Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 04 May 2017 11:11

Τζήμερος: Ακόμα και στα 50€ θα φτάσουν οι συντάξεις, αν δεν βάλουν «μαχαίρι» στο Δημόσιο

Τζήμερος: Ακόμα και στα 50€ θα φτάσουν οι συντάξεις, αν δεν βάλουν «μαχαίρι» στο Δημόσιο

Όσο οι κυβερνήσεις δεν παίρνουν τις αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία, για να πάρει μπρος η μηχανή, οι συντάξεις συνεχώς θα μειώνονται, είπε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά».

Αίθουσα Σύνταξης

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Θάνος Τζήμερος ανέφερε οι συντάξεις θα συνεχίζουν να μειώνονται, αν δεν μπει «ψαλίδι» στον δημόσιο τομέα και δεν αλλάξει η φορολογική πολιτική.

«Όσο περιμένουμε από μια οικονομία “νεκρή” να βρει χρήματα, για να τα δώσουμε στους συνταξιούχους, τότε αυτός που φορολογείται για το μη εισόδημα θα πουλήσει ό,τι έχει στο σπίτι, τα κοσμήματα, τα έπιπλα, για να φορολογηθεί, για να δοθούν στους συνταξιούχους, για να μην υπάρχουν μειώσεις», είπε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», για να προσθέσει:

«Αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι μακριά ο χρόνος, μπορεί να είναι σε 4-5 χρόνια, που οι συνταξιούχοι θα παίρνουν 100 ευρώ, γιατί οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να δώσουν τίποτα, γιατί αυτοί που παράγουν κανονικά θα έχουν φύγει ή θα έχουν σταματήσει να παράγουν, γιατί η φορολογία καθιστά την επιχειρηματική δραστηριότητα ασύμφορη».

«Όσο οι κυβερνήσεις δεν παίρνουν τις αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία, για να πάρει μπρος η μηχανή, οι συντάξεις συνεχώς θα μειώνονται. Δεν είναι η τελευταία μείωση και λυπάμαι που το λέω», σημείωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι συντάξεις μπορούν να φτάσουν τα 50 ευρώ, αν οι κυβερνήσεις δεν αποφασίσουν να αλλάξουν πολιτική και φιλοσοφία, να κόψουν από το Δημόσιο και να αλλάξουν τη φορολογική τους πολιτική.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας