Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 11 February 2018 10:10

Σκανδαλίδης: Οι ατυχείς χειρισμοί στο Μακεδονικό έφεραν τη χώρα στο 1992

Σκανδαλίδης: Οι ατυχείς χειρισμοί στο Μακεδονικό έφεραν τη χώρα στο 1992

«Η σκανδαλολογία την επιστρέφει στο 1989».

Αίθουσα Σύνταξης

«Η χώρα μετά τους ατυχείς και ασχεδίαστους χειρισμούς στο "μακεδονικό" που την έφεραν πίσω στο 1992 με τη σκανδαλολογία επιστρέφει και στο 1989. Αντί να πάμε προς τα εμπρός γυρίζουμε το ρολόι της ιστορίας προς τα πίσω».

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης. Εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας ρίχνει όλα τα όπλα του στο προεκλογικό τραπέζι αδιαφορώντας για τις συνέπειες» και υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση της Novartis συνιστά «πολιτική σκευωρία εναντίον αντιπάλων πολιτικών».

Ο πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και κοινή χρήση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τονίζει όμως ότι «η πολιτική της κυβέρνησης μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά ευοίωνη προοπτική για λύση δημιουργεί». Ωστόσο σημειώνει ότι αν η κυβέρνηση φέρει λύση που «ικανοποιεί πλήρως τις προϋποθέσεις που θέσαμε, η στάση μας θα είναι θετική ικανοποιεί» έστω κι αν δεν την ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ. «Δεν θα μιμηθούμε τη ΝΔ και τη στροφή που έκανε για λόγους καθαρά μικροκομματικούς», προσθέτει.

Σε ερώτηση για το μέλλον του νέου φορέα και τη συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων μιλά για «ενοποίηση του χώρου» και σημειώνει ότι «η συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων και η κοινή τους στάση στις επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι υποχρέωση όλων μας και του καθένα μας ξεχωριστά».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας