Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 07 October 2017 07:45

ΣΟΚ! Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΑΕΠΙ,ΤΣΑΚΝΗ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ!

ΣΟΚ! Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΑΕΠΙ,ΤΣΑΚΝΗ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ!

Πόσο μικρός είναι ο κόσμος ο μέγας και φωτεινός...

Γιάννης Ντάσκας

Είχαμε μεγάλη απορία που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ανακάλυψε έναν Λάμπη Ταγματάρχη με το όνομα που λένε και στα χωριά μας.
Και τον έβαλε αφεντικό Νούμερο 2 στην κρατική τηλεόραση.

Για τον Διονύση Τσακνή είναι η αλήθεια ότι δεν είχαμε μεγάλη απορία. Θεωρούσαμε ότι τον έβαλαν ως κομματικά πιστό, δηλαδή ως ανήκοντα σε αυτή την κατηγορία, από το σπίτι της οποίας δεν θέλουμε να περνάμε ούτε απέξω.

Image result for λαμπης ταγματαρχης

Ξέραμε ότι έγραφε κάτι άρθρα, κατά βάση φιλικά στην κατηγορία των ανήμπορων και αδυνάμων και παρότι δεν είχαμε ιδέα για μουσικές του μεγάλες επιδόσεις(από φωνή, δεν το συζητάμε...) μας ήταν ένας συμπαθής άνθρωπος. Εκείνος και αρκετοί άλλοι θεωρούν τον Διονύση καλλιτέχνη και επειδή η μόνη καλλιτεχνία, με την οποία είμαστε κοντά είναι του αθλητισμού, συμφωνούσαμε μαζί τους. Αλλωστε τα ωραία ακούσματα και τα ωραία θεάματα μας αρέσουν, δεν μας είχε ενοχλήσει και ποτέ, οπότε όλα καλά με τον Διονυσάκο.

Image result for ΤΣΑΚΝΗΣ

Τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα όταν βρεθήκαμε στον ΑΝΤΕΝΝΑ μας είχε ανατεθεί μια έρευνα για τη διαφθορά στον κόσμο των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους καλλιτέχνες.

Φτάσαμε έτσι στην ΑΕΠΙ, ερευνήσαμε, ενοχλήθηκαν και μας είπαν ότι μας έβαλε ο μακαρίτης Κυριακού να ενοχλήσουμε την ΑΕΠΙ γιατί ήθελε να προωθήσει την εταιρεία τη δική του στον καλλιτεχνικό χώρο.
Μάλιστα μας έλεγαν ότι ο Κυριακού και άλλοι χτυπούν την υψηλού επιπέδου ΑΕΠΙ για να καταληφθεί ο χώρος από τα φτηνιάρικα του ΑΝΤΕΝΝΑ και άλλων.
Προσωπικά πεισθήκαμε για τα φτηνιάρικα, αλλά κάποια στιγμή και ο ΑΝΤΕΝΝΑ μας είπε να σταματήσουμε και σχηματίσαμε την εντύπωση ότι τα βρήκαν.

Image result for ΑΕΠΙ

Μας παραξένεψε, αλλά περι ορέξεως κλπ αφού μας ανέθεσαν έρευνες με τις εξελίξεις από τις συλλήψεις στην τρομοκρατία κλπ
Πέρασαν τα χρόνια ξεχαστήκαμε.

Εγιναν οι τοποθετήσεις στην ΕΡΤ επι ΣΥΡΙΖΑ μείναμε με το στόμα ανοιχτό με την τοποθέτηση Ταγματάρχη, για τον οποίο είχαμε την εντύπωση που έχει ο κόσμος όλος για το ...Θανάση Λάλα και αυτή την κατηγορία των "παιδιών".
Περί Τσακνή δεν μας πέρασαν απο το νου άλλα...

Ωσπου χθες ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο "Κουτί της Πανδωρας μια φοβερή ιστορια που έζησε ο ίδιος με Τσακνή, Ταγματάρχη και την διαβόητη ΑΕΠΙ που έχει στα μάτια μας, οχι και τόσο αριστερό χρώμα.

Διαβάστε την να δείτε πόσο μικρός είναι ο κόσμος, ακόμα και όταν τον βλέπουμε μεγάλο και φωτεινό:

Ο ΤΣΑΚΝΗΣ,ΟΙ ΛΟΧΑΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ.

"Ο Διονύσης Τσακνής, αποχώρησε από την ΕΡΤ παραθέτοντας καταγγελίες για τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, την κυβέρνηση αλλά και πρόσωπα. Υπάρχουν ωστόσο πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι λόγοι αποχώρησης του Τσακνή δεν είναι και τόσο ρομαντικά συμπαθητικοί ή πολιτικά αθώοι όσο θέλει να τους εμφανίζει και πίσω από αυτή την ιστορία, υπάρχει η αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ. Αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία εμφανιζόταν ως προστάτης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, τα οποία όπως δεν εισέπρατταν οι δημιουργοί αλλά η οικογένεια του μετόχου Ξανθόπουλου και κάποιοι δημιουργοί βιτρίνα.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Αν και ξένος θεωρητικά με όσα συμβαίνουν σήμερα στην ΕΡΤ, τυγχάνει να γνωρίζω ένα κομμάτι της (παλιάς) ιστορίας που σήμερα έγινε επικαιρότητα δια της αποχώρησης του Τσακνή.

Image result for ΒΑΞΕΒΑΝΗς

Το 2012, το τηλεοπτικό Κουτί της Πανδώρας, είχε κάνει μια μεγάλη έρευνα για την ΑΕΠΙ, που κατέληξε σε δύο εκπομπές στην ΕΡΤ. Σε αυτές τις εκπομπές περιγράφαμε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και κονόμας με πρωταγωνιστές τους μετόχους της ΑΕΠΙ και θύματα τους επαγγελματίες καταστηματάρχες αλλά και τους δημιουργούς. Με το νόμο 2121/1993, που υπέγραφε η Ντόρα Μπακογιάννη, η ΑΕΠΙ, στο όνομα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, γινόταν ένας αυθαίρετος εισπράκτορας με τις ευλογίες του κράτους.

Οι εισπράκτορες της ΑΕΠΙ, αυθαίρετα προσδιόριζαν ποσά ως πνευματικά δικαιώματα που πρέπει να εισπράξουν όχι μόνο από καταστήματα αλλά ακόμη και από περίπτερα, όπου ο περιπτεράς άκουγε ιδιωτικά μουσική. Αν κάποιος είχε διαφωνία επί της τιμής, το κράτος έδινε το δικαίωμα στην ΑΕΠΙ να τον οδηγήσει στο αυτόφωρο με χειροπέδες ή και να του κλείσει το μαγαζί. H Δημοτική Αρχή αφαιρούσε την άδεια του καταστήματος αν διαφωνούσες ή ήσουν σε δικαστική διαμάχη, και δεν πλήρωνες ΑΕΠΙ. Ακόμη και αν δήλωνες πως στο κατάστημά σου δεν έχεις μουσική, στο δικαστήριο δύο ψευδομάρτυρες (οι ίδιοι πάντα), κατέθεταν πως έχεις. Εισέπρατταν όμως οι δημιουργοί; Φυσικά όχι. Η οικογένεια Ξανθόπουλου, είχε δημιουργήσει μια εταιρεία τέρας με οικογενειακούς μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τον καθένα και τεράστια λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα να μοιράζει ψίχουλα στους δημιουργούς.
Αυτά και άλλα πολλά αποκαλύπταμε στις εκπομπές οι οποίες προβλήθηκαν στην ΕΡΤ μετά από μεγάλη διαμάχη με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο, Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος επέμενε να μην παίξουν γιατί «ήταν επικίνδυνες».

Οι εκπομπές προβλήθηκαν αφού ανακοινώσαμε προσπάθεια λογοκρισίας και η ΑΕΠΙ, η οποία πλέον είναι υπόδικη για όλα αυτά με πέντε χρόνια καθυστέρηση, έβγαλε μια ανακοίνωση μεσ’ την οποία με αποκαλούσε συκοφάντη και άθλιο (σας θυμίζει κάτι;). Μετανιώνω ειλικρινά που δεν στράφηκα τότε νομικά εναντίον της. Αυτές οι εκπομπές ήταν η αιτία μιας σφοδρής σύγκρουσης με τον Διονύση Τσακνή. Ο Τσακνής ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ, η οποία τοποθετούσε καλλιτέχνες στη διοίκησή της, ως βιτρίνα, για να φαίνεται ως εισπρακτικός μηχανισμός καλλιτεχνών και όχι Ανώνυμη Εταιρεία που γδέρνει τους επαγγελματίες για να εισπράττει η οικογένεια και οι λοιποί συγγενείς.

Σε μια κοινή παρέα λοιπόν, ο Τσακνής με είχε κατηγορήσει πως με τις εκπομπές μου στρέφομαι κατά των καλλιτεχνών και των δικαιωμάτων τους και μου ζήτησε μάλιστα να καταθέσω τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα γιατί ήμουν συκοφάντης. Του απάντησα πως η ΑΕΠΙ δεν εκπροσωπούσε καλλιτέχνες αλλά μια μαφιόζικη λειτουργία κλέβοντας τους καλλιτέχνες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούσε ως άλλοθι ανθρώπους σαν και του λόγου του. Ο Τσακνής έφυγε από την παρέα θυμωμένος και βρίζοντας.

Τα χρόνια πέρασαν, οι μέτοχοι της ΑΕΠΙ αντιμετωπίζουν πλέον κακουργηματικές διώξεις για όσα έκαναν και ο Τσακνής βρέθηκε μαζί με τον Λάμπη Ταγματάρχη στο τιμόνι της ΕΡΤ. Ο Ταγματάρχης δεν είχε όπως έλεγε σχέση με την ΑΕΠΙ, αλλά την είχε εξυπηρετήσει σε μια δύσκολη περίοδο. Ήταν η εποχή που τα κανάλια αρνούνταν να πληρώσουν τις υπέρογκες χρεώσεις της ΑΕΠΙ, χαρακτηρίζοντάς τις δυσανάλογες. Η ΑΕΠΙ προσέφευγε δικαστικά αλλά δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τις αυθαίρετες χρεώσεις που έκανε. Ξαφνικά ένα μικρό τότε συνδρομητικό κανάλι, η NOVA, (ανήκε σε άλλους μετόχους τότε) με επικεφαλής τον Λάμπη Ταγματάρχη, δέχθηκε να πληρώσει τις χρεώσεις που επέβαλε η ΑΕΠΙ, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο, το οποίο χρησιμοποίησε η ΑΕΠΙ για να απαιτήσει τα ποσά με βάση την αρχή της αναλογικότητας.

Κάπως έτσι συναντήθηκαν πρόσωπα, εταιρείες και βρισιές, γύρω από εμένα και το Κουτί της Πανδώρας. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, ήταν αυτός που ως νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ, είχε αρνηθεί να πληρώσει όσα απαιτούσε η ΑΕΠΙ και είχε απολυθεί, με μάρτυρα στο δικαστήριο τον Τσακνή εκ μέρους της ΑΕΠΙ. Ο Κωστόπουλος δικαιώθηκε και νομικά αλλά και ηθικά, αφού ανέλαβε την ΕΡΤ, όταν οι άλλοι αποχωρούσαν. Αυτό προτιμώ να κρατάω ως συμπέρασμα από όλη την ιστορία, τη δικαίωση δηλαδή ενός ανθρώπου που πάλεψε ενάντια στα θηρία και όχι τις ιδεολογικοπολιτικά στολισμένες εξόδους λοχαγών και ταγματαρχών απ’ την ΕΡΤ."

Με αυτό ίσως καταλαβαίνετε γιατί μια κάστα ανθρώπων των εξουσιών που αρχίζει από την ακροδεξιά και τελειώνει στην αριστερά έχουν μια κοινή αλλεργία: δεν θέλουν με τίποτα ούτε στην ΕΡΤ,ούτε πουθενά κοντά τους όσους κάνουν έρευνα.Είτε για τους μιζαδόρους των εξοπλιστικών,των ιατρικών,των ραδιοσταθμών,είτε για τις κομπίνες στους αγροτικούς συνεταιρισμούς,τις Τράπεζες κλπ.
Βρεμένη σανίδα που χρειάζονται ορισμένοι των εξουσιών...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας