Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 05 April 2017 12:33

Τουσκ: Καλύτερη η διάθεση για την αξιολόγηση αλλά απέχουμε από success story

Τουσκ: Καλύτερη η διάθεση για την αξιολόγηση αλλά απέχουμε από success story

Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, ελπίζω αύριο να είναι καλύτερη η διάθεση, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Παυλόπουλος: Η ΕΕ να μην ξεχνά ότι δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα.

Αίθουσα Σύνταξης

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τουσκ στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των τριών υπουργών στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε λίγο καλύτερη διάθεση για τη δεύτερη αξιολόγηση και τις αποφάσεις που απορρέουν από αυτή αλλά είμαστε μακριά από το οικονομικό success story» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι σε αυτό το πλαίσιο, νιώθω πιο αισιόδοξα και ελπίζω και για τους δύο η διάθεση να είναι πιο αισιόδοξη αύριο» συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ.

Όπως είπε, μάλιστα, είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε την απαιτητική αυτή διαδικασία «λόγω της αποφασιστικότητας και του πραγματισμού που επιδεικνύετε».

Ο κ. Τουσκ τόνισε ότι «ήρθα ως φίλος, η Αθήνα είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου και αυτό δεν είναι ένα σύνθημα είναι η αλήθεια».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε αναφορά και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «η Ελλάδα υπό την ηγεσία σας και κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ετών είναι εξαιρετικό παράδειγμα για την αλληλεγγύη. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και για τους πολίτες, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειίες σας».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ζωτικής σημασίας στιγμή και για μεγάλες προκλήσεις στην Ευρώπη αποφεύγοντας να κάνει κάποια πολύ συγκεκριμένη αναφορά στη διαπραγμάτευση.

«Είναι εξαιρετικής σημασίας να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για να διατηρήσουμε την ενότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή. Για να διατηρήσουμε την οικονομική κρίση πίσω μας πλέον αλλά και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των σημαντικών συμφωνιών που είχαμε για τους πρόσφυγες. Είναι εύθραυστη η συμφωνία αλλά πρέπει να τη διατηρήσουμε».

«Είμαι πεπεισμένος ότι εσείς ως πρόεδρος και όλα τα κράτη μέλη θα επωμιστούν τις ευθύνες τους για να διατηρήσουν ενωμένη την Ευρώπη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας