Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 28 September 2017 13:27

Σκουρλέτης για επένδυση στο Ελληνικό: Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας

Σκουρλέτης για επένδυση στο Ελληνικό: Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας

Αποστασιοποιήθηκε από τη γραμμή Μαξίμου ότι το ΚΑΣ κωλυσιεργεί σκοπίμως την απόφαση για το αν υπάρχει αρχαιολογικός χώρος -«Πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αίθουσα Σύνταξης

Σε διαφορετική γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για την καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό. Την ώρα που χθες το πρωθυπουργικό γραφείο, έκανε λόγο ότι το ΚΑΣ κωλυσιεργεί σκοπίμως την απόφαση για το αν υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, ο υπουργός σήμερα από το βήμα της Βουλής στέκεται στο πλευρό των αρχαιολόγων, λέγοντας ότι «δίνουν μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας».

«Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, υπογράμμισε ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» και επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

Οι επιθέσεις στους αρχαιολόγους

«Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

Οι Σκουριές

«Ναι λοιπόν στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ίσως δεν θα ξέρει ο πολύς κόσμος, ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι "εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση". Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα [...] Και το στέλεχος της ΝΔ και πρώην αρχηγός της Ελεύθερης Συμμαχίας τότε, η κυρία Μπακογιάννη, και αυτή είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση».

«Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Όσον αφορά δε για το ΚΑΣ, μην τα μπερδεύουμε όλα, μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι. Είναι διαφορετικής τάξης ζήτημα. Όμως, σε αυτή τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό, αλλά και στο διηνεκές, διαχρονικό, πρέπει να προστατεύουμε την ιστορική κληρονομιά και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης ταυτότητας αυτής της χώρας και δεν μπορεί καμμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζει το έργο τους. Και είναι ντροπή τα όσα γράφονται σήμερα σε μια μερίδα του Τύπου, η οποία προσπαθεί να υπονομεύσει μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου.

Ναι, λοιπόν, στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους, όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, οι οποίες είναι ψευδείς πολλές φορές.

Διότι αν θυμηθώ εγώ, ακολουθώντας το δικό σας παράδειγμα, διευρύνοντας την ατζέντα αυτής της επίκαιρης ερώτησης, ίσως δεν θα ξέρει πολύς κόσμος ότι ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει «εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση». Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα. Όπως και το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αρχηγός της τότε «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» κ. Μπακογιάννη είχε και αυτή αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση.

Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάρη μιας στείρας αντιπολίτευσης που στο μόνο που αποσκοπεί είναι να δημιουργεί εντυπώσεις.

Ευχαριστώ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας