Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Wednesday, 03 May 2017 10:43

Σταθάκης: Προσδοκούμε ότι στις 22 Μαΐου θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους

Σταθάκης: Προσδοκούμε ότι στις 22 Μαΐου θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους

«Το επιτόκιο του 10ετούς θα κατέβει στο 5% και ενδεχομένως στο 4%».

Αίθουσα Σύνταξης

Η  πτώση του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου στο 6% δείχνει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η συμφωνία με τους θεσμούς δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε πως αν στο Γιούρογκρουπ της 22ας Μαΐου έχουμε συμφωνία και για το χρέος ο αντίκτυπος για τη χώρα θα είναι τεράστιος. Το επιτόκιο του 10ετούς θα κατέβει στο 5% και ενδεχομένως στο 4% γεγονός που θα καταδείξει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη ζώνη που δείχνει ότι γίνεται μια αξιόχρεη χώρα. Προσδοκούμε, είπε ο κ. Σταθάκης ότι στις 22 Μαΐου θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταθάκης είπε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν περικοπές στις συντάξεις τους ενώ το 1/3 που έχει προσωπική διαφορά η μείωση που θα υποστεί είναι της τάξεως του 9%.

Ο κ Σταθάκης δήλωσε ότι «καμία μονάδα της ΔΕΗ δεν θα πωληθεί» διευκρινίζοντας ότι "το 40% των λιγνητικών μονάδων θα μπει σε μια διαδικασία παραχώρησης με βάση τους κανόνες και την διαδικασία που προβλέπει η Κομισιόν.

Στήριξε επίσης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας ότι «έχει κάνει μια πολύ καλή διετία ως υπουργός Οικονομικών. Έχει παίξει έναν πολύ θετικό ρόλο με πολύ σοβαρότητα και είναι άδικο να δέχεται επιθέσεις».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας