Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 18 September 2017 11:46

Τσίπρας: Θα ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος

Τσίπρας: Θα ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος

Ηχηρό μήνυμα προς τους υπουργούς του, για εγρήγορση και στοχοπροσήλωση, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο.

Αίθουσα Σύνταξης

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, τώρα απαιτείται υπομονή για να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες δυσκολίες», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, τα μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετικά και, όπως όλα δείχνουν, για μια ακόμη χρονιά θα ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος.


Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια σε έναν χρόνο από τώρα και δη τον Αύγουστο του 2018, διαμηνύοντας μάλιστα πως «η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ημερολογιακό ορόσημο και μόνο».

Εστιάζοντας στο μείζον θέμα των ημερών, τη ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες για περιορισμό του προβλήματος, μακριά από «πρόσκαιρες εντυπώσεις».

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον μεγάλο πλούτο της Ελλάδας, το φυσικό περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει πως «είναι αναγκαίες οι θεσμικές αλλαγές σε θέματα ελέγχου».

«Πρέπει μα μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα αντιμετώπισής του», εξήγησε, επίσης, ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Μην παρασύρεστε, η απορρύπανση δεν τελειώνει όταν φύγουν οι κάμερες

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία»

Στη σκιά της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα τονίζοντας πως: «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης».

Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να μην παρασύρονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία, να μην παρασυρόμαστε. Να μιλάμε για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα. Το θέμα δεν εξαντλείται ότι θα φύγουν οι κάμερες από τις ακτές», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δημιούργησε αίσθημα ανησυχίας», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι: «Η ουσία με την οποία πρέπει να ασχοληθούμε είναι οι τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας.

Η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να το εξαντλήσουμε στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα. Απορρύπανση χρειάζεται το σύστημα ελέγχου της μεταφοράς καυσίμων στη θάλασσα».

Τσίπρας: Αντί για νέα μέτρα το 2018 θα μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα.  «Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 6 μονάδες και σχεδόν κάθε μήνα καταγράφεται ρεκόρ προσλήψεων»

«Είμαστε και φέτος πάνω από τους στόχους και θα διανείμουμε μέρισμα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως: «Τα έσοδα βρίσκονται σε θετική πορεία κάτι που θα επιτρέψει και το 2017 να διαθέσουμε ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση των πιο αδύναμων».

Μάλιστα σημείωσε πως: «Η προκατειλημμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα τούς γυρνάει μπούμερανγκ» και είπε ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά 6 μονάδες και σχεδόν κάθε μήνα καταγράφεται ρεκόρ 15ετίας σε επίπεδο νέων προσλήψεων.

«Αντί για νέα μέτρα το 2018, θα φέρουμε στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι προκαλεί έκπληξη και η απόδοση του ΕΦΚΑ.

«Οι δείκτες ζωτικών οικονομικών δραστηριοτήτων για την ελληνική οικονομία, όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, οι εξαγωγές καταγράφουν δυναμική άνοδο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας