Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018
Monday 24 July 2017 - 21:41

Άκρως Ελληνικό: Στον αέρα για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα

Άκρως Ελληνικό: Στον αέρα για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα

"Πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το" που λέει και η παροιμία... Όπως φαίνεται για άλλη μια φορά θα ζήσουμε επεισοδιακό ξεκίνημα του πρωταθλήματος (σ.σ. αν ξεκινήσει στην ώρα του) με μάχη όχι στα γήπεδα αλλά στα δικαστήρια με τις αγωγές ήδη να έχουν πάρει φωτιά.

Παναγιώτης Φάκος

Όπως ήταν λογικό η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πήγε πάλι σε παράταση αυτή τη φορά για την Παρασκευή 28/7 καθώς οι ομάδες δεν υπέγραψαν την προκήρυξη του πρωταθλήματος έπειτα από πολλές διαφωνίες των ομάδων.

Οι ομάδες διαφωνούν για τις 3 προτάσεις που είχαν μπροστά τους δηλαδή:

- Μείωση ομάδων
- Πρωτάθλημα χωρίς play offs
- Κούρεμα 18% των χρημάτων που δίνει η Nova για τα τηλεοπτικά

Άξιο αναφοράς, πως οι Big-4 διαφώνησαν για το θέμα των play offs, ένα ζήτημα που μέχρι πρότινος συμφωνούσαν.

Ο Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο Δ.Σ. μετέφερε τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη επί του θέματος: "Ήμουν ο πρώτος που στήριξε την κεντρική διαχείριση, κι ας κόστιζε στην ομάδα μου για να στηριχθούν οι μικρότερες ομάδες και να υπάρχει ευημερία στο ποδόσφαιρο.

Όμως αντί ευημερίας στο ποδόσφαιρο γέμισαν ορισμένες τσέπες. Αν λοιπόν δεν θέλετε την κεντρική διαχείριση, θα είμαι και ο πρώτος που θα την καταγγείλει για να μην ισχύει πλέον", ήταν το μήνυμα του κ. Μαρινάκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών."

Προβληματισμένος και αισιόδοξος για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε o πρόεδρος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας:

"Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν δύσκολο, έμοιαζε με μπάχαλο όπως και η γενική συνέλευση. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Συμφωνήσαμε όλοι ότι διαφωνούμε. Αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Όπως γνωρίζετε θα υπάρξει αναβολή για την προκήρυξη. Η θέση της Ξάνθης ήταν να μην υπάρξει αναβολή, αλλά βλέποντας πως το ένα θέμα χτύπαγε το άλλο, αποφασίσαμε να πάει για δυο τρεις μέρες μετά. Θα πρέπει όλοι οι φορείς είτε η Νova, είτε η Σούπερ Λίγκα, είτε κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος. Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ποδόσφαιρο και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Θεωρώ ότι και για ένα χρόνο να υπάρξει ποδόσφαιρο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να σκεφτούν τι γίνεται από εκεί και πέρα. Εγώ δεν βλέπω επόμενη μέρα, στη ζωή όμως δεν πρέπει να λες ποτέ."

Το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Super League είναι πως σχεδιάζει να κάνει κατά μέτωπο επίθεση στη Nova οδηγώντας την στα δικαστήρια για να τα βρουν μια και καλή.

Η Nova δεν πέφτει όμως αμάχητη και περνά στην αντεπίθεση και καταθέτει πρώτη αγωγές εναντίον της Σούπερ Λίγκα για μείωση τιμήματος, καθώς δεν υπεγράφει η προκήρυξη στη σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της NOVA επισήμαιναν ότι οι όροι συνέπεια, σοβαρότητα και προγραμματισμός είναι προφανώς άγνωστες λέξεις για τους μικρό-παράγοντες της Λίγκας (όπως τους ανέφεραν). Ότι σαν την στρουθοκάμηλο κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο και αρνούνται να δουν τα άδεια γήπεδα, την έλλειψη χορηγών και το μειωμένο ενδιαφέρον του Έλληνα φιλάθλου για μία διοργάνωση που οι αποφάσεις του Μάρτη γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης τον Ιούλιο και δεν μπορούν καν να υλοποιηθούν.

Στο ίδιο πνεύμα σχολίαζαν πως είναι φανερό ότι οι μικρό-παράγοντες της Σούπερ Λίγκας κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, οχυρώνονται πίσω από τα στενά συμφέροντα των ομάδων τους, αρνούμενοι οποιοδήποτε σχέδιο για την συνολική βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράγοντες της Κάντζας ξεκαθάριζαν ότι η συνδρομητική πλατφόρμα έχει εξαντλήσει τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε άμεση κατάθεση αγωγής μείωσης τιμήματος της Κεντρικής Διαχείρισης της Super League.

Για την ιστορία:

Διαμάχη μεταξύ NOVA και Super League είχαμε το 2014 όταν η το συνδρομητικό κανάλι ενεργοποίησε τη ρήτρα κατά της Λίγκας για τη μη διεξαγωγή και μετάδοση ματς της αγωνιστικής με ευθύνη της Λίγκας.

Επίσης ακόμα μια διαμάχη υπήρξε και το 2016 όταν η Nova μέσω εξωδίκου ανακοίνωσε στη Super League και στις ΠΑΕ πως αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα δεν είναι διατεθειμένη να δώσει τα χρήματα από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί (σ.σ. Όταν ο Κοντονής αλά Θάτσερ είχε διακόψει επ' αόριστον το πρωτάθλημα).

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας