Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 10 September 2017 09:38

Τσίπρας: Σημαντικός σταθμός στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας η φετινή ΔΕΘ

Τσίπρας: Σημαντικός σταθμός στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας η φετινή ΔΕΘ

Το περίπτερο της Κίνας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός.

Αίθουσα Σύνταξης

Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως, της Κίνας, εγκαινίασε πριν λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων, σε πολιτικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντικό σταθμό» στις σχέσεις των δύο χωρών τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθησή του η συμμετοχή της Κίνας να σημάνει την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του επιχειρηματικού κι εμπορικού κόσμου Κίνας-Ελλάδας και την προσδοκία ότι το επόμενο διάστημα, πέρα από την ανάπτυξη των επενδύσεων θα αναπτυχθούν και διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τουρισμό.

Παράλληλα, τόνισε τη στρατηγική σημασία της απόφασης της Κίνας να επενδύσει στο νέο δρόμο του μεταξιού, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα στη νέα φάση της οικονομικής ανάκαμψης «διψάει» για επενδύσεις και αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας