Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 20 October 2017 09:08

Τσίπρας: Η Ελλάδα άλλαξε κατηγορία, έχω ήδη αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες

Τσίπρας: Η Ελλάδα άλλαξε κατηγορία, έχω ήδη αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες

«Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ δεν είναι μιας χρήσης» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Αίθουσα Σύνταξης

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και στον Λευκό Οίκο, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κριτική που του ασκείται υπογραμμίζοντας ότι «η στήριξη του Αμερικανού προέδρου για τη ρύθμιση του χρέους, αλλά και η αναγνώριση της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας δεν άφησαν περιθώρια για παρεξηγήσεις».

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση ότι κόστισε ακριβά μια φωτογραφία του στο Λευκό Οίκο, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας ο πρόεδρος Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ο Πάπας Φραγκίσκος, οι Ιταλοί πρωθυπουργοί και άλλοι ηγέτες. Έγινα δεκτός στο Κρεμλίνο, στο Πεκίνο, στο Βερολίνο και στο Παρίσι και προχθές στο Λευκό Οίκο. Έχω λοιπόν ήδη αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες, σας διαβεβαιώνω δεν μου λείπουν. Όλα αυτά όμως σηματοδοτούν ότι η χώρα άλλαξε κατηγορία. Η εποχή που η Ελλάδα ήταν μαύρο πρόβατο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως και η εποχή που Έλληνες πρωθυπουργοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για μία φωτογραφία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, σημειώνει ότι «η κατασκευή και η διακίνηση αρνητικών σεναρίων έχει καταντήσει κώνειο της αντιπολίτευσης» και χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός τα ανοίγματα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και για τη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τονίζει ότι «η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ δεν είναι μιας χρήσης».

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι «υπάρχει ρεύμα επενδύσεων», ενώ για τον ανασχηματισμό σημειώνει πως: «Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας