Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 14 March 2017 02:07

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ!

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ!

Μην το παρακάνουν όμως ,γιατί ανάμεσά τους υπήρχαν και ΥΠΑΡΧΟΥΝ επίορκοι...

Γιάννης Ντάσκας
Πριν λίγα χρόνια ένας συμβολαιογράφος είχε καταθέσει αναφορά για τις πράξεις ενός εισαγγελέα σε επαρχιακή πόλη.
 
Η αναφορά αυτή δημοσιεύθηκε και εμείς ρωτούσαμε περιορισμένα, γιατί οι κορυφαίοι και εκλεγμένοι άρχοντες του νομού(Νομάρχης, Δήμαρχος, Βουλευτής) έδειχναν μεγάλη στήριξη και αγάπη στον συγκεκριμένο εισαγγελέα.
Θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε "δικηγόρο του Δημοσίου", αλλά τον αποκαλούσαμε δικαστικό λειτουργό.
Τα απλά ερωτήματα που δεν είχαν κατά κανέναν τρόπο όχι συκοφαντικό, αλλά ούτε δυσφημιστικό περιεχόμενο, αφού ΡΩΤΟΥΣΑΝ για θετική στάση εκλεγμένων αρχόντων και όχι μαφιόζων.
Το Εφετείο Θεσσαλονίκης έβγαλε εναντίον μας απόφαση συκοφαντικής δυσφήμισης του εισαγγελέα σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες και διέταξε να του πληρώσουμε κάμποσα εκατομμύρια δραχμές που δεν είχαμε.
Στον Αρειο Πάγο κάποιος κορυφαίος (τότε) μας είπε ότι "θα μπορούσαν να μας στηρίξουν οικονομικά πλούσιοι φίλοι που είχαμε".
 
Τόσο  ωμά..
 
Αφού κράτησε την υπόθεση για ...εννέα(9) μήνες και δεν βρήκαμε πλούσιο φίλο την έβγαλε εναντίον μας!!! Τότε απορήσαμε, αλλά αργότερα φίλος μας πολιτικός μας είχε καλέσει συνωμοτικά σε ένα "φιλικό κογκλάβιο συνεννόησης" για  να μας αναλύσει πολιτικές παρεμβάσεις που θα γίνονταν συντονισμένα  και τον βρήκαμε ...εκεί!!!
 
Προσφύγαμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και όχι μόνο δικαιωθήκαμε, αλλά και πήραμε και αποζημίωση για την ταλαιπωρία μας. Τα χρήματα τα πήραμε απο το Δημόσιο Ταμείο, άρα ο εισαγγελέας με την αβάσιμη και "συντεχνιακή" δικαίωσή του, ζημίωσε το Δημόσιο Ταμείο και ουδείς του τα ζήτησε...
Μετά την δικαίωσή μας απο το ευρωδικαστήριο ο εισαγγελέας αυτός παραπέμφθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη για κακούργημα γιατί ένας αστυνομικός είχε την πρόνοια να μαγνητοφωνήσει τα "καθέκαστα" και να μην μπορούν να του πάρουν το κεφάλι, όπως ΠΗΡΑΝ το δικό μας και κανείς ποτέ δεν μας ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ .
 
Πολλά χρόνια αργότερα βρεθήκαμε άδικα κατηγορούμενοι. στα "ποινικά" με κατηγορητήριο που συνέταξε εισαγγελέας εναντίον του οποίου είχαμε σύρει πολλά, όταν για καμώματά του είχε γίνει πρωτοσέλιδο πολλών και τελικά αποχώρησε "νύχτα"...
Η προεδρίνα δεν μας θύμιζε τίποτα και παραξενευτήκαμε για την "κακία" που έδειχνε και δεν ήθελε σχεδόν να μας ακούσει.
Μας καταδίκασε.
 
Στο δεύτερο βαθμό αθωωθήκαμε  παμψηφεί και μάλιστα εισαγγελέας και δικαστήριο μας έπλεξαν το εγκώμιο, απορώντας πως βρεθήκαμε κατηγορούμενοι  κατά "καταφανή κακοποίηση του δικαίου", όπως είπε ο (γνωστότατος για την ακεραιότητά του) εισαγγελέας, τον οποίο δεν γνωρίζουμε, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ μαζί του στις δεκαετίες του επαγγέλματός μας.
Ο γνωστότατος δικηγόρος και πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος, που κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισής μας στο δικαστήριο, ήταν καταπέλτης για συγκεκριμένους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ δικαστικούς λειτουργούς και τη στάση τους σε σημαντικότατες συγκεκριμένες υποθέσεις, τις οποίες θαρραλέα προσδιόρισε.
 
Πολύ αργότερα και απο την αθώωση, πέσαμε πάνω σε ένα φίλο δικηγόρο, τον οποίο στηρίζαμε χρόνια και δημοσιεύαμε άρθρα του, υποθέσεις, στις οποίες θετικά πρωταγωνιστούσε κλπ και εκείνος είχε πάντα τα καλύτερα λόγια για μας.
Προφανώς  αυτά τα καλά λόγια τα έλεγε και στο σπίτι του και τόνιζε τη φιλία μας. Εμείς όμως δεν είχαμε γνωρίσει απο κοντά ποτέ την σύζυγό του και ξέραμε μόνο ότι "υπηρετεί στο (δικαστικό) σώμα".
Δεν ξέραμε και ότι είχαν χωρίσει διότι πάψαμε να έχουμε επαφές, λόγω απασχόλησης και όχι για άλλο λόγο.

Όταν δικαζόμαστε εμείς δεν γνωρίζαμε (λόγω και της διαφοράς των επωνύμων) ότι ήταν η πρώην σύζυγος του φίλου μας. Εκείνη προφανώς, λόγω του επαγγέλματός μας, ίσως το γνώριζε, ίσως το θυμόταν.
Και να μην είναι έτσι, ποιος θα μας βγάλει απο το μυαλό την υποψία ότι καταδικαστήκαμε, ενώ  είμαστε προφανώς αθώοι, επειδή στο πρόσωπό μας η  δικαστής, πρώην σύζυγος είδε φιλικά προσκείμενο (και είμαστε βέβαια...) στον πρώην σύζυγό της;
Τέτοιες περιπτώσεις είναι πάμπολλες και με άλλους πολίτες.
 
Οι Μαρινόπουλοι είναι γνωστοί και με παρελθόν. Βάρεσαν αισχρότατο κανόνια, το οποίο σε άλλες χώρες δημοκρατικές θα είχε συνέπειες στην προσωπική τους περιουσία και ελευθερία. Εδώ τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι με τρομακτικά ποσά ενίσχυσης στον Σκλαβενίτη "για να μην χαθούν θέσεις εργασίας".
 
Και όμως σε αυτή την υπόθεση βρέθηκε σε ρόλο "θεματοφύλακα επιταγών εκατομμυρίων" δικηγόρος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και καθηγητής στη Σχολή δικαστών.
Ποιός θα βγάλει την υποψία ότι οι δικαστικές αποφάσεις μπορεί να έχουν επηρεαστεί από τέτοιες ιδιότητες, έστω και αν είναι ανεπηρέαστες και πεντακάθαρες;
 
Γιατί επιτρέπεται στους "καθηγητές" της Σχολής δικαστών να δικηγορούν και μάλιστα σε τεράστια συμφέροντα,τα οποία διατρέχουν όλους τους βαθμούς δικαιοσύνης;
Γνωρίζουμε μια επιστολή με βαρύτατο περιεχόμενο που απευθύνθηκε σε τέτοιον καθηγητή και έμεινε αναπάντητη, με προφανή αδιαφορία ότι ενισχύει τις φρικτές υποψίες...
Η Μπουρμπούλια και ο Καλούσης πριν βρεθούν μπλεγμένοι σε παραδικαστικά έδιναν αφορμές, αλλά κανείς δεν είχε ευήκοα ώτα στη Δικαιοσύνη.Και άλλοι επίσης πρωταγωνιστές παραδικαστικών.
 
Ας ΕΡΩΤΗΘΕΙ ο Ανδρέας Μαρτίνης επίσημα, μέσω δικαστικής διαδικασίας για το ρόλο δικαστικών και πολιτικών στο σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο προκάλεσε μεγάλη ζημία.
 
Με τις ευνόητες επιφυλάξεις που δημιουργούν οι προαναφερόμενες υποθέσεις, συμφωνούμε κατά τα άλλα στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η οποία παρεμβαίνει με σφοδρότητα,στις καταγγελίες για παραδικαστικά κλπ και αναφέρει τα εξής φωτογραφίζοντας την υπόθεση Μαρινόπουλων και άλλες των τελευταίων μηνών:
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


"Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ.

 

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος. Είναι η στιγμή για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες."

 
Εν κατακλείδι εμείς προσθέτουμε, ότι δε νοείται δημοκρατία χωρίς  απόλυτη ανεξαρτησία των δικαστών και χωρίς απόλυτο σεβασμό των πολιτών στις αποφάσεις τους, ανεξάρτητα απο το γεγονός ότι οι αποφάσεις υπόκεινται, όπως έγραψε στην αμέσως προηγούμενη ανακοίνωσή της και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε σφοδρή κριτική από κάθε πολίτη.
 
Τούτων δοθέντων όμως, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να απολαμβάνει του ίδιου σεβασμού, δικαστικός λειτουργός που ζει σε αρμονία με τις αμοιβές του και δικαστικός λειτουργός που "τού έτυχε μια καλή δουλειά" και απολαμβάνει βίλα και λογαριασμούς ...άσχετους με τις αμοιβές του, ή δικαστικός λειτουργός, του οποίου "έτυχε σύζυγος επιχειρηματίας που κερδίζει με όλο το σόϊ" κρίσιμες δικαστικές αποφάσεις, για υποθέσεις που άλλοι χάνουν με το καλημέρα στη Δικαιοσύνη.
Έτσι αυτονόητο είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη απο τους δικαστικούς λειτουργούς ως απόλυτο αξίωμα το: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τιμία, αλλά πρέπει να φαίνεται ΠΑΝΤΑ ότι είναι τίμια
 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας