Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 22 July 2017 06:02

ΘΥΕΛΛΑ 75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΙΔΑ" ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ!

ΘΥΕΛΛΑ 75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ  "ΜΙΔΑ"  ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ!

Νικολόπουλος: Δικαιώθηκα, αλλά να ερευνηθούν δικαστές και κρατικοί αξιωματούχοι.

Γιάννης Ντάσκας

Το "Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται" των αρχαίων οι νεοέλληνες το αποδίδουν με το "τα στερνά τιμούν τα πρώτα".

Ο Χριστιανισμός ομιλεί για την "καλή απολογία " και για τα "ανώδυνα και αναπαίσχυντα" της τελικής εξόδου...

Εμείς πάντα επιμένουμε ότι η προσωπική ζωή, οι προσωπικές επιλογές των δημοσίων (και όχι μόνο) προσώπων προσδιορίζουν και τον τερματισμό τους (επαγγελματικό ή φυσικό) και την επιρροή που ασκούν στο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον τους.
Προσέξτε πως ο γαλλογερμανικός άξονας προσδιορίζεται. Οι προσωπικές ζωές των γερμανών πολιτικών ελάχιστα η καθόλου δεν σκανδαλίζουν.

Αντίθετα των ηγετών της Γαλλίας απασχολούν (αρνητικά φυσικά...) και τις πιο σοβαρές εφημερίδες και το τελευταίο χωριό της Ευρώπης. Από τον Μιτεράν, τον Σιράκ τον Σαρκοζί, τον Ολάντ και τώρα τον Μακρόν. Και κάτω από αυτούς αναλογικά...

Κάπως έτσι η Γερμανία κατάφερε να κάνει τον άξονα ...γερμανο-γερμανικό μέχρι το GREXIT, οπότε οι Αμερικανοί αποφάσισαν να περιορίσουν την προσπάθεια των Σόϊμπλε-Μέρκελ κλπ να γερμανοποιήσουν την Ευρώπη.
Στα χρόνια αυτά οι Γερμανοί προχώρησαν σε μια σπάνια στα εσωτερικά της Ευρωζώνης και Ευρώπης κίνηση.

Απέκτησαν ...τηλεοπτικό κανάλι σε μια χώρα που κατέρρεε και δεν είχε καμία καλή οικονομική προοπτική. Μαζί με το κανάλι είχαν βέβαια αποκτήσει πριν και εταιρείες με τις οποίες ήλεγχαν απόλυτα την οικονομική πορεία της χώρας. Από την Ζήμενς, ως την Χόχτιφ, την Αλντι και την Λίντλ, τον Βασιλόπουλο, την Μίλε κλπ.
Μέχρι και την γαλλική "ΚΑΡΦΟΥΡ" εκτόπισαν.

Το κανάλι που πήραν μέσω του RTL ήταν ο ΑΛΦΑ του Δημήτρη Κοντομηνά.


Ο επιχειρηματίας συνεχώς ανέβαινε και επι Μητσοτάκη-Σημίτη φαινόταν κάτι σαν τον Μίδα να σαρώνει τα πάντα. Τις ειδήσεις απο το πουθενά τις ανέθεσε στον Α. Σρόϊτερ και πολλοί δεν εξεπλάγησαν με τις κινήσεις του καθώς Μητσοτάκης και Σημίτης θεωρούνται οι καλύτεροι θιασώτες του "γερμανικού μοντέλου"...
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς φαινόταν ότι θα πιάσει κορυφή και αυτό το καλλιεργούσε με σημειολογικές κινήσεις, όπως την εξαγορά του σπιτιού του Ωνάση, το οποίο μετέτρεψε σε χειμερινά ανάκτορα στο Τατόϊ, διατηρώντας και τα θερινά στην Τροιζηνία, όπου όλοι οι "μεγάλοι" είναι τριγύρω.

Κάποτε μας επέλεξε και μας έλεγε διάφορα μεγαλεπήβολα για τις καλές προθέσεις του. Του συστήσαμε να δημιουργήσει στην Ακαδημία Πλάτωνος με πολλά εκατομμύρια την σύγχρονη Ακαδημία και να την κάνει αναφορά παγκόσμια με ξένα πανεπιστήμια κλπ.
Ενθουσιάστηκε μας ζήτησε εκτενή αναφορά και την κάναμε.
Ξαναενθουσιάστηκε.

Ομως το μόνο που βλέπαμε να κάνει είναι να διαλύει τον ένα γάμο πίσω από τον άλλο, να αλλάζει διάφορες νεαρές σαν τα πουκάμισα και οι μόνες σταθερές αναφορές στο περιβάλλον του είναι ο (μέχρι δακρύων...) Βερύκιος, ο Σρόϊτερ στις ειδήσεις, η κουμπάρα του η Μαρία.

Ηταν πολύ χαμηλός ο πήχυς, βλέπαμε τα σύννεφα πολύ χαμηλά, είπαμε το κρυμμένο ως τότε όνομά του στη λίστα Λαγκάρντ κατά την κατάθεσή μας στην Εξεταστική στη Βουλή και μας...κλείδωσαν τα πράγματα στο διευθυντικό μας γραφείο για εκδίκηση.
Με δυσκολία πήραμε μέρος των οφειλομένων χάρις στην εντιμότητα του Δημήτρη Φουρλεμάδη, όσο εκείνος άντεχε εκεί.

Καθόλου δεν μας εξέπληξε η αποκάλυψη του Νίκου Νικολόπουλου ότι στην Εφορία υπήρχε πρόβλημα εκατομμυρίων με τον Κοντομηνά, από εκείνη την εποχή που σάρωνε, αλλά και σε αντίθεση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, άλλαζε τους βασικούς οικονομικούς συνεργάτες του σε πολύ κρίσιμες στιγμές και με πολύ άσχημο τρόπο.


Αντί την τελευταία στιγμή να σιωπήσει, όπως πολλοί (π.χ. Λιακουνάκος, Γιάννος) επέλεξε τις προκλήσεις με αιχμή τον Βερύκιο, με συνεντεύξεις του Ακη στον Σρόϊτερ κλπ.

Πίστευε ίσως ότι θα αντιμετωπίσει τα πάντα με τις ιδιότυπα πολιτικο-δικαστικές εκπομπές των Τσιμτσιλή-Βερύκιου.
Δεν μας εξέπληξε καθόλου το στραπάτσο στις τηλε- άδειες και το προχθεσινό στραπάτσο επιβολής προστίμου 75 εκατομ από την Εφορία.
Είναι η υπόθεση που είχε αποκαλύψει ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωσε τα εξής για την υπόθεση αυτή:

«Ποσό άνω των 75.000.000€ καταλογίστηκε στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δ. Κοντομηνά από την Δ’ ΔΟΥ Αθηνών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας AXIANEWS. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, κινήθηκαν και έπραξαν το καθήκον τους. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναδείξαμε το απαράδεκτο καθεστώς της πολυετούς και «ύποπτης» καθυστέρησης ολοκλήρωσης του ελέγχου, από τις αρμόδιες αρχές, για μια υπόθεση φοροδιαφυγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Έστω και καθυστερημένα, πιέζοντας την γραφειοκρατία θεσμικά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και φυσικά εξαιτίας της αγωνίας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, μετά από δύο χρόνια επιτέλους κοινοποιήθηκε το τεράστιο ποσό των 75 εκ. ευρώ που καταλογίστηκε στους μετόχους της Alpha τηλεόρασης. Τα αυτονόητα έπραξε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, που οι πριν από αυτόν, όμως δεν το έκαναν. Μένει να δούμε αν ο Διοικητής θα διατάξει επανελέγχους στα ΜΜΕ με την ίδια λογική.

«Με πολέμησαν αλλά δεν κιότεψα»…

Παρότι δεχτήκαμε απίστευτο πόλεμο και λάσπη, ιδίως από δημοσιογράφους και ΜΜΕ προσκείμενα στον επιχειρηματία, δεν πτοηθήκαμε και δεν διστάσαμε να αναδείξουμε ένα ζήτημα διαφθοράς και διαπλοκής των αρμοδίων αρχών, που μετά την ολοκλήρωση της διενεργηθείσας ΕΔΕ εις βάρος της διεύθυνσης της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, η Δικαιοσύνη καλείται να διαψεύσει…

Στην περίπτωση «Κοντομηνά», σε αντίθεση με υποθέσεις ανωνύμων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι άμεσοι και αμείλικτοι, είχαν βάλει όπισθεν ταχύτητα.. "

Την στιγμή που ο Κώστας Βαξεβάνης κάνει πρωτοσέλιδο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην δικαστή Αθανασιου ο κ. Νικολόπουλος ζητεί να ερευνηθεί ο ρόλος κρατικών αξιωματούχων και δικαστών στην υπόθεση Κοντομηνά.

Ο επιχειρηματίας που είχε πάμπολλες ευκαιρίες να μην σπείρει ανέμους, να μην βάλει τον πήχυ τόσο χαμηλά, όσο δείχνει η ποιότητα των ΜΜΕ που ελέγχει φαίνεται πως θα θερίσει κι άλλες θύελλες...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας