Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 15 February 2018 13:40

Το μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας

Το μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας

«Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια».

Αίθουσα Σύνταξης

«Όσοι φαντασιώνονται "γκρίζες ζώνες" να θυμούνται ότι οι προκλήσεις κατά ενός κράτους μέλους της ΕΕ στρέφονται κατά ολόκληρης της ΕΕ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε στελέχη του Λιμενικού στο υπουργείο Ναυτιλίας μετά το περιστατικό στα Ίμια.

Ο κ. Τσίπρας είπε: «Με απόλυτη νηφιαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Η ψυχραιμία συνιστά στάση γενναιότητας. Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας».

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια» υπογράμμισε.

Για τον διεμβολισμό του σκάφους στα Ίμια σημείωσε πως: «Ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμα μας και τώρα και αύριο και πάντα είναι σαφές. Οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού είναι στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές, όχι να τις θέτουν σε κίνδυνο».

Είπε επίσης: «Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια. Είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Σίγουρα αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα».

Τσίπρας σε κυβερνήτη του «Γαύδος»: Έδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα

Συναντήθηκε με όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου που εμβολίστηκε από τους Τούρκους

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα». Αυτή τη φράση είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του πλοίου ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος» που εμβολίστηκε στα Ίμια από την τουρκική ακταιωρό.

Επισκεπτόμενος το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού «Γαύδος» με τον κωδικό αριθμό 090 που δέχθηκε επίθεση από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Τσίπρας σε κυβερνήτη του «Γαύδος»: Έδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα

Η απάντηση του Τσίπρα στον Σαμαρά για τη μήνυση

«Τον καταδιώκει το παρελθόν του»
«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό», τονίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Novartis κατέθεσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες "φωνάζουν από μακριά" ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως: «Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. Ο μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν "λάσπη στον ανεμιστήρα", είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας