Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 27 June 2017 11:48

Συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις νέες προτάσεις Τσίπρα

Συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις νέες προτάσεις Τσίπρα

«Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργο Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Αίθουσα Σύνταξης

Όπως ανέφερε, «στο τράπεζι τέθηκαν νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν. Τώρα θα πάμε στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις αξιολογήσουμε και στην επόμενη ώρα θα πάρουμε την απόφασή μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Ουσιαστικά, με την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες το βράδυ, προς την ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση σήμερα το πρωί, αλλά και τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη προς την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) ότι η νομοθετική πρόταση, στην οποία έχουν γίνει διορθώσεις και η οποία κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή (ίσως ψηφιστεί και σήμερα), η κυβέρνηση επιχειρεί να βγει από το αδιέξοδο.

Οπως εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην καθαριότητα εμφανίζει σημάδια διάσπασης, δεδομένου ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι δέχονται πιέσεις και από τους δημάρχους, ενώ από την άλλη όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μονιμοποιηθούν άμεσα 6.500 συμβασιούχοι υπό τις παρούσες συνθήκες. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση καλλιέργησε αυτές τις ελπίδες στους συμβασιούχους με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που κατέθεσε, αγνοώντας το Σύνταγμα και τους ευρωπαϊκούς νόμους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας