Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 16 September 2017 16:16

Θεοδωράκης: Η ανάδειξη νέου αρχηγού δεν είναι talent show

Θεοδωράκης: Η ανάδειξη νέου αρχηγού δεν είναι talent show

«Δεν χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Αίθουσα Σύνταξης

Την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. «Η συμφωνία που έχει γίνει όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, γιατί έπρεπε να πει το "ναι" η κυρία Γεννηματά ως αρχηγός της ΔΗΣΥ και ο εγώ ως επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος προφανώς δεν είναι talent show για να χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτά είναι αστειότητες. Τι πάει να πει αυτοπρόσωπη παρουσία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα από την Ικαρία; Πώς τον διευκολύνεις με αυτό τον τρόπο και γιατί μετά να πάει σπίτι του να ψηφίσει ηλεκτρονικά; Αν πρέπει ο φοιτητής από το Εδιμβούργο να παρουσιαστεί στο Λονδίνο για να ψηφίσει, τι νόημα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία;».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο κ. Αλιβιζάτος χρησιμοποιεί τον ακριβή όρο που είναι "νέος πολιτικός και ενιαίος φορέας" και σε αυτό τον τίτλο έχουμε συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι». Όπως είπε «αυτός ο νέος φορέας μπορεί να περιλαμβάνει αξίες από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ, αλλά θα είναι ένα νέο ενιαίο Κίνημα.». Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο η διαδικασία να είναι ανοιχτή για να προσέλθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, καθώς «είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που δεν αφορά μόνο την κεντροαριστερά». «Αν ανοίξει η ψηφοφορία - γι' αυτό θέλουμε και την ηλεκτρονική - αν ψηφίσει όλη η κοινωνία του κέντρου και άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας μεγάλης καινούριας δύναμης στο κέντρο, τότε ο καθένας από εμάς, θα ταχθεί στρατιώτης της νέας προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας