Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Monday, 16 October 2017 09:13

Σταϊκούρας: Το πολιτικό κεφάλαιο «Τσίπρα» είναι σε αποδρομή

Σταϊκούρας: Το πολιτικό κεφάλαιο «Τσίπρα» είναι σε αποδρομή

«Η ΝΔ είναι, εκ κατασκευής, κοινωνικά φιλελεύθερη, ριζοσπαστική και ουσία προοδευτική».

Αίθουσα Σύνταξης

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει», υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ εκφράζει την ευχή του η 3η αξιολόγηση να κλείσει, μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο σημειώνει ότι «ο στόχος, με βάση τις καλοκαιρινές γραπτές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ήταν για το τέλος Οκτωβρίου».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ΔΝΤ ότι «δεν περιμένει νέα μέτρα» ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η μη λήψη νέων μέτρων διευκολύνεται από την επίτευξη υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της οικονομίας, Κκάτι που μέχρι σήμερα η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να επιτύχει».

Σχολιάζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για «έξοδο από τα μνημόνια το 2018», ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι «θα προσπαθήσει, σε επίπεδο επικοινωνίας, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Το πολιτικό κεφάλαιο "κ. Τσίπρας" στην πολιτική συνείδηση των πολιτών -και αυτό έχει τη μεγάλη σημασία για πολιτικό- είναι σε πτωτική και μη αναστρέψιμη πορεία. Είναι σε αποδρομή», τονίζει ακόμη ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στις «ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες» η ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η εσωτερική στάση πληρωμών γεννά νέες οφειλές», ενώ για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού ΔΝΤ» δηλώνει ότι «η Ελλάδα, σε αυτές τις διεργασίες, πρέπει να είναι ισχυρά παρούσα».

Αναφερόμενος στη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ο κ. Σταϊκούρας εύχεται «η επίσκεψη αυτή να έχει ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα χαρακτήριζε ιδεολογικά σήμερα τη ΝΔ «φιλελεύθερη» ή «συντηρητική» μετά και την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την «ταυτότητα φύλου», ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει την άποψη ότι «η ΝΔ είναι, εκ κατασκευής, κοινωνικά φιλελεύθερη, ριζοσπαστική και ουσία προοδευτική».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας