Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 26 September 2017 11:36

Τρία κόμματα θα δώσουν μάχη για να μπουν στη Βουλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τρία κόμματα θα δώσουν μάχη για να μπουν στη Βουλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τι δείχνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αίθουσα Σύνταξης

Μάχη για είσοδο στη Βουλή θα δώσουν αρκετά κόμματα σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στη σφυγμομέτρηση η ΝΔ εμφανίζει διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος, που πάντως έχει μειωθεί κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ΠΑΜΑΚ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό ποσοστό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Το ενδιαφέρον παρουσιάζεται σε κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, ωστόσο η δημοσκόπηση τα δείχνει εκτός.

Ειδικότερα 2% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη από 2,5% στην προηγούμενη μέτρηση, 2% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και 1% Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, από 2% στην προηγούμενη μέτρηση. «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, 17,5% λίγο, 15% αρκετά, 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας