Τρίτη - 23 Ιανουαρίου 2018
Friday, 02 June 2017 14:29

Σπίρτζης: Ξεκάθαρη λύση, αλλιώς κάποιοι θα χρεωθούν μια μεγάλη καταστροφή

Σπίρτζης: Ξεκάθαρη λύση, αλλιώς κάποιοι θα χρεωθούν μια μεγάλη καταστροφή

«Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα, σήμερα, δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Αίθουσα Σύνταξης

Ή θα βρεθεί λύση ξεκάθαρη και αναπτυξιακή ή κάποιοι θα χρεωθούν ξανά ιστορικά μία ακόμα μεγάλη καταστροφή σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις-Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει άλλη πολιτική προσωπικότητα που να αναλάβει με αξιοπιστία το βάρος της διαπραγμάτευσης, τις πρωτοβουλίες και τις συμμαχίες που ξεκίνησε και υλοποιεί ο πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς αν «από μία τυχόν "μη λύση" μπορεί να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα», ο κ. Σπίρτζης απαντά κατηγορηματικά:« Όχι βέβαια! Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα, σήμερα, δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Μιλώντας για τυχόν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση μίας εθνικής συνεννόησης για θέματα όπως το χρέος, ο υπουργός υπογραμμίζει: «Δεν πιστεύω ότι οι δυνάμεις του παλαιοκομματισμού μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την ιστορική ανάγκη της χώρας και του ελληνικού λαού».

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και απαντώντας στην ερώτηση «εάν εκτιμά ότι η ηγεσία της διατηρεί ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;», τονίζει: «Διαφαίνεται μία αγωνιώδης προσπάθεια της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να εξακολουθήσει, διολισθαίνοντας ως τμήμα της Σοσιαλδημοκρατίας, να έχει προνομιακή σχέση μετά τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη».

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας