Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Thursday, 23 November 2017 11:09

Σπίρτζης για Μάνδρα: Αυτό είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών χάους

Σπίρτζης για Μάνδρα: Αυτό είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών χάους

«Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Αίθουσα Σύνταξης

«Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική , που σκότωσε 21 άτομα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο κ. Σπίρτζης συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και είπε «ότι οι εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες δεν τιμούν την κοινωνία μας και πρέπει να κάνουμε περισυλλογή γι' αυτό που γίνεται». «Αυτό είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών χάους» πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε ότι το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι με βάση τον νόμο για τον Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο.

Ανακοίνωσε ότι εκτελούνται αυτή τη στιγμή αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατ. ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είπε επίσης ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος να πάει στη Μάνδρα γιατί έλειπε στο εξωτερικό αλλά πήγαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας