Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Wednesday, 25 October 2017 19:49

Τσίπρας: Ανακτάμε την εθνική μας κυριαρχία, εκλογές το 2019

Τσίπρας: Ανακτάμε την εθνική μας κυριαρχία, εκλογές το 2019

«Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news)».

Αίθουσα Σύνταξης

Αποφασισμένος να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τα Ιωάννινα και το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης.

«Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ».

Ευθεία επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για «ψεύτικες ειδήσεις» έκανε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι. Τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε τον λαό να συγκρίνει που ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και που είναι τώρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα», ανέφερε στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός άσκησε αυστηρή κριτική στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταλογίζοντας προσπάθεια παραπληροφόρησης η οποία σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα προκύπτει από το γεγονός ότι «η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς», ενώ έκανε αναφορά και στο φαινόμενο των fake news.

«Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα. Συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά», είπε.

Σημείωσε πως: «Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε στους πιο αδύναμους όπως κάναμε και πέρυσι».

«Εδώ δεν έχουμε το φαινόμενο των "ψευδών" ειδήσεων αλλά των "απελπισμένων" ειδήσεων. Δεν είναι απλά ψευδείς, αλλά απελπισμένες που δείχνουν ένα σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις πλατιές μάζες», είπε.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας