Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018
Monday, 08 May 2017 12:16

Τσιρώνης: Οι δασικοί χάρτες είναι ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Τσιρώνης: Οι δασικοί χάρτες είναι ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

«Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των θεσμών».

Αίθουσα Σύνταξης

«Θεωρώ ότι οι δασικοί χάρτες είναι μια μεταρρύθμιση, ίσως η μεγαλύτερη που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί μας να κατοχυρώσουν τη γη που καλλιεργούν και να μην έχουν αυτή την πολυετή ομηρία» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λάρισα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε, πως η διαδικασία με τους δασικούς χάρτες τρέχει με καλούς ρυθμούς με βάση βέβαια το προσωπικό που υπάρχει. Ο ίδιος όμως τόνισε πως θα ήταν καλό να υπήρχε περισσότερος χρόνος, σημειώνοντας βέβαια πως «ο χρόνος αυτός σπαταλήθηκε εδώ και δεκαετίες».

«Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των θεσμών, καθώς οι Ευρωπαίοι τα χρήματα για τους δασικούς χάρτες τα έχουν δώσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι επιφυλακτικοί ακόμα και για μια ολιγοήμερη παράταση, γιατί έχουν χρηματοδοτήσει σημαντικά μεταρρυθμιστικά έργα για την κοινωνία και τα οποία είχαν κολλήσει για δεκάδες χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε και το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους αγρότες, με τον κ. Τσιρώνη να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αναζητούνται τρόποι για «να υπάρχει συνέργεια των δυνάμεων του Υπουργείου και της Περιφέρειας ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα των ανθρώπων που έχουν απομείνει».

Τέλος ο κ. Τσιρώνης, αντάλλαξε σκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, για τα ζητήματα που αφορούν συνολικά τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τη βιολογική καλλιέργεια.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο, καθώς συμμετείχε στη τακτική συνέλευση του Πανελλαδικού Συμβούλιου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στο Συκούριο του δήμου Τεμπών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας