Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Wednesday, 22 November 2017 09:25

SOS! ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!

SOS! ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!

Συνέβη.Το αναδημοσιεύουμε, όπως κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο χωρίς άλλα σχόλια, γιατί απλά δεν χρειάζονται...

Γιάννης Ντάσκας

ΠΡΟΣ THN κα. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Κυρία Εισαγγελέα,

Ο καθηγητής στο UCL της Μ. Βρετανίας Βαγγέλης Μαρκόπουλος μας ήταν άγνωστος και ως πρόσωπο και ως επιστήμων.

Μπορεί να είναι καλός επιστήμων και απλά εμείς δεν γνωρίζουμε το έργο του.

Image result for καθηγητής στο UCL της Μ. Βρετανίας Βαγγέλης Μαρκόπουλος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας είναι γνωστός και σε εμάς και στα πέρατα του κόσμου ως καλός άνθρωπος, υπέροχος Ελληνας που διαφημίζει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί την πατρίδα. Τόσο, ώστε να τον μάθει ο Μπαρακ Ομπάμα και να τον προσθέσει ως παράγοντα στην θετική εικόνα της Ελλάδας διεθνώς.

Image result for ΑΝΤΕΤΟΚΟΎΝΜΠΟ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ο κ. Αντετοκούνμπο είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, γεννήθηκε στην Ελλάδα, τελείωσε το σχολείο στην Ελλάδα, ορκίστηκε στον Ελληνικό Στρατό, εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του προς την πατρίδα, και κατόπιν έφυγε για εργασία στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλους και κυρίως με παιδιά πολιτικών και άλλων επωνύμων στη χώρα μας, οι οποίοι μάλιστα σιτίζονται απο το κρατικό πρυτανείο συν γυναιξί και τέκνοις.

Ο αδελφός του Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε πρόσφατα στην Εθνική Ελλάδας, στην οποία ο Γιάννης δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού,αλλά δημόσια παρότρυνε τους πάντες να μετέχουν στην Εθνική, κάνοντας γνωστό σε όλους ότι μόνη αιτία της μη συμμετοχής του σε συγκεκριμένους μόνο αγώνες και όχι σε όλους ήταν ο πρόσκαιρος τραυματισμός.

Image result for ΑΝΤΕΤΟΚΟΎΝΜΠΟ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έχουν και αυτές οι διευκρινίσεις ουσιαστική σημασία, διότι και στο πρόσφατο και στο πιο μακρινό παρελθόν, και άλλοι Ελληνες επαγγελματίες αθλητές ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να εκπροσωπήσουν την Εθνική, χωρίς κανενός είδους τραυματισμό, έστω και προσχηματικό, δηλώνοντας απλά ότι "για μένα Εθνική Ελλάδας τέλος".
Για μερικούς απο αυτούς εμείς οι ασκούντες (και) δημοσιογραφικό λειτούργημα, γνωρίζαμε ότι οι πραγματικοί λόγοι ήταν οικονομικός ανταγωνισμός και οπαδική αντιζηλία με άλλους συναδέλφους τους.

Το 2014 ψηφίστηκε ο νόμος 4285, ο οποίος στο άρθρο 1 προβλέπει τα εξής, όπως γνωρίζετε:

Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1
Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

Image result for ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΕΣ

2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

3. Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ.

Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη.

Related image

4. Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

5. Αν η πράξη των προηγουμένων παραγράφων τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται: α) στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2, φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ και β) στην περίπτωση της παραγράφου 3, φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων (25.000 – 50.000) ευρώ.»

Ο εν λόγω καθηγητής Ε.Μαρκόπουλος μέσω του διαδικτύου δήλωσε τα εξής:

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας».

Image result for καθηγητή Ευάγγελου Μαρκόπουλου από το Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου

Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν παντού γνωστές με αναδημοσιεύσεις και ο λόγος είναι ότι δεν προέρχονται απο οποιονδήποτε αλλά, όπως σημειώνει μεταξύ πολλών άλλων το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο Ε. Μαρκόπουλος είναι πολύ γνωστός καθηγητής.

Μέρες που είναι προσθέτουμε ότι πριν 77 χρόνια η Ελλάδα είχε ανάγκη στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον των φασιστών κάθε Ελληνα, φιλέλληνα, μαύρο, άσπρο, κίτρινο κλπ. ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος κλπ.

Οι πρώτοι ανά κατηγορία πεσόντες στο μέτωπο ήταν οι Τσαβαλιάρης (στρατιώτης), Διάκος (Ανθυπολοχαγός), Ντάσκας (έφεδρος Ανθυπολοχαγός), Φριζής (Συνταγματάρχης) και σημασία έχει ότι ο τελευταίος ήταν ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και είχε εβραϊκό το θρήσκευμά του.

Μεταξύ όσων ήρθαν και πολέμησαν στην Ελλάδα τον φασιστικό Άξονα ήταν και έγχρωμοι (Αμερικανοί, Βρετανοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί κλπ.) και διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων, την ίδια ώρα που κάποιοι γόνοι επωνύμων έφευγαν απο την Ελλάδα για να μην πολεμήσουν, να μην υποφέρουν και γύρισαν μετά δηλώνοντας "πολύ Ελληνες και έτοιμοι να κυβερνήσουν την Ελλάδα", την οποία κράτησαν ελεύθεροι με το αίμα τους χιλιάδες που και σήμερα είναι ...άταφοι στα χωράφια της Βορείου Ηπείρου.

Image result for ΑΝΤΕΤΟΚΟΎΝΜΠΟ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Για τον ενταφιασμό τους κάνει αγώνα χωρίς συμπαράσταση απο τους "Ελληνάρες" εντός και εκτός Ελλάδας με λίγους δίπλα του επι χρόνια,ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.

Επειδή είναι σαφές τι λέει και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου 4285/2014,το οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Για τις δικές σας ενέργειες.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Προτείνουμε:

1.Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση και τους διακομματικούς Αντιπροέδρους.
2.τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
3.τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) Αθηνών.
4.τον τότε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Κώστα Μίσσα
5.τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα.

Αθήνα, 22.11.2017

Οι υπογράφοντες

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,βουλευτής, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ,δημοσιογράφος- δικηγόρος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας