Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 30 October 2017 17:16

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΚΗ: 2 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΙΖΑΣ!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΚΗ: 2 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΙΖΑΣ!

Ξανά στη φυλακή, αλλά για σύντομες διακοπές...

Γιάννης Ντάσκας

Ραδιοφωνο Σκάϊ Δευτέρα 30 Οκτωβρίου πρωί.
Ενα Αλαφουζόπαιδο, το οποίο δεν έχει παρά απολυτήριο Λυκείου, όπως τα περισσότερα εκεί συνομιλεί ως ίσος προς ίσον με καθηγητές, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και αναλύει τα πάντα από επιστημονικής πλευράς, ώστε να αχθεί φυσικά στο συμπέρασμα ότι φταίει για τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριο επιχείρημα εν τέλει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ότι η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, υπέστη λεηλασία, ειδικότερα τα ταμεία καταλεηλατήθηκαν επίσης και ενώ το ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κυβερνήσει λέγοντας ότι θα θέσει τέρμα στο καθεστώς των μνημονίων.
Τη Δευτέρα είχε περίπου τα ίδια επιχειρήματα έναντι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφου Αλ Τριανταφυλλίδη.

Image result for αλεξανδροσ τριανταφυλλιδησ συριζα

Το δυστύχημα είναι ότι και ο έμπειρος Τριανταφυλλίδης, παρασύρθηκε απο τον άνευ σπουδών "πανεπιστήμονα" και προσπαθούσε να απαντήσει λέγοντας εν τέλει οτι και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθη, αλλά βρήκε άδεια ταμεία κλπ.
Όποιος άκουγε έβγαζε το συμπέρασμα ότι το εν λόγω Αλαφουζόπαιδο, το οποίο είχε διοριστεί και στην κρατική τηλεόραση "εδωσε ένα καλό μάθημα στον ΣΥΡΙΖΑΙΟ, ο οποίος δεν είχε τι να απαντήσει".

Image result for ΣΥΖΥΓΟΙ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Την ίδια ώρα οι δικαστές του  Εφετείου εξέδιδαν απόφαση σε δεύτερο βαθμό και καταδίκαζαν τον Ακη, τις δυο συζύγους του Βίκυ και Γκούντρουν, την κόρη του, τον πολύφερνο επιχειρηματία που αγόραζε ομάδες και ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σαχπαζίδη, τον  επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη, τον επιχειρηματία Καρατζά και συνολικά 16  άτομα για τις μίζες των ρωσικών ΤΟΡ Μ1.

Image result for ΕΦΕΤΕΙΟ

Η ποινή που ανακοινώθηκε είναι κατά ένα χρόνο μικρότερη από την ήδη γελοία ποινή των 20 ετών και το δικαστήριο μείωσε κατά τα...3/4 τα ποσά που οι άλλοι δικαστές (ανακριτές, πρωτοβάθμιο) ήταν βλάκες και δεν τα έγραψαν σωστά. Από τα 40 εκατομμύρια το πήγαν στα 10, άρα και η ποινή αντιστοιχεί σε 2 μήνες φυλακή για κάθε εκατομμύριο κλεμμένο. Αυτό διότι ο "υπέργηρος απατεώνας Ακης δικαιούται να εκτίσει το 1/5 της όποιας ποινής του επιβληθεί...

Image result for ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Θα πείτε και το Εφετείο γιαυτό υπάρχει. Για να διορθώνει τα λάθη των μικρότερων σε εμπειρία δικαστών, να ερμηνεύει πιο σοφά τους κανόνες κλπ
Αυτές οι μειώσεις είναι κανόνας, όταν έχει να κάνει με πολιτικούς και με συστήματα εξουσίας.Διαφορετικά οι ποινές είναι ίδιες,όταν οι δίκες αφορούν κοινούς θνητούς.
 
 Θυμίζουμε ότι ένας εφοριακός ,θύμα του συστήματος (Κορδοπάτης) καταδικάστηκε, χωρίς να έχει πάρει ούτε ευρώ σε ποινή 10 ετών ,διότι μια οικογένεια απατεώνων (ξαναμπήκαν προχθές στη φυλακή) του έστησε παγίδα, σε συνεργασία με σύστημα εξουσίας 3-4 γνωστών εφοριακών, που έκαναν τη λίστα Λαγκάρντ σαν τα μούτρα τους.
Το δικαστήριο που τον καταδίκασε ,κυνηγούσε τους μάρτυρες υπεράσπισης(και εμείς σ αυτούς ανήκουμε...) λέγοντας εξ αρχής "τι θα μας πεις τώρα εσυ,δημοσιογράφος είσαι δεν χρειάζεται..."Και τέλειωσε τη δίκη σε χρόνο ρεκόρ ,παριστάνοντας ,ότι δεν βλέπει τον Ολυμπο,αλλά έχανε το φως του από ένα χορταράκι...

Η δίκη αντίθετα του Ακη και επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πολυτέλεια χρονική απεριόριστη...Οι μάρτυρες έλεγαν τις ιστορίες των παιδικών τους χρόνων, οι συνήγοροι επίσης είχαν περιθώρια φιλοσοφικών αναζητήσεων.
Το ποσό που διένειμαν σε μίζες, σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ. ΜΟΝΟ απο αυτή τη "δουλειά"...
Κατά το ρεπορτάζ μας ήταν πολύ παραπάνω, αλλά ας δεχθούμε τα 40 εκατομμύρια.
Αν, όπως είμαστε βέβαιοι, ο Ακης καταδικαστεί σε 10-12 χρόνια στο δεύτερο βαθμό, τότε θα μείνει 2 μήνες φυλακή για κάθε 4 εκατομμύρια ευρώ μίζας!

Image result for ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Το μήνυμα στους πολιτικούς είναι με τέτοιες διαδικασίες και ποινές "κλέψτε πολλά να ζήσετε βασιλιάδες, με σύντομη περίοδο αυτοσυγκέντρωσης, σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές."
Θυμηθείτε την απόδραση -μαϊμού της Βίκυς Σταμάτη, η οποία μεταφέρθηκε στο Δαφνί, έφυγε ως κυρία "τακτοποίησε δουλειές" και γύρισε ...
Κάνουμε μια απλή βλακώδη σκέψη: Μήπως αλήθεια τακτοποίησε και λογαριασμούς;
Εψαξε κανείς αν, όπως οι Βλαστοί κλπ έχουν αυτού του είδους οι κακοποιοί θαμμένα χρήματα σε μετρητά, όπως στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ τα έχουν κρυμμένα σε τοίχους;
Φυσικά δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο...Ο Ακης δεν κατέθεσε τυχαία αγωγή κατά του Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση 250 χιλιάδες ευρώ.
Αυτού του είδους οι κινήσεις παράγουν "επικοινωνιακά" αποτελέσματα στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης.

Image result for ΚΕΕΛΠΝΟ

Θυμάται κανείς ορισμένα ρεπορτάζ απο Αλαφουζόπαιδα και άλλους ότι ο Ακης "θα κάψει Σημίτη" και άλλους;
Θυμηθείτε ότι σας γράψαμε από την πρώτη στιγμή οτι η μεταχείριση του Ακη είναι σκανδαλωδώς ευνοϊκή και δεν θα ανοίξει το στόμα του, διότι ήδη τον καλύπτουν.
Δεν το άνοιξε και ιδού τώρα η τροπή και η κατάληξη της δίκης στο Εφετείο...

Το "Σύστημα" το ζήσαμε χρόνια τώρα.
Γελούσαμε όταν μάθαμε ότι ο Κώστας Λαλιώτης θα βάλει το ..."μυαλό" σε εφημερίδα που θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έσκιζε σε κυκλοφορία.

Image result for ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Η εφημερίδα βγήκε και έκανε μια τρύπα στο νερό, σαν αυτή, στην οποία παρασύρθηκε ο Αλ Τριανταφυλλίδης. Η εφημερίδα πουλούσε και πουλάει "μπλα-μπλα-μπλα" παλαιά τέχνη στην οποία ο Κώστας Λαλιώτης αρίστευσε...Την ύπαρξη της την ξέρει μόνο ο δυστυχής (;) Ηλίας από το κόστος της και ουδείς άλλος ασχολείται μαζί της.Γιατί η εφημερίδα δεν ασχολείται με τον κόσμο, δεν ασχολείται με τη βασική έρευνα "γιατί και εξαιτίας ποιών προσώπων ονομαστικά, ποιών λεηλασιών συγκεκριμένα έφτασε η χώρα στο γκρεμό".

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το μέγα ποσοστό του, ούτε το φασιστικό Κόμμα το δικό του μέγα για κανέναν άλλο λόγο παρά ΜΟΝΟ για τιμωρία των κλεφτών και απατεώνων...Από το φασιστικό Κόμμα ζήτησαν σπασμένα κεφάλια...
Ελάχιστοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει από τα μνημόνια, αλλά οι πολλοί πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει κλέφτες και απατεώνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες στη φυλακή.

Image result for ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Ως ένα βαθμό το κατάφερε και το καταφέρνει.
Δεν υπήρχε περίπτωση να σχηματιστούν οι δικογραφίες, που σχηματίσθηκαν ήδη για πανίσχυρους πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.
Ως έναν άλλο βαθμό εμποδίστηκε απο ΚΡΑΤΗ, όπως η Γερμανία και ως ένα βαθμό και οι ΗΠΑ, οι οποίες προστατεύουν δικούς τους, έστω και αν πιάστηκαν με το βάζο με το μέλι στην τσάντα...

Τώρα λέει να βγει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής γιατί μέχρι τώρα άφηνε περιθώρια, μήπως και πάνε καλύτερα οι άνευ έρευνας, αλλά γεμάτες "γνώμες" εφημερίδες που εμπνεύσθηκαν ...Κιγκινάτοι τύπου Λαλιώτη.
Αυτό, λέει, θα κάνει έρευνες και θα φτιάξει άρα ομελέτες.
Αυγά θα σπάσει;

Image result for ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ

Περι αυτών θα με ονόματα,πράξεις και ποινές θα μπορούσε και θα έπρεπε να μιλήσει και στο Αλαφουζόπαιδο ο Αλ Τριανταφυλλίδης.
Απο αυτές τις σιωπές και όχι απο τα "μνημόνια" κινδυνεύει η κοινωνία, και άρα και ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο τίτλος μας για "ποινές σκάνδαλο" δεν αφορά το δικαστήριο που δίκασε τον Ακη...Αλλά το πολιτικό σύστημα που έχει καταφέρει να υπαγάγει αυτές τις πράξεις, αντί στην κατηγορία των ισοβίων, άνευ ελαφρυντικών σε παιχνιδάκια...

ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ: Ο Γάλλος Πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν δήλωσε πρόσφατα ότι η Ευρώπη έπρεπε να απαιτήσει να μπουν φυλακή πολλοί Ελληνες ηγέτες για την λεηλασία της Ελλάδας και να μην επιβληθούν μνημόνια...
Το ακούτε να το επαναλαμβάνουν τα κρατικά ΜΜΕ;
Οχι!
Γιατί;

Αργά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές,με τις οποίες δεν αλλάζει τίποτα από όσα αναφέρουμε. Ο Ακης γλίτωσε ένα χρόνο η λογίστριά του 2 χρόνια και όλοι οι άλλοι τιμωρήθηκαν με ποινή χάδι. Αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι αρκετοί καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή με τον Νίκο Ζήγρα.

Οι ποινές αναλυτικά:

Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο:

Άκης Τσοχατζόπουλος : 19 χρόνια κάθειρξη

Αστέριος Οικονομίδης : 8 ετη καθειρξη

Φρόσω Λαμπροπούλου : 12χρόνια κάθειρξη

Νίκος Ζήγρας :4 χρόνια φυλάκιση

Γιώργος Σαχπατζίδης : 9 κάθειρξη

Αρετή Τσοχατζοπούλου :8 χρόνια κάθειρξη

Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη

Ιωάννης Σμπώκος : 8χρόνια κάθειρξη

Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα : 5 καθειρξη

Νίκος Γεωργουλάκης: 6 καθειρξη

Παναγιώτης Σταμάτης : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης : 6 χρόνια καθειρξη

Γκούντρουν Μόλντενάουερ : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Νίκος Καρατζάς : 4 χρόνια φυλάκιση

Γιώργος Κωνσταντάτος : 6 χρόνια κάθειρξη

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου 'Εντιμου βίου(!!!) στον Γιάννη Σμπώκο ενώ κατά πλειοψηφία 4-1 αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στη Βίκυ Σταμάτη. Στη συνέχεια η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή της ανώτατης ποινής των 20 ετών κάθειρξη στον Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Δικαστήριο, αφού προφανώς στάθμισε το "κοινό περι δικαίου αίσθημα", τις προκλητικές φωτογραφίσεις του Ακη σε πισίνες, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, την προκλητική συνέντευξη στον Α. Σρόίτερ, όπου έβγαζε τρελούς και σκευωρούς όσους δικαστές ερεύνησαν το σκάνδαλο και τον τύλιξαν σε πολλές κόλλες χαρτί, αποφάσισε να τον στείλει να εκτίσει το πολύ το 1/5 της ποινής των 19 ετών, δηλαδή να μείνει τη φυλακή 2-3 χρόνια ακόμα.

Μαζί του στη φυλακή και η Βίκυ Σατμάτη και η κόρη του Αρετή
Θεωρείται βέβαιο ότι ο Ακης και θα επικαλεσθεί τα ...βαρύτατα προβλήματα υγείας που έχουν βεβαιώσει γιατροί του Ιπποκρατείου, αν και αυτά πήγαν περίπατο μετά την αποφυλάκισή του.

Θεωρούμε βέβαιο ότι θα δούμε ξανά φωτογραφίες του που θα φάινεται ανήμπορο γεροντάκι χωρίς δόντια, θα δούμε τον Δήμο Βερύκιο να κλαψουρίζει για την αδικία του στον φίλο του και εν τέλει θα αποφυλακιστεί πολύ-πολύ νωρίτερα και απο τα τρία χρόνια....

Ουσιαστικά για κάθε εκατομμυριο μίζας ο Ακης θα έχει πληρώσει ως αντίτιμο κάποιες λίγες ημέρες φυλάκισης.

Αυτό το νόμο βρήκε αυτή η κυβέρνηση, αυτόν εφαρμόζει και το κοινό περι δικαίου αίσθημα μπορεί να περιμένει...
Αλλίμονο στην γιαγιά που πέθανε στη φυλακή πριν ου πολύ γιατί δεν είχε χρήματα να εξαγοράσει ποινή 9 μηνών φυλάκισης επειδή πουλούσε σε καντίνα χωρίς άδεια...

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας