Κυριακή - 18 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 10 April 2017 16:41

Τζανακόπουλος για Κικίλια: Θα έπρεπε στη ΝΔ να είναι πιο προσεκτικοί

Τζανακόπουλος για Κικίλια: Θα έπρεπε στη ΝΔ να είναι πιο προσεκτικοί

Απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, δίνει με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας την Πειραιώς να είναι πιο προσεκτική όταν κατηγορεί την κυβέρνηση.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση -παρά τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη υποστήριξη που είχαν από την αξιωματική αντιπολίτευση- κατάφερε με τη συμφωνία της 7ης Απριλίου, πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει, να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο.

«Η ΝΔ που πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε “τόσα και άλλα τόσα μέτρα” αλλά και ο κ. Κικίλιας, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε, πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία, να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, ότι η κυβέρνηση κέρδισε και τη μάχη για τα εργασιακά, υπενθυμίζοντας πως «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήριζε “ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς”».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει: «Εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης, λίγο ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία, θα ήταν πιο συνετό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. ευρώ που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε».

Καταλήγοντας, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον Βασίλη Κικίλια, σημειώνει: «Να του θυμίσουμε επίσης ότι η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών άγγιξε το πρωτοφανές 20%, καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030. Ο ίδιος μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας