Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 24 March 2017 18:57

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥ-ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥ-ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ε.Ράικου κατηγορείται και κατηγορεί, προκαλώντας αντίδραση του γραφείου Πρωθυπουργού....

Γιάννης Ντάσκας

Οσο ήταν επικεφαλής των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος ο κ.Πεπόνης η κοινή γνώμη είχε κάθε τόσο και μια σοβαρότατη αποκάλυψη. Αποκορύφωμα το άγριο "χέρι" που έβαλε στα δυο Κόμματα (της πριν) εξουσίας και στα ΜΜΕ με τα θαλασσοδάνεια και πλειάδα άλλων σοβαρότατων υποθέσεων.

Τον "καθάρισαν" εν ψυχρώ και τα μεγάλα ΜΜΕ και η λεγόμενη διαπλοκή δεν έκρυψαν τη χαρά τους....

Μας είπαν τότε ότι έγιναν απλώς τροποποιήσεις στη διάρθρωση της Εισαγγελίας, θα υπάρχει αναβαθμισμένη εισαγγελία διαφθοράς και παράλληλη δράση εναντίον του οικονομικού εγκλήματος.

Σιγά-σιγά εκεί έλαμψε το άστρο μιας εισαγγελέως που είναι ικανότατη νομικά, αλλά και δεινή στον επικοινωνιακό τομέα με τους δημοσιογράφους. Το ακριβώς αντίθετο του Γρηγ. Πεπόνη, ο οποίος άφησε εποχή για την καχυποψία του (και πολύ σωστά) σε δημοσιογράφους και είχε εύστοχα εντοπίσει πολλούς απο δαύτους που "το πάνε το γράμμα και το φέρνουν" απο τα έγκατα της διαπλοκής και των νταβατζήδων.

Μας είχε εκπλήξει η επιλογή και η ταχεία άνοδος της κ. Ραίκου. Δεν την γνωρίζαμε ιδιαίτερα, αλλά σκεφτήκαμε ότι έχουμε προκατάληψη εναντίον της, για χειρισμούς σε μία υπόθεση στην Ευβοια. Εμείς θεωρούσαμε ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία, εκείνη προφανώς όχι...
Την είχαμε σχεδόν ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια καθώς κατά τη γνώμη μας η παρουσία της είναι μάλλον υποτονική και αδιάφορη σε ένα τομέα, όπου η διαφθορά αλωνίζει...

Και αίφνης αναδύθηκε με έναν τρόπο που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Ζητεί να αντικατασταθεί απο την υπόθεση της NOVARTIS. Εστιν ούν Novartis σκάνδαλο μέγα και σπουδαίο, μέγεθος έχον πολύ μεγαλύτερο απο την υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ, όπως έχει δηλώσει ο σημερινός (και ψύχραιμος) υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Παραλλήλισε την ύπαρξή της με την Ιφιγένεια, διότι, λέει, θέλουν να την φάνε με τη μέθοδο της στοχοποίησης.
Κάνει σφοδρή επίθεση στην εφημερίδα DOCUMENTO και στον Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας ότι την συκοφαντούν για να ανακόψουν τις αποκαλύψεις της για μίζες εκατομμυρίων στην υπόθεση ΝOVARTIS, οι οποίες μίζες, όπως αναφέρει αφορούν επώνυμους μεγαλογιατρούς, πολιτικούς κλπ.

Και υποστηρίζει ότι την στοχοποιούν για τις υποθέσεις του Γιάννου Παπαντωνίου ,του Θωμά Λιακουνάκου, στις οποίες καταλογίζουν καθυστερήσεις.

Ο Kωστας Βαξεβάνης απαντά ήδη με την ίδια σφοδρότητα, τονίζει ότι εκείνος πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις για τις φαρμακευτικές αθλιότητες της εταιρείας αυτής και άλλων εταιρειών με μίζες και προσθέτει ότι η κ. Ραίκου "στοχοποιείται" απο ανακρίτρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης με επίσημο τρόπο και συγκεκριμένες καταγγελίες για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της.

Εκείνη λοιπόν με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητεί να αντικατασταθεί και θεωρεί ότι η στοχοποίηση σχετίζεται με τις μεγάλες μίζες που ανακάλυψε στην υπόθεση της NOVARTIS.

Στην επιστολή αυτή απάντησαν άμεσα απο το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό γραφείο και της ζητούν να κατονομάσει, όποιον την εμπόδισε να κάνει το καθήκον της και μάλλον σκωπτικά σημειώνεται ότι παραιτείται λίγο πριν λήξει η θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Ελένης Ράικου προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:

«Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων ) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως "δώρο" στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σε περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ τα πράγματα είχαν έτσι και η υπηρεσία μας είχε εστιάσει όλες τις προσπάθειές και τις δυνάμεις της στη σημαντικότατη αυτή υπόθεση, η όποια αποτελεί την κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας, όπως έχει τονιστεί κατ´ επανάληψη από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, έγινα αντικείμενο στοχοποίησης από συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα.

Συγκεκριμένα όλως "τυχαίως και συμπτωματικώς", όταν πλέον ήταν κοινό μυστικό ότι έχουμε τα πρώτα σημαντικά στοιχεία στην κατοχή μας που αποδείκνυαν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά ,αλλά και το μηχανισμό με τον όποιο δωροδοκούνταν οι ως άνω κρατικοί λειτουργοί σε διαφημιστικό βίντεο στα ΜΜΕ προβαλλόταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τίτλο "Αποκάλυψη : Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο".

Το ανυπόστατο του δημοσιεύματος, που είναι άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο προκύπτει από πλήθος εγγράφων στοιχείων, τα οποία θέτω στης διάθεσή σας . Αρκεί μόνο τούτο, ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος προφυλακίστηκε και θα δικαστεί μετά από τεκμηριωμένη ποινική δίωξη του γραφείου μας ,εκκρεμούν δε , σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί επίσης από το γραφείο μας. Όσον αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου, ήδη έχουν αποσταλεί επίσης από την υπηρεσία μας στη Βουλή πλήρη αντίγραφα όλων των παραπάνω δικογραφιών και μάλιστα ταυτόχρονα με την άσκηση της ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών στον κύριο διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπλέον, εκκρεμεί απάντηση επί αιτήματός μας δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές από όπου και αναμένουμε σημαντικά ευρήματα.

Εκτός δε, αυτού, έχει ασκηθεί από εμένα προσωπικά σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες.

Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε <Ιφιγένεια> στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας "έστησαν" μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου».

Και καταλήγει η Ελένη Ράικου στην επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο , και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου».

Τι είχε γραφεί λοιπόν στην εφημερίδα του πολύ προσεκτικού σε τέτοια θέματα Κώστα Βαξεβάνη;
Το ρεπορτάζ του Documento, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η εφημερίδα, καταλογίζει στην κ.Ράικου:

-Γιατί δεν παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ευθύς αμέσως, όλα τα στοιχεία που κατασχέθηκαν για την ερευνόμενη υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S και την προμήθεια ελικοπτέρων NH90, που αφορά στους Παπαντωνίου, Λιακουνάκο;

-Γιατί όταν η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα διαπίστωσε τις ελλείψεις και παρατυπίες και ζήτησε εγγράφως τα στοιχεία που έλειπαν, η προϊσταμένη της Ελένη Ράικου και ο εποπτεύων εισαγγελέας, στον οποίο ανέφερε το συμβάν το θεώρησαν ανάξιο λόγου;

-Γιατί τα, περίπου, 250.000 έγγραφα που είχαν κατασχεθεί από υπολογιστές του Θ. Λιακουνάκου, δεν είχαν ανοιχθεί και ερευνηθεί κατά το διάστημα που βρίσκονται στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενό τους, όπως πιστοποίησαν ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών;

Πάρτε θέση στον καναπέ,διότι η υπόθεση θα έχει θεαματικές εξελίξεις προς πολλές -πολλές κατευθύνσεις...Επίσης σειρά έχουν και άλλες σημαντικές υποθέσεις...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας