Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 13 February 2018 09:08

Τσίπρας: Είναι ξένο προς την Αριστερά να πάρει ρεβάνς, να εκδικηθεί και να σπιλώσει

Τσίπρας: Είναι ξένο προς την Αριστερά να πάρει ρεβάνς, να εκδικηθεί και να σπιλώσει

«Δεν πρόκειται να τρομάξουμε από τις κραυγές».

Αίθουσα Σύνταξης

Για «καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την υπόθεση της Novartis στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε: «Η χώρα κατέληξε εκεί που κατέληξε όχι μόνο λόγο των χρόνιων στρεβλώσεων του αναπτυξιακού μοντέλου και της ταξικής μονομέρειας, αλλά και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης δημοσίου χρήματος και εκτεταμένης κουλτούρας ανοχής στη διαφθορά».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: «Σήμερα δοκιμάζεται η ευθύνη, η δημοκρατική συνέπεια, η συνταγματική αφοσίωση, το θάρρος και η πολιτική».

Όπως επεσήμανε: «Γνωρίζουμε το θράσος, τις μεθόδους μαφίας, τη μετατροπή τραπεζικών λογαριασμών σε αριθμούς κινητών, τη δημαγωγία. Σε κάθε αποκάλυψη έπαιξε η ίδια κασέτα περί πολιτικής δίωξης, και σήμερα τα ίδια τοξικά και ανήθικα βλέπουμε».

«Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σεβασμός στο νόμο, ψυχραιμία και αποκάλυψη της αλήθειας. Τίποτα κρυφό, τίποτα κάτω από το χαλί. Χωρίς υπερβολές και λαϊκά δικαστήρια» είπε.

«Δεν υπάρχει αύριο, αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Δεν πρόκειται να κουκουλώσουμε πρόσωπα και πράγματα. Να εμποδίσουμε το έργο της δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται να τρομάξουμε από τις κραυγές των πολιτικών μας αντιπάλων. Δεν θα υπολογίσουμε απειλές και εκβιασμούς».

«Είναι ξένο προς την Αριστερά να πάρει ρεβάνς, να εκδικηθεί και να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ύβρις απέναντι στον ελληνικό λαό και τόνισε ότι η πολιτική κουλτούρα ανοχής στην διαφθορά επικρατούσε για χρόνια.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας