Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 11 February 2018 10:17

Συναντήσεις Παππά με αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Συναντήσεις Παππά με αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου στις ΗΠΑ.

Αίθουσα Σύνταξης

Τον Ειδικό Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για Διεθνή Οικονομικά και Χρηματοπιστωτικά Θέματα στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, Mathew Haarsager και τον Deputy Assistant Secretary του State Department, Robert Strayer συνάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στην Ουάσιγκτον.

Στις δύο συναντήσεις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, στο φιλόξενο επενδυτικό κλίμα που έχει διαμορφώσει η Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ιδανική ευκαιρία της ΔΕΘ του φετινού Σεπτεμβρίου -όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ- για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Επιπλέον, από ελληνικής πλευράς παρουσιάστηκε το νέο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, καθώς και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών στο σύνολο της επικράτειας, ώστε το Ιντερνέτ υψηλών ταχυτήτων να φτάσει σε όλους τους Έλληνες, σε όποιο σημείο της χώρας και αν κατοικούν.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς είχε συνάντηση με την Αμερικανική Ένωση Κινηματογραφικών Εταιρειών (Motion Picture Association of America), η οποία εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα στούντιο των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο κινήτρων που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στον τομέα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των video games και του animation. Συγκεκριμένα, το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την επιχορήγηση επιλέξιμων δαπανών σε ποσοστό 25%, σκοπό για τον οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί επαρκή κεφάλαια. Παράλληλα, ο Λευτέρης Κρέτσος είχε συνάντηση με στελέχη της NBC Universal στην έδρα της εταιρείας στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του νόμου 4487/2017 για την επιδότηση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Το ίδιο πρωί, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συμμετείχε σε εκδήλωση του American Hellenic Institute (AHI) στην Ουάσιγκτον, από κοινού με τον Deputy Assistant Secretary για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα του State Department, Jonathan Cohen (ο οποίος ακολούθησε τον Νίκο Παππά στο σύνολο της πενθήμερης επίσκεψης στις ΗΠΑ) και τον Πρόεδρο του ΑΗΙ, Nick Larigakis.

Απευθυνόμενος στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο Νίκος Παππάς ανέλυσε τη στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις κινήσεις για τη δημιουργία φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας