Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 08 June 2017 11:34

Ζουράρις: Δεν μπορούμε να μιλάμε για το 2060 για το χρέος, θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε

Ζουράρις: Δεν μπορούμε να μιλάμε για το 2060 για το χρέος, θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε

«Η καφετζού είναι επιστημονικά ισχυρότερη από αυτήν τη συζήτηση».

Αίθουσα Σύνταξης

Ως «κουρελόχαρτο» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος τόνισε με ραδιοφωνική του συνέντευξη πως δεν έχει καμία σημασία η ψήφιση των μέτρων, εφόσον οι δανειστές δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για το ελληνικό χρέος.

Μάλιστα, στην επισήμανση ότι οι πιστωτές ωθούν τη λύση στο 2060, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε μιλώντας στον ReaΙ FM: «Έχω την εντύπωση ότι το 2060 δεν θα ζουν και αυτοί. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση επιστημονική στη βάση ορισμένων επιστημονικών δομών, που ισχύουν στη συνύπαρξη μεταξύ συστημάτων ισχύος, με το τι θα γίνει το 2060. Μπορεί να πέσει ένα κομήτης του Χάλεϊ στο κεφάλι του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και να μην υπάρχει Νέα Υόρκη. Τι να πω;».

Ενώ στη συνέχεια, ο 77χρονος πολιτικός πρόσθεσε: «Οι δανειστές επιμένουν να μιλούν επί αβέβαιων πραγμάτων για το μέλλον, το οποίο δεν ισχύει ακόμα. Δηλαδή, η καφετζού είναι επιστημονικά ισχυρότερη από αυτήν τη συζήτηση. Ανακυκλώνουμε ακριβώς τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες λένε, παραδείγματος χάρη, θα νικήσουν στο Στάλινγκραντ οι Ρώσοι ή οι Γερμανοί; Τρέχα γύρευε».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας