Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Sunday, 11 June 2017 09:22

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!..

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!..

Τα θύματα είναι οι Ελληνες και θύτες οι Γερμανοί...

Γιάννης Ντάσκας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας και Γερμανίας οι πρόεδροι των δυο χωρών επέλεξαν να βρίσκονται μαζί την ημέρα της Σφαγής του Διστόμου.
Και βρέθηκαν στη Γερμανία, σε χρόνο ρεκόρ μετά την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Σταϊνμάγερ στην Ελλάδα.
Ελάχιστες ημέρες πριν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε εκφράσει την τελική στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης για τελική ή όχι λύση με το χρέος στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου 2017.

Για αν βρεθεί ο ιδιαίτερα ευφυής και συγκρατημένος Προκόπης Παυλόπουλος με τον φίλο του από τα πανεπιστήμια (και όχι μόνο) Σταϊμάγερ στη γερμανική έκθεση "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ" στην γερμανική πόλη Κάσελ εικάζουμε με βεβαιότητα ότι έχει βάσιμες πληροφορίες ότι στο διαβόητο Γιούρογκρουπ θα βρεθεί "τελική λύση".

Πολύ λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αποφάσισε ο κ. Παυλόπουλος να κάνει μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας"καλών εντυπώσεων" μήπως και συγκινηθεί η γερμανική κοινή γνώμη απο την κοινή εμφάνιση την ημέρα του Διστόμου με τον Γερμανό πρόεδρο και στη συνέχεια ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πράξει το αυτονόητο. Δηλαδή να συμφωνήσει.
Θεωρούμε σωστές τις πληροφορίες μας ότι η συμφωνία είναι πολύ κοντά...

Η" ημέρα του Διστόμου" δεν είναι τυχαία ημέρα ενός πολέμου.

Τον Νοέμβριο του 1944 το γνωστό παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό LIFE με κυκλοφορία εκατομμυρίων τευχών κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο την θρηνούσα Μαρία Παντίσκα.


Η νεαρή Διστομίτισα είχε χάσει τη μητέρα της, μία από τις 114 γυναίκες που κατέσφαξαν οι άνδρες του λοχαγού Χάνσ Ζάπελ στις 10 Ιουνίου 1944 στο χωριό.
Μαζί με αυτές τον τέταρτο χρόνο κατοχής της Ελλάδας έσφαξαν άλλους 104 άνδρες. Ανάμεσα στους 218 νεκρούς υπήρχαν 20 παιδιά κάτω των 5 ετών και συνολικά 35 κάτω των 15 ετών.

Στη Γερμανία η σφαγή είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό ακόμα και σήμερα παρότι Γερμανοί πολίτες με δικηγόρους του Αμβούργου συνέστησαν ομάδα με επωνυμία ΔΙΣΤΌΜΟΥ και εργάστηκαν σχετικά, ώστε να φτάσει το Δίστομο στα ευρωπαίκά δικαστήρια, να δικαιωθεί η Ελλάδα η δικαίωση να μείνει στα χαρτιά εξαιτίας και εσωτερικής και εξωτερικής διαφθοράς αρμοδίων.

Τα τελευταία χρόνια μόνο οι Γερμανοί ανακάλυψαν επίσημα τη σφαγή και ο Γερμανός πρεσβευτής προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις αναγνώρισης των εγκλημάτων.
Τα βήματα είναι θετικά, αλλά σε καμία περίπτωση τα θέματα δεν έχουν κλείσει και είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτές τις ημέρες ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι παραμένουν ανοικτά τα θέματα των οφειλών της Γερμανίας από τις σφαγές, τις αρπαγές χρημάτων και περιουσιών κλπ.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Τον Μάρτιο του 1968 ο αμερικανός λοχαγός Κάλεϊ εισέβαλε στο βιετναμέζικο χωριό Μι Λάϊ για να βρεί (όπως και ο Ζάπελ) αντάρτες. Βρήκε μόνο γυναικόπαιδα και οι "άνδρες" του τα κατέσφαξαν. Οι νεκροί πάνω από 350 και έως 500.
Σε 3 χρόνια ο Κάλεϊ είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αργότερα η ποινή μειώθηκε στα 20, στα 10 και έμεινε τελικά στη φυλακή 3,5 χρόνια.
Ο Ζάπελ συνελήφθη μετά την ήττα της Γερμανίας, προφυλακίστηκε στην Ελλάδα και πριν δικαστεί εκδόθηκε στη Γερμανία (παλιά τέχνη...) για να δικαστεί εκεί για άλλα εγκλήματα και να ξαναγυρίσει στην Ελλάα.

Ούτε δικάστηκε, ούτε ξαναγύρισε...

Η φωτογραφία της Μαρίας Παντίσκα θεωρείται το σύμβολο της σφαγής, όπως και η φωτογραφία σωμάτων σε δρόμο στο Μι Λαϊ.


Στο Βιετνάμ οι Αμερικανοί καταβάλλουν και σήμερα τεράστια ποσά, χωρίς Μνημόνια και άλλες αηδίες...
Από την Ελλάδα η Γερμανία εξακολουθεί να λεηλατεί μέσω εταιρειών της (ΖΗΜΕΝΣ κλπ) και ανθρώπων της εδώ...

Παρότι αρκετοί προσπαθούν να κρατήσουν τις μνήμες αυτές στην Ελλάδα η απουσία της κεντρικής σκηνής των Κομμάτων είναι εμφανής και επί Σημίτη προκλητική.

(Υ..Γ.Οπως κάθε χρόνο, την τελευταία 4ετία ο Πανιώνιος τιμά την ημέρα μνήμης με ποδοσφαιρική συνάντηση (Κυριακή 11 Ιουνου 18.00 στο γήπεδο Νέας Σμύρνης) των παλαιμάχων του με δημοσιογράφους. Σκοπός να παραμείνουν οι μνήμες ζωντανές και να μην θολώνει η εικόνα του ποιοί ήταν και είναι τα θύματα και ποιοί οι θύτες.)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας