Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 04 May 2017 10:45

Συνεδριάζει το υπουργικό και το EuroWorking Group για τα μέτρα της συμφωνίας

Συνεδριάζει το υπουργικό και το EuroWorking Group για τα μέτρα της συμφωνίας

Η Γερμανία συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση καθώς ζητάει πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια.

Αίθουσα Σύνταξης

Τα σκληρά μέτρα στις συντάξεις και το αφορολόγητο και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν αν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος μπαίνουν το πρωί στις 9:30 στο μικροσκόπιο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα με αντικείμενο την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη, θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το EuroWorking Group.

Θα γίνει αποτίμηση της συμφωνίας του Hilton και συζήτηση για τα πλεονάσματα και τα προαπαιτούμενα.

Η Γερμανία συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση καθώς ζητάει πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια μετά το 2018, ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει 3 χρόνια μετά το 2018.

Το οριστικό πράσινο φως στη συμφωνία θα δοθεί από το Eurogroup στις 22 Μαΐου και η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Θα προηγηθούν δύο συνεδριάσεις του EuroWorking Group, η μία σήμερα Πέμπτη και η δεύτερη είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας