Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

Τσίπρας σε τραπεζίτες: Μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε ανάπτυξη κοντά στο 2%

Τσίπρας σε τραπεζίτες: Μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε ανάπτυξη κοντά στο 2%

«Χρειάζεται να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία».

Αίθουσα Σύνταξης

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ' ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2% που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία» είπε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι να ανάγκη να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία.

«Αυτό που χρειάζεται, κατά την εκτίμησή μου βεβαίως, είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία» τόνισε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας