Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018
Wednesday 17 May 2017 - 22:59

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα εγκλήματα υπάρχουν οι φυσικοί αυτουργοί και οι ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί δηλαδή που τα διαπράττουν και αυτοί που τα υποκινούν.

O Paixtaras

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά παραπάνω απο αυτά. Εμπλέκονται πρόσωπα σε όλες τις βαθμίδες που έχουν παραβιάσει πλείστες όσες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί σε πολλά εγκλήματα, έξω, γύρω και μέσα στα γήπεδα.

Αυτό που συνέβη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο 55ο λεπτό του αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ ήταν το τελευταίο γεγονός, στο οποίο υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και από τις δυο πλευρές.
Φυσικά δεν εξαιρείται το μέρος εκείνο του οικοδομήματος που λέγεται Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και περιλαμβάνει την διαιτησία κλπ.

Γενικά υπάρχει ένα σάπιο οικοδόμημα στο γενικά σάπιο και διεφθαρμένο μέχρι μυελού οστέων βασίλειο της Δανιμαρκίας ,δηλαδή στην ελληνική Δημοκρατία.

Εδώ και δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο παίζεται κυρίως στη...Βουλή. Εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις που επιτρέπουν την ατιμωρησία φυσικών και ηθικών αυτουργών σε πολλά εγκλήματα που είτε συνδέονται άμεσα, είτε έμμεσα με το ποδόσφαιρο.
Αυτό "δικαιολογεί"και το γεγονός ότι κατα καιρούς φαίνονται ευνοούμενοι και αδικούμενοι. Ανάλογα με την σύνθεση της Βουλής και την επιχειρηματική δύναμη διαφόρων επι της Βουλής.

Στη Λεωφόρο την σπίθα άναψε ο διαιτητής με μια κόκκινη κάρτα που δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία.
Τα υπόλοιπα ήρθαν ..φυσιολογικά. Με τον ίδιο φυσιολογικό τρόπο που έρχονται χρόνια τώρα σε άλλα γήπεδα, σε άλλους χώρους, στη Βουλή κλπ.
Μην στεναχωριούνται οι φίλοι των ομάδων και του ποδοσφαίρου. Αυτά που γίνονται δεν αφορούν το ποδόσφαιρο και δεν προέρχονται από τις ομάδες.

Είναι "μπίζνες" στην χειρότερη μορφή τους και αφορούν κυρίως τη Βουλή και επιχειρήσεις εκτός του ποδοσφαίρου...
Και ας φαίνεται ότι προέρχονται απο αυτούς τους χώρους...

Είναι προσβλητικό της νοημοσύνης να ασχοληθεί κανείς με το λεγόμενο αγωνιστικό μέρος.

Η θέση μας είναι απλής λογικής. Ο,τι έκανε η Θάτσερ κλείνοντας τα σύνορα να γίνει γενικότερα στη χώρα. Να κλείσουν τα γήπεδα αν δεν γίνουν όπως αυτά της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας. Γεμάτα και με ορθίους αλλά και με οπαδούς αντιπάλης ομάδας, αλλά ούτε ένα χαρτάκι σε παρατράγουδο...

Και όχι να εξοντώνουν ομάδες, ανάλογα με την δύναμη καθεμιάς στη Βουλή και στις επιχειρήσεις...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας