Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 23 May 2017 12:29

Θεοδωράκης για Θεσσαλονίκη: Γραφείο Πρωθυπουργού έχει, λεωφορεία δεν έχει

Θεοδωράκης για Θεσσαλονίκη: Γραφείο Πρωθυπουργού έχει, λεωφορεία δεν έχει

«Οι νέες συγκοινωνίες απαιτούν ισχυρή εποπτική αρχή».

Αίθουσα Σύνταξης

Καυστικός εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία στον ΟΑΣΘ. Σε σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε:

«Η Θεσσαλονίκη έχει γραφείο Πρωθυπουργού, αλλά δεν έχει λεωφορεία. Οι πολίτες είναι όμηροι των ιδεοληψιών του κ. Σπίρτζη που ονειρεύεται να κρατικοποιήσει τον ΟΑΣΘ, κόντρα στις απόψεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων της πόλης αλλά και της ΕΕ που ζητά την απελευθέρωση των συγκοινωνιών. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΑΣΘ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το μοντέλο του επιδοτούμενου μονοπώλιου έφτασε στο τέλος του.

Οι νέες συγκοινωνίες απαιτούν ισχυρή εποπτική αρχή, διαγωνισμό για την ανάδειξη των φορέων μεταφοράς και αναδιάρθρωση του ΟΑΣΘ. Όλα αυτά θέλουν σχέδιο και συνεργασία. Όχι εκατέρωθεν λεονταρισμούς στην πλάτη των πολιτών».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας