Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Wednesday, 22 March 2017 17:43

Ξεδιπλώνεται η έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ

Ξεδιπλώνεται η έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ

Στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” εμφανίστηκε ο πρώην δντης προμηθειών της ΖΗΜΕΝΣ ο οποίος έκανε σοβαρές αποκαλύψεις με έγγραφα.

Αίθουσα Σύνταξης

Έγγραφα τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά μέσα από τηλεοπτική εκπομπή, με πολλές λεπτομέρειες και ατράνταχτα ντοκουμέντα οι κρυφές πτυχές για το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος, το σκάνδαλο της Siemens.

Πανικός έχει σημάνει στα Επιτελεία της Siemens!

Οι άγνωστες πτυχές του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, έχουν θορυβήσει το Επιτελείο της Εταιρείας στην Αθήνα!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις τηλεοπτικές εκπομπές “έπεσαν” γερμανικοί υπότιτλοι και το υλικό εστάλη στο Μόναχο, όπου εδρεύει η μητρική Siemens!

Στο 2012 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εξέδωσε τη μοναδική ομόφωνη απόφαση για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, όπου επιδίκαζε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη Γερμανική Πολυεθνική Εταιρεία, τουλάχιστον 2 δις ευρώ!
Αυτή τη μοναδική απόφαση καταστρατήγησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και επεξεργάστηκε έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που θα απέφερε στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 200 εκατ. ευρώ, όχι μετρητά αλλά διά μέσω 6 όρων, που μετά παρέλευση 5 ετών κανένας από αυτούς τους όρους δεν έχει στο ακέραιο υλοποιηθεί!

Αυτόν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό τον υπέγραψε η Siemens στις 3 Μαρτίου 2012 και παρότι υπήρχε ρητός όρος πως το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να τον υπογράψει εντός 45 ημερών, οι Υπουργοί Οικονομικών Ζανιάς και Σαχινίδης αρνήθηκαν και τον υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου στις 22 Αυγούστου 2012, δυο μέρες πριν την συνάντηση του Πρωθυπουργού Σαμαρά στο Βερολίνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ (πρώτη τους συνάντηση)!

Στις 24 Αυγούστου λοιπόν, όπου ο Αντώνης Σαμαράς εκφώνησε ενώπιον της Μέρκελ το: “Ουδείς αναμάρτητος”! Μετατρέποντας τη μέχρι εκείνη τη στιγμή Αντιμνημονιακή του πολιτική σε απόλυτα Μνημονιακή.

Η Siemens “έριξε” την κυβέρνηση Μητσοτάκη το “βρώμικο” ’93;

Η δίκη της Siemens που εκδικάζεται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ασχολείται με τα “μαύρα” ταμεία της Siemens και την ανάθεση στη Siemens προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ!
Οι οποίες – εικάζεται – ότι έριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, επειδή αντιδρούσε ως Πρωθυπουργός, όπως και ο Στέφανος Μάνος ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, για να παραχωρήσουν στη Siemens ψηφιακές παροχές 1,1 εκατ. που αποτελούσε για την εποχή μια τηλεπικοινωνιακή επανάσταση!
Έτσι, στις 27 Αυγούστου 1993 ο Γενικός Διευθυντής της Siemens Μπέρνχαρτ Ντόμπεκ (δεν είναι ούτε μάρτυρας στη δίκη) έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο, στην οποία τον "παρακαλεί" για την άμεση απόφασή του σχετικά με την ανάθεση του 1,1 εκατ. παροχών στη μειοδότρια εταιρεία (Siemens)»!

Και αφού ο κ. Μάνος δεν συμμορφώθηκε “προς τας υποδείξεις”, η Siemens αποστέλλει νέα επιστολή στις 30 Αυγούστου 1993, αυτή τη φορά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του ζητάει: “…μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στέφανο Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση…”!
Και αφού δεν συμμορφώθηκε ούτε ο Πρωθυπουργός στο τελεσίγραφο της Siemens, μετά από 3 ημέρες αποχωρεί από την κυβερνητική ισχνή πλειοψηφία ο Βουλευτής Συμπιλίδης και έτσι έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!
Ο οποίος κατονόμασε την εποχή εκείνη, ως υποκινητή αυτής της πτώσεως τον μετέπειτα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι εξυπηρέτησε άνομα συμφέροντα!!

Η Siemens έστηνε επί μήνες το πολιτικό παιχνίδι

Ωστόσο, στην τηλεοπτική εκπομπή του Attica TV ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια επιστολή – ΒΟΜΒΑ που έστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens, Ηλίας Γεωργίου (κατηγορούμενος στη δίκη), προς τον επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Siemens την εποχή εκείνη Καθηγητή κ. Ιωάννη Καράκωστα, την 22α Ιανουαρίου 1993! Ως γνωστόν ο κ. Καράκωστας διατέλεσε επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Siemens μέχρι το 2012, όταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον έχρησε Νομικό Σύμβουλο του Μαξίμου!

Αυτή η επιστολή – ΒΟΜΒΑ έχει ως θέμα την ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ και τη διάθεση του management σε αλλοδαπούς! Και ζητάει η Siemens (Γεωργίου) από τον κ. Καράκωστα να της υποβάλλει μια “νομική μελέτη” περί του όλου θέματος, επισυνάπτοντας στην επιστολή διάφορα φύλλα εφημερίδων της εποχής, όπου αναδείκνυαν την επιθυμία της τότε κυβέρνησης να παραχωρήσει το 35% του ΟΤΕ σε “στρατηγικό επενδυτή”!

Ωστόσο, η είδηση βγαίνει στο τέλος της επιστολής, όπου ο κ. Γεωργίου λέει στον κ. Καράκωστα: «…Τελειώνοντας θέλω να προσθέσω ότι το όλο θέμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται να προωθηθεί ταχύτατα και να τελειώσει εντός των επόμενων μηνών, προφανώς ίσως άλλωστε και για τον λόγο ότι μετά την Άνοιξη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κατά συνέπεια η “νομική μελέτη” για να έχει αξία και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα»!

Πως λοιπόν η Siemens γνώριζε ότι θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Ιανουάριο του 1993 και προανήγγειλε ότι μετά την άνοιξη του ’93 θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο;
Ήταν όλα προσχεδιασμένα πολιτικά, αλλά και επιχειρηματικά;

...και η έρευνα συνεχίζεται.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας