Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 18 October 2017 12:22

Τζανακόπουλος για τα F-16: Αναγκαία και επωφελής η συμφωνία

Τζανακόπουλος για τα F-16: Αναγκαία και επωφελής η συμφωνία

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις συμφωνίες που έκλειναν έχουν δαπανήσει δεκάδες δισ. ευρώ».

Αίθουσα Σύνταξης

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 σχολίασε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας στον Real FM, η ελληνική πλευρά πήρε στήριξη για ανάπτυξη, επενδύσεις και χρέος. Επιβεβαίωσε επίσης ότι «υπάρχει συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 συνολικού ύψους 2,4 δισ. τονίζοντας ότι είναι επωφελής για την Ελλάδα και αναγκαία για να μην απαξιωθεί ο υφιστάμενος στόλος και πρόσθεσε ότι η πραγματική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό θα είναι 1,1 δισ σε βάθος 10-15 ετών».

«Η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, στην οποία χαίρομαι που επιμένουν όλοι τόσο πολύ, αποτελεί καταρχήν μία αναγκαία συμφωνία για να μην απαξιωθεί ένας πολύ μεγάλος στόλος αεροπλάνων για τον οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με τις συμφωνίες που έκλειναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν δαπανήσει δεκάδες δισ. ευρώ», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ότι αφορά το κόστος αυτής της αναβάθμισης, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε: «Σε ότι αφορά τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι ύψους 1,1 δισ., το σύνολο βεβαίως της συμφωνίας είναι 2,4 δισ. αλλά αυτά δεν επιβαρύνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου. Το 1,1 δισ. θα επιβαρύνει τον ελληνικό προϋπολογισμό σε ένα βάθος 10ετίας, 15ετίας».

Και κατέληξε: «Νομίζω, λοιπόν, ότι πρόκειται για μία συμφωνία η οποία είναι επωφελής, στο βαθμό βεβαίως που την εντάσσουμε στο συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας και εκτιμώ ότι όλη η φασαρία που έχει γίνει είναι ολίγον υπερβολική».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας