Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

H νέα Maybach concept είναι το σεντάν SUV που δεν ξέραμε ότι δεν θέλουμε

Αλλά το μάθαμε κι ευτυχώς προορίζεται μόνο για κινεζικά γούστα!
RPM
Τρί, 24/04/2018 - 16:22
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Το νέο concept της Mercedes-Benz στο Πεκίνο είναι ηλεκτρικό. Είναι SUV. Είναι Maybach, οπότε είναι και συνώνυμο της πολυτέλειας. Μέχρι εδώ καλά;

"Καλά", θα απαντήσετε και αν μέναμε σε αυτή την περιγραφή θα ήταν όντως όλα καλά, όμως δυστυχώς η επόμενη λέξη είναι που κάπως χαλάει τη μαγιά, γιατί είναι η λέξη "σεντάν".

Η νέα Mercedes-Benz Vision Maybach Ultimate Luxury Concept (αν δεν μετρήσατε μιλάμε για συνολικά επτά λέξεις στο όνομα και αυτό είναι μακράν το μικρότερο πρόβλημα) είναι ένα σεντάν SUV που προορίζεται, εφόσον παραχθεί (που είναι αμφίβολο) για την κινεζική αγορά.

Τοποθετούμενο απέναντι στη Bentley Bentayga και τα υπερπολυτελή Range Rover, το όραμα της Maybach για ένα SUV παντρεύεται με σεντάν αμάξωμα και ένα ιδιαίτερα πολυτελές και ενδιαφέρον εσωτερικό, συνδυαζόμενο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 740 ίππων που είναι ικανοί να στείλουν το αρκετά ογκώδες αμάξωμα περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά με μία φόρτιση (ευτυχώς).

Και λέμε "ευτυχώς", γιατί ειλικρινά το νέο concept της Mercedes-Maybach είναι τόσο ξένο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όσο είναι το κλασικό ποδόσφαιρο για τους Αμερικάνους. Δεν ξέρουμε αν αυτός ο τύπος SUV θα "πιάσει" εμπορικά, ξέρουμε όμως σίγουρα αν το ευχόμαστε!

Φίλιππος Ντάσκας