Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 25 October 2017 18:47

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Πως και ποιοί κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις για να γλιτώσουν τον Κορυδαλλό.

Αίθουσα Σύνταξης

«Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news...Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το «μαύρο πρόβατο...

...Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα...Συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά...Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά».

Image result for ΦΕΙΚ ΝΙΟΥΖ

Αυτά είναι χθεσινά λόγια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ηπειρο, όπου μίλησε για διάφορα έργα στην περιοχή κλπ.
Μήπως είναι λόγια του αέρα, όπως θα έλεγε ο Αδωνις αυτά;

Ας δούμε μερικά.

Μέχρι τις 25 Γενάρη του 2015 που πήρε την εξουσία ο κ. Τσίπρας πόσες περικοπές συντάξεων και μισθών έγιναν από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;
Η απάντηση είναι ότι έγιναν 12. Μια ανώτατη σύνταξη των 2.800 ευρώ που αφορούσε υψηλόμισθους και κρίσιμες κατηγορίες όπως δικαστικούς, αξιωματικούς, καθηγητές είδαν την σύνταξή τους στα 1300-1400 ευρώ.

Image result for ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αυτό που περνούν τα συστημικά ΜΜΕ είναι ότι οι συντάξεις αυτές είναι τώρα στα 1250-1350 ευρώ από 2.800 επειδή ο Τσίπρας τις περιέκοψε.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκανε το παν για να πάρει τη λίστα Λαγκάρντ και να αποκαλυφθούν οι λίαν επώνυμοι των ΜΜΕ, (Μπόμπολας, Κοντομηνάς κλπ) και της πολιτικής και επιχειρηματικής και κρατικής μηχανής που αναφέρονται και "κάθε κατεργάρης θα πάει στη θέση του" μας είπαν.

Image result for λιστα λαγκαρντ

Ολοι πάντως παραδέχθηκαν ότι η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες λίστες (Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάϊν, Παναμά, ακινήτων εξωτερικού κλπ) είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ δημοσίου χρήματος μέσα από τα μεγάλα σκάνδαλα, δηλάδή του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, των δημοσίων έργων, των δασικών αρπαγών κλπ.

Αποδείχθηκε ότι στις λίστες αυτές κυρίαρχη θέση έχουν πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, άρα εκείνοι που από τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ διαμορφώνουν την ειδησεογραφία.
Αυτή την δημοσιογραφία που καταγγέλει ως προβάλλουσα ψευδείς ή ασήμαντες ειδήσεις ο κ.Τσίπρας.

Image result for ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ

Για να έχει άδικο ο κ.Τσίπρας πρέπει να έχουν φωτιστεί όλα αυτά ή τουλάχιστον να έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια και να φτάνουμε στην αποκάλυψη.
Αν έχει δίκιο ο κ.Τσίπρας προφανώς θα έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές της λεηλασίας και να συνεχίσουν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα ΜΜΕ, με προφανή προσπάθεια να στρέψουν αλλού την προσοχή και όχι σε αυτά που ΟΛΟΙ παραδέχθηκαν ως τα πιο σοβαρά.

Image result for ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Ας ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά με αφρομή τη δήλωση του πρωθυπουργού και μια καταδίκη την οποία αναφέρουν "σκέτη" χωρίς να εξηγουν τι κρύβεται πίσω της:

Ακόμα λοιπον περιμένουμε να μάθουμε ποιός είναι ο Αντώνης Σαμαράς που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα σε θηριώδη ονόματα της πολιτικής, επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ελίτ.
Ο πρώην μπασκετμπολίστας και πολιτευτής μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Ποιός είναι λοιπόν ο συνώνυμος του πρωην πρωθυπουργού;

Image result for ΣΑΜΑΡΑΣ

Γιατί καθυστερεί τόσο η δικαστική διαδικασία, που άνοιξε η Μαργαρίτα Παπανδρέου για να διαψεύσει τον ισχυρισμό του δημιουργού της λίστας ότι κρύβεται και εκείνη στον θηριώδη λογαριασμό του μισού δις;

Ποιά άκρη βρέθηκε με τον Μιονί και την παντελή, τα δυο ονόματα που φέρονται μπροστινά στο λογαριασμό αυτό;
Δεν θα έπρεπε κάθε λίγο η οικογένεια Παπανδρέου να μας λέει πως πάει η δικαστική διαδικασία με τον Φαλσιανί;

Image result for μαργαρίτα παπανδρέου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου τιμωρήθηκε με ποινή χάδι για το τεράστιο ποσό που βρέθηκε αδικαιολόγητο στην οικογένειά του, η οποία δια της συζύγου κοσμεί την λίστα Λαγκάρντ.

"Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκανε ό,τι έπρεπε να ανοίξει η λίστα Λαγκάρντ" φωνάζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με 5-6 ακόμα στοχεύουν ανεξήγητα επίμονα τον Υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Image result for ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τα φιλικά ΜΜΕ ποτέ δεν κατήγγειλαν την ποινή χάδι με την οποία τιμωρήθηκε και ο χειριστής της λίστας Λαγκάρντ Υπουργός Παπακωνσταντίνου.

Τιμωρήθηκε γιατί στην ουσία έθαψε τη λίστα, δεν αποκαλύφθηκαν εκείνοι που έχουν τα τεράστια ποσά και κυρίως η προέλευση των ποσών.

Image result for ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Για χειρισμούς με τους οποίους θάφτηκε η λίστα Λαγκάρντ κατηγορήθηκε ο Παπακωνσταντίνου, ως χειριστής απο πλευράς κυβέρνησης και ο πρώην εισαγγελέας Διώτης απο πλευράς Δικαιοσύνης.
Πριν 20 ημέρες η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αθωωθεί ο κ. Διώτης, διότι "δεν ήταν ο μόνος που είχε τη λίστα και ας έβρισκαν άκρη και οι άλλοι στην κυβέρνηση αν ήθελαν με τα αντίγραφα της λίστας που είχαν".

Ενώ όλοι περιμέναμε αθώωση το δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Διώτη στην ιδιαίτερα βαριά ποινή των 10 ετών κάθεριξης μόλις προχθές.

Image result for διωτης

Γιατί τα συστημικά ΜΜΕ δεν ρίχνουν φως στο παρασκήνιο αυτής της καταδίκης;
Τόσο απλό είναι ένας εισαγγελέας να καταδικάζεται για τόσο ατιμωτικό λόγο;
Τόσο απλό είναι και ο ίδιος σιωπά, αντί να δώσει συνέντευξη τύπου και να μιλήσει για όλους και για όλα;

Είναι δυνατόν ένας εισαγγελέας που είχε τιμηθεί με θέσεις στην αντιτρομοκρατική και αλλού να έκανε κάτι τόσο ατιμωτικό μόνος του, αν και δεν αναφέρεται ούτε το δικό του, ούτε άλλων δικαστικών ο όνομα;

Γιατί δεν μιλάει λοιπόν για τα ονόματα των πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων;

Μήπως είναι η άμυνά τους όλων αυτών η κατασκευή ειδήσεων του στυλ που ανέφερε ο πρωθυπουργός για να πάρουν τα φώτα από τις υποθέσεις διαφθοράς, για τις οποίες ΕΠΕΣΕ με πάταγο η συγκυβέρνηση εκείνη;
Μήπως είναι η άμυνά τους η προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση άμεσα και στη συνέχεια να ακυρώσουν και την καταδίκη του κ. Διώτη και να μην φωτισθεί καμία λίστα απο αυτές;

Και γιατί οι ξένες κυβερνήσεις που κόπτονται τόσο για καταδίκες όπως αυτή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την καταδίκη του χειριστή της λίστας Λαγκάρντ αν και τόσο βαριά;

Image result for ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΣΤΑΤ
Μήπως τη θεωρούν ελαφριά και πάντως κερδίζουν χρόνο ως το δεύτερο βαθμό μήπως και προλάβνουν να τον αθωώσουν κι αυτόν και άρα κανείς να μην μιλήσει;

Δεξί χέρι του Ψυχάρη χρόνια στο συγκρότημα ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Γιατί συνεχίζει την πολεμική εναντίον Καμμένου με τόση επιμονή, όση δείχνουν οι καταδίκες του και η δέσμευση των λογαριασμών και δεν ζητά συγνώμη (αφού καταδικάστηκε πια) από τον κ.Καμμένο, ώστε να μην έχει τόσο σοβαρές συνέπειες;

Image result for ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ

Η μήπως δεν είναι σοβαρή συνέπεια η δέσμευση λογαριασμών;
Και αν δεν είναι και γι αυτό επιμένει πως ζει την οικογένειά του;
Με εθελοντές βοηθούς και ποιοί ειναι αυτοί;

Είναι ο ίδιος δημοσιογράφος που έπαρινε το καφεδάκι σε κότερο καταγγέλλοντας εκείνους που ανεβαίνουν στα κότερα...

Την άνοιξη του 2015 τα είχαν δώσει όλα κάποιοι για να καταφέρει ο Σόϊμπλε να ρίξει την κυβέρνηση...Είχαμε γράψει τότε ότι πρώτα θα φύγει ο Σόϊμπλε απο το Υπουργείο Οικονομικών και μετά η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Προχθές ο Αλέξης "διευθυντής του Αλαφούζου" Παπαχελάς ξέθαψε τον Σόϊμπλε και του πήρε μια συνέντευξη για να ξαναθάψει τον...Τσίπρα!

Image result for ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΣΟΙΜΠΛΕ

Προηγουμένως είχε αποτύχει η προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση με δήθεν μικρόβιο ...χολέρας σε υπόγειο νοσοκομείου.

Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί τα συστημικά ΜΜΕ έλεγαν ΟΛΑ "Ναί" στο δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας