχθηκε τον κ.Τσίπρα στο Μαξίμου...) Πικραμμένο, Παπαδήμο, Γ.παπανδρέου να κάνουν αμέσως μια δήλωση του στυλ "είμαστε-δεν είμαστε εμείς που αναφερόμαστε και σε κάθε περίπτωση δεν κάναμε τίποτα το κακό" ή κάναμε αυτό και να ερευνηθούν όλα".
Ο μόνος που ως αυτή την ώρα έκανε τέτοια δήλωση περι μη εμπλοκής με οποιοδήποτε τρόπο είναι ο κ. Πικραμμένος.
Θα περιμέναμε απο τη Δικαιοσύνη να κάνει μια δήλωση -ανακοίνωση του στυλ:
"στείλαμε στη Βουλή δικογραφία με τα ονόματα π.χ. των κ.κ.Σαμαρά, Πικραμμένου, Παπαδήμου, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Λοβέρδου, Λυκουρέτζου, Σαλμά, Βορίδη πρώην Υπουργών Υγείας για να αποφασίσει η Βουλή αν θα διεξάγει έρευνα για την περίοδο της υπουργίας τους αφού η Δικαιοσύνη και δεν ερεύνησε τίποτα γιαυτούς και δεν βρήκε τίποτα για αυτούς και απαγορεύεται απο τη στιγμή που θα γίνει και απλή αναφορά στο όνομά τους να ερευνηθεί η αναφορά ή ο,τι δήποτε άλλο".

Image result for δικαστηριο

Ετσι γίνεται στις ΗΠΑ, απο τις οποίες προηλθε η δικογραφία, έτσι γίνεται στις δυτικού τύπου δημοκρατίες.
Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να διερωτάται για όλους και ενόψει του γεγονότος ότι η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο να διερωτάται αρνητικά.
Ετσι να παίρνει η "μπάλα" όλους στις υποψίες, ενώ με την ανακοίνωση θα γράφαμε ονόματα, αλλά με την απαραίτητη σημείωση οτι απλά θα ερευνηθούν...Κάτι που πράττουμε μόνοι μας εν σχέσει με τα ονόματα που προαναφέρουμε βασιζόμενοι σε ανεπίσημη πληροφόρηση.

Η αναφορά τους δεν σημαίνει ότι ερευνήθηκαν και βρέθηκε κάτι, αλλά ότι η έρευνα σταμάτησε ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ, γιατί αναφέρθηκαν ονόματα πολιτικών. Την έρευνα θα κάνει η Βουλή, δεδομένου ότι ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατα προσώπων μη πολιτικών και η σχετική δικογραφία στάθληκε στη Βουλή.

Το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο λένε, ώστε μπροστά του η ΖΗΜΕΝΣ ωχριά. Και η ΖΗΜΕΝΣ είναι σκάνδαλο μερικών δις ευρώ...
Πόσο μεγάλο;
Όταν Υπουργός Υγείας ήταν ο Γιώργος Σούρλας, στα 1990 και είχαμε θέση συμβούλου επίσημα δίπλα του, μας πλησίασε ένας μέγας φαρμακοβιομήχανος και μας ζήτησε να μεσολαβήσουμε να πεισθεί ο Γιώργος Σούρλας να κάνει μερικές δεκάρες αύξηση σε ένα γνωστό φάρμακο.
Το είπαμε στον κ.Σούρλα και ρώτησε:
-Τα πήρες Γιάννη; Σου έταξε;
Κατάπληκτοι το συζητήσαμε. Και απο τη συζήτηση προέκυψε ότι μια αθώα αύξηση με 3-4 δεκάρες το κέρδος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν...δισεκατομμύρια δραχμές.
Φυσικά το αίτημα απερρίφθη και σε μετά απο λίγο καιρό ο Γιώργος Σούρλας παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πιέσεις για το γνωστό Μαρίκειο και άλλα θέματα...
Το σκάνδαλο είναι τόσο σοβαρό όσο είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος όταν ρωτήθηκε που θα βρει τα πολλά δις που χρειαζόταν για την επανίδρυση του κράτους είπε :
"Στο χώρο της Υγείας η διαφθορά είναι θηριώδης.
Μίζες απο υπερτιμολογήσεις, προμήθειες που πάνε στους κουβάδες, πανάκριβα μηχανήματα στις αποθήκες ή σε ιδιωτικά ιατρεία δημοσίων γιατρών, μίζες απο υπεραγορές αχρείαστων, πανάκριβων χρημάτων. Μόνο το 1/3 απο αυτά να κόψουμε φτάνουν τα δις να ξανακάνουμε το κράτος απο την αρχή".

Image result for novartis

Το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο όσο δείχνει το γεγονός πως γιατροί δημοσίων νοσοκομείων ζουν ως Κροίσοι, θρασύτατα απουσιάζουν τις μισές μέρες του χρόνου απο τη θέση τους και ξεπλένουν εδώ και χρόνια χρήματα με δήθεν δάνεια που αποοπληρώνουν σε χρόνο ρεκόρ. Ειδικά δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ιδρύουν οφ σορ εταιρείες και με σύμπραξη δημοσιογράφων μεγάλων ΜΜΕ τα πάντα καλύπτονται.

Κάποτε σε ένα μέσο ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης κλαιγόταν και έκοβε μισθούς και μας έλεγε ότι όπου νάναι θα κλείσει λόγω έλλειψης χρημάτων. Ώσπου ανακαλύψαμε ότι είχε ανοίξει παράλληλο "κανάλι" με δημοσιογράφο του ιατρικού ρεπορτάζ και με παρελάσεις υπουργών υγείας, οι οποίοι ορκίζονταν στη φιλία τους, αν και δεν γνωρίζονταν ένα χρόνο πριν...
Οχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά το ανύπαρκτο ως τότε ΜΜΕ έγινε "καθεστώς"...

Όπως γράψαμε ήδη η Βουλή θα παραπέμεψει το φάκελο στην Εξεταστική για την Υγεία, στην οποία ήδη καταθέσαμε και εμείς για το "Ερρίκος Ντυνάν". Η Εξεταστική θα ερευνήσει αν οι αναφερόμενοι πολιτικοί αναφέρονται τιμητικά ή αρνητικά, αν υπάρχουν στοιχεία και στη συνέχεια, αν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία θα προτείνει τη σύσταση προανακριτιής επιτροπής, όπως έγινε στο Βατοπέδι και στα Ομόλογα.
Αν η προανακριτική βρει μίζες σε πολιτικούς θα τους στείλει μαζί με τα μη πολιτικά πρόσωπα στο ειδικό δικαστήριο.

Ο σεισμός που σας προαναγγείλαμε την περασμένη Πέμπτη έρχεται...

Έρευνα γίνεται όμως και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς στην κατοχή των αμερικανικών αρχών βρίσκεται πληθώρα στοιχείων, όπως video, emails, τραπεζικοί λογαριασμοί, ονόματα και διευθύνσεις.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπλοκή των αμερικανικών Αρχών προέκυψε έπειτα από προσφυγή-καταγγελία του δικηγορικού γραφείου του Παύλου Σαράκη κατά της Novartis International για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας και παραβίαση του Ομοσπονδιακού Νόμου FCPA στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαράκης εκπροσωπεί ενώπιον των αμερικανικών Αρχών τους τρεις μάρτυρες-καταγγέλλοντες οι οποίοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης και ξεκίνησαν την υπόθεση. Τα εν λόγω στελέχη μαζί με τον γνωστό δικηγόρο μετέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην Ουάσινγκτον και προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, βοηθώντας τα μέγιστα στη σκιαγράφηση των πρακτικών που χρησιμοποιούσε η φαρμακοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αναφοράς για την υπόθεση του δικηγορικού γραφείου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016.

Image result for αμερικανικο δικαστηριο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αμερικανικές αρχές, αλλά και η εισαγγελική ομάδα της κ.Τουλουπάκη έχει λεπτομερή στοιχεία για λογαριασμούς γιατρών, στελεχων νοσοκομείων κλπ και υπολογίζεται ότι οι μίζες απο τη NOVARTIS ξεπρερνούν σε βάθος μιας 5ετίας τα...4 δις ευρώ!!!
Την Δευτέρα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος κ.Τζανακόπουλος πήγε στον Αρειο Πάγο, όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις μετά τα σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ.
Αμέσως μετά υπήρξαν αντιδράσεις

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Twitter αναρωτήθηκε: «Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναι, τι δουλειά έχει εκεί;;;».
Αδωνις Γεωργιάδης:
«Τα όρια της γελοιότητας έχουν πλέον ξεπεραστεί!» Με δύο αναρτήσεις στο Twitter τοποθετήθηκε ήδη ο 'Αδονις Γεωργιάδης στις εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis
«Τα όρια της γελοιότητας έχουν πλέον ξεπεραστεί!» έγραψε στην πρώτη ανάρτηση του και λίγη ώρα σε νεότερη ανάρτηση επεσήμανε:
«Αν αληθεύει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια Δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό».

ΣΑΡΑΚΗΣ: ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Τα ntokoumenta.gr απευθύνθηκαν στον δικηγόρο κ.Παύλο Σαράκη για δηλώσεις μετά την αποστολή της δικογραφίας με τα προαναφερόμενα ονοματα και μας είπε:
" Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή όχι για τα προαναφερόμενα ονόματα μόνο, αλλά για το εύρος. Επειδή όμως είναι σε εξέλιξη και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, δεν κάνω δηλώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα".

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Αργά το απόγευμα ο Α.Σαμαράς έκανε δήλωση και υποστήριξε ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες του κ.Τσίπρα κατά του προσώπου του, δεν τον αγγίζει η συκοφαντία που στηρίζεται σε μαρτυρίες ανωνύμων και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η απάντηση ήρθε άμεσα μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, απο τους Υπουργούς κ.κ.Κοντονή και Παπαγγελόπουλο.
Είπαν ότι το σκάνδαλο αυτό είναι το μεγαλύτερο απο συστάσεως Ελληνικού Κράτους, και στη Βουλή θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι υπουργοί δεν αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά προφανώς με την καταγγελία ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη και διπλάσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ασφαλώς φωτογραφίζουν πολιτικές ηγεσίες που δεν περιόρισαν την δαπάνη αυτή.
Αναφορά έγινε και στον πρόεδρο της ΝOVARTIS, στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος απο τη χώρα.
Οι υπουργοί είπαν ότι δεν διώκεται, αλλά αν δεν παρουσιαστεί αυτό κάτι θα σημαίνει.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας