Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Η BMW M2 Coupe Edition Black Shadow βελτιώνει κάτι που ήδη πλησιάζει το τέλειο

Άγρια εμφάνιση μαζί με άγριες επιδόσεις για το μοναδικό κουπέ των Βαυαρών.
RPM
Δευ, 12/03/2018 - 23:52
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Δεν είναι μυστικό (και δεν το κρύβουμε) για εμάς εδώ στα Ntokoumenta πως η BMW Σειρά 2 κουπέ αποτελεί το κρυφό αντικείμενο του πόθου μας. Οι compact διαστάσεις της δεν της στερούν επ'ουδενί από τη μοναδική αίσθηση στο δρόμο, τουναντίον μάλιστα, την κάνουν ακόμα πιο ευέλικτη, ακόμα πιο άμεση και πολύ πιο understated. Οδηγώντας μια Σειρά 2 κουπέ (ακόμα καλύτερα μια Μ2), δείχνεις πόσο υπεράνω μεγέθους είσαι, χωρίς να θυσιάζεις σπορ συμπεριφορά, επιδόσεις ή αίσθηση premium.

Ξεκάθαρα η BMW δε θα μπορούσε να βελτιώσει περισσότερο την M2, αλλά, προς έκπληξή μας, το έχει κάνει με τη νέα M2 Coupe Edition Black Shadow. Αν παραβλέψουμε το όνομα-σιδηρόδρομο, κατά τ'άλλα κάθε άλλη λεπτομέρεια είναι απλά εντυπωσιακή. Το Sapphire Black μεταλλικό χρώμα "αγριεύει" ακόμα περισσότερο το καλοσχεδιασμένο αμάξωμα, που συμπληρώνεται με black matt σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών (με ελαστικά διαφορετικής διάστασης εμπρός-πίσω) καθώς και καθρέπτες και diffuser φινιρισμένα με carbon και black-chrome για τις διπλές εξατμίσεις.

Όμως για εμάς η καλύτερη λεπτομέρεια είναι στο σηματάκι "Μ2" στη διπλή kidney γρίλια, γιατί αυτό συνεπάγεται Ι-6 κινητήρα 370 ίππων κάτω από το καπώ, πίσω κίνηση και, αν το επιθυμείτε, και το 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη M με Drivelogic, που φέρνει και τα 100 km/h σε μόλις 4.3 δευτερόλεπτα.

Η νέα BMW M2 Coupe Edition Black Shadow θα διατίθεται από τον ερχόμενο Απρίλιο, με τη BMW να ατενίζει το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία καθώς, αφενός η M2 είναι το best seller της γκάμας M (με περισσότερες από 12.000 πωλήσεις την πρώτη πλήρη χρονιά παραγωγής της), αφετέρου καθώς η ίδια η BMW σημείωσε την όγδοη συνεχόμενη χρονιά με οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ, που για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταφράστηκαν σε κέρδη προ φόρων άνω των 10 δις ευρώ!

Φίλιππος Ντάσκας