Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 29 May 2017 12:30

Τζανακόπουλος: «Δεν θα υπερασπιστώ τον κ. Φιλιππάκη αλλά στα social media ακούγονται και πολύ χειρότερα»

Τζανακόπουλος: «Δεν θα υπερασπιστώ τον κ. Φιλιππάκη αλλά στα social media ακούγονται και πολύ χειρότερα»

Είπε ότι «η Αριστερά ποτέ δεν αποδεχόταν την τρομοκρατική βία». Δεν υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολιτικής αντιπαράθεσης και της τρομοκρατίας, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αίθουσα Σύνταξης

Αρνήθηκε κάθε σχέση με την τρομοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τον απόηχο της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου.

«Η Αριστερά ποτέ δεν βρισκόταν σε ένα πολιτικό πλαίσιο που να αποδέχεται την τρομοκρατική βία. Είμασταν πάντοτε από την απέναντι πλευρά» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολιτικής σύγκρουσης και της τρομοκρατικής βίας» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει συνεχές μεταξύ της τρομοκρατίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε εντάσεις, ακόμα και πέραν του πολιτικώς ορθού, παραδέχθηκε ο κ. Τζανακόπουλος που αρνήθηκε να σχολιάσει την δήλωση - σοκ του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, λέγοντας πως δεν θα μπει «στην περιπτωσιολογία».

«Δεν θα υπερασπιστώ τον κ. Φιλιππάκη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «στα social media ακούγονται και πολύ χειρότερα». Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος έγραφε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να σκάσει μια βόμβα στα πόδια του κ. Τζανακόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν παρακολουθείτε τα social media διότι ακούγονται και πολύ χειρότερα...».

«Ακούγονται καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες άθλια σχόλια ένθεν κακείθεν» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος σε μια προφανή προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού των απειλητικών σχολίων που έκανε ο Γιώργος Φιλιππάκης εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα.

Για να καλύψει τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη στο facebook με τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε υπέρ του Γιώργου Φιλιππάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολιτικής σύγκρουσης και της τρομοκρατικής βίας.

Δεν υπάρχει πολιτικό συνεχές μεταξύ της άσκησης κριτικής και της τρομοκρατικής βίας, όποιος το βλέπει το κάνει για να καλλιεργεί τρομολαγνία. Εμείς σαν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσουμε, δήλωσε και επιχείρησε να δικαιολογήσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook κατά της Δικαιοσύνης και υπέρ του Γιώργου Φιλιππάκη, λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης είπε ότι δεκάδες μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δέχονται απειλές για την ζωή τους... Στα σόσιαλ μίντια ακούγονται καθημερινά ένθεν κακείθεν άθλια σχόλια... Ακούγονται και πολύ χειρότερα».

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης πολιτικής και επιχειρεί να μας ταυτίσει με την τρομοκρατία - πρόκειται περί γελοίου επιχειρήματος».

«Η Αριστερά ποτέ δεν βρισκόταν σε πολιτικό πλαίσιο που να αποδέχεται την τρομοκρατική βία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε πολιτική κριτική σε όσους φέρουν ευθύνες για το πού πάει η χώρα», είπε και αναρωτήθηκε εάν «η πολιτική κριτική οπλίζει χέρια τρομοκρατών».

«Το πολιτικό σύστημα είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο ασκείται η πολιτική αντιπαράθεση και καλά κάνει και ασκείται. Όποιος βλέπει συνεχές με την τρομοκρατία, αυτός πρέπει να δώσει λόγο», κατέληξε στο σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας