Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Monday, 08 January 2018 08:02

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το πολυνομοσχέδιο

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το πολυνομοσχέδιο

Στο επίκεντρο οι πλειστηριασμοί, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και οι ρυθμίσεις για τις απεργίες.

Αίθουσα Σύνταξης

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας (10:30 στη Βουλή), καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που θα κατατεθεί την Τρίτη στο Κοινοβούλιο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το πολυσέλιδο σχέδιο νόμου, το οποίο θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή, θα περιλαμβάνονται τα 70 προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, μεταξύ των οποίων οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και των ρυθμίσεων για τις απεργίες.

Για το υπουργικό δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Τι θα πει ο Τσίπρας για πολυνομοσχέδιο - πολιτικό σχεδιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα επιλέξει να μιλήσει κυρίως για όσα απασχόλησαν την συζήτησητην προηγούμενη περίοδο, αλλά θα επιστρέψει στην προνομιακή κατά το μαξίμου ατζέντα της οικονομίας.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων με το βάρος να δίνεται κυρίως στην ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης που θα εγκαινιάσει και την περίοδο της τελικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τόσο για τη ρύθμιση του χρέους όσο και για το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Με αυτό το αφήγημα ο κύριος Τσίπρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει θετικό κλίμα όχι μόνο στους Υπουργούς, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα να ψηφίσει το διόλου ευκαταφρόνητο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν συνεργάτες του στο iefimerida στην ομιλία του θα τονίσει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αλλά και την θετική πορεία των ελληνικών ομολόγων και θα εκφράσει την βεβαιότητα για το τέλος της μνημονιακής εποχής τον Αύγουστο του 2018.

Σε δεύτερο πλάνο το Σκοπιανό

Τέλος, η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει και αναφορά στην ανάγκη και τη δυνατότητα επίλυσης του Σκοπιανού. Με δεδομένο όμως ότι οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γείτονος περνούν τις επόμενες μέρες σε φάση εντατικοποίησης δεν αναμένεται το ζήτημα να είναι στην ατζέντα της συζήτησης , αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια σύντομη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας