Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Monday, 27 March 2017 16:04

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν»

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν»

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει ο φάκελος της υπόθεσης «Ερρίκος Ντυνάν». Συγκεκριμένα , ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338 που σχηματίστηκε για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν».

Αίθουσα Σύνταξης

Εδική αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση στους Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Μηταράκη, Λυκουρέντζο και Βορίδη

Στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής την δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης για υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη.

Αναγκαίο είναι να σημειωθεί ότι δεν είθισται το υπουργείο Δικαιοσύνης όταν διαβιβάζει δικογραφίες προς την Βουλή να εκδίδει ανάλογες ανακοινώσεις και μάλιστα να κατονομάζει τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία «εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών».

Υπενθυμίζεται ότι Ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης, έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν, την περίοδο 2007 - 2010.

Δεν πάει Βρυξέλλες ο κ. Κοντονής

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής με άλλη, δεύτερη, ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ανέλαβε το ταξίδι του ο υπουργός Δικαιοσύνης, λόγω της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τί αφορά η δικογραφία

Η δικογραφία σχηματίστηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου και δρομολογήθηκε η αποστολή της στη Βουλή μετά την κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης.

Η έναρξη της δικαστικής διερεύνησης, «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες υπουργών αφού σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Ανδρέας Μαρτίνης οι πρώην υπουργοί ουσιαστικά συνέδραμαν στην εκχώρηση αντί πινακίου φακής του νοσοκομείου ζημιώνοντας μάλιστα το ελληνικό δημόσιο.

Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος που ξεκίνησε την διενέργεια της έρευνας , λογω των καταγγελιών σε βάρος των τριών υπουργών, την σταμάτησε και ζητησε την αποστολήξ της στη Βουλή «αμελλητί» όπως ορίζει ο νόμος.

Έτσι, η Βουλή θα αποφασίσει για τις τυχόν ευθύνες τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας